• bir arkadaşımın saçlardaki seyrelme neticesinde doktora gitmesiyle kendisine tavsiye edilen şampuan.
    alman alpecin firması üretmiş. kullanan fayda gören var mıdır bilmem. detaylı bilgi bkz
  • normalde siğil tedavisi için gittiğim cildiye doktorunun saç dökülmesine karşı önerdiği şampuan. satın almak için gittiğim eczane sadece sipariş üzerine getiriyordu. yani türkiye'de çoğu eczanede bu şampuanı bulmak mümkün değil. fiyatı da normal şampuanlara göre biraz pahalı. 1.5 yıl kadar önce 21 lira civarı para vermiştim ben.

    saç dökülmesi konusuna bilimsel anlamda öncelikle pek hakim olmadığımı belirteyim. bu tarz şampuanların, saç dökülmesini durdurmadığını, yalnızca yavaşlattığını duymuştum sadece. amaç gerçekten sadece dökülmeyi yavaşlatmaksa, alpecin kullanmak kesinlikle yerinde bi karar. duş sonrası elinizi saçınıza atttığınızda, saç teliniz kopup elinizde kalmaz mesela (çok abartmazsak tabi) veya yine duş sonrası saçınızı tararken, saçlarınızın ne kadar sıklaştığını hissedebilirsiniz. bir çok şampuan denedim ama bu sıklaşma hissini hiç birinde görmedim. çok hoş bir kokusu ve şişesi olduğunu da belirteyim ayrıca.

    alpecin'in tek dezavantajı ücreti bence. her ne kadar verdiğim paraya değdiğini düşünsem de, bu şampuanı öğrenciyken sipariş etmek, bazılarımız için her zaman mümkün olmayabilir. ben mesela bittikten sonra bir daha satın almadım. işe girip maaş almaya başladıktan sonra umuyorum ki düzenli kullanmaya başlayacağım. o zaman uzun vadede gözlemlerimi tekrar aktarırım. şimdilik tavsiyem, maddi durumunuz düzenli almaya yetiyorsa en kısa sürede uygun bir eczaneden sipariş verin.

    iş sonrası editi: tatava yapmayın, alın geçin. son alışımın üzerinden geçen 2 yılda, fiyatının 2 katına çıkması dışında güzel şampuan.
  • 3 haftada saç dökülmemi neredeyse bitiren şampuan. önerilir. kokusu da güzel, güncel fiyatı 39 tl.

    (bkz: saç dökülmesini engellemenin yolları/@awlmi)

    edit: şimdi aldığım tarihe baktım daha 2 hafta olmuş lan!

    placebo etkisi diyolar editi: birincisi bu şampuanı bana dermatolog tavsiye etti diye aldım, şampuanla aşabileceğimi düşünmüyordum, çok fazla dökülüyordu ve vitamin eksikliği falan sanıyordum. bu şampuanı çok büyük umut besleyerek de almadım. ikincisi, son 2 ayda saç için bir sürü ürünü kullandım çam terebentin falan fişman, bi bok olmadı. onlara da inanmıştım halbüki. ota boka placebo etkisi demek yerine "bende işe yaramadı" deseler daha mantıklı olur. sonuçta herkesin saçının tipi farklı. zamanında saç dökülmesi yaşarken herkesin öve öve bitiremediği minoxili kullandım iyi gelmedi, sonra clear men dökülmeye karşı şampuan kesti, 4 yıl kullandım. şimdi kilo kaybından dolayı dökülme yaşadım ve bu şampuan bende dökülmeyi hızla kesti. sen kullanırsın işe yaramaz, onu bilemem ama placebo etkisi diye ahkam kesmenin gereği yok.
  • işe yaramayan şampuan. sadece bu şampuanı kullanınca saçlarının dökülmeyeceğine inanan insanların için işe yarayabilir.*

    (bkz: placebo effect)
  • giant bicycles ile işbirliğine gidip 2014 yılında dağılan giant - shimano bisiklet takımının ikinci ana sponsoru olmuş alman medikal şampuan firmasıdır. oluşan yeni takımın adı giant - alpecin olup uci tarafından tanınıp 2015 bisiklet sezonu için world tour lisansı almıştır.

    (bkz: team giant alpecin)
  • yaklaşık bir yıldır likiti ile birlikte kullandığım şampuan. genetik olmayan dökülmeyi durdurduğunu ve saçları canlandırdığını bizzat tecrübe ettim. iki günde bir kullanıyorum, kutusu yaklaşık 4 ay civarı gidiyor. bir dünya çeşidi olmasına rağmen ithalatını yapan her kimse neden sadece c1 versiyonunu getiriyor merak ediyorum.

    ayrıca, (bkz: #44289097)
  • saçlarda yarattığı yumuşaklık hissini tarif edecek en güzel terim bebek saçı olan alman menşeili saç çıkartan şampuan markasıdır.
  • almayı düşündüğüm, ancak kafamda bazı soru işaretleri barındıran şampuan.

    şimdi, bazı ürünlerin saç dökülmesine ciddi manada iyi geldiğini bilmemize rağmen ürünü kullanmayı bıraktıktan sonra anında yeniden dökülmeye başladığına dair şeyler okuyoruz bol bol. bu ürünü kullanıp verim alan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim bu konuda. belli bir zaman kullanıp faydasını bol bol görenler olmuş. bıraktıktan sonra durum ne peki?

    saçlarım son günlerde vitaminsiz ve güçsüz olduğu için dökülüyor ve genetik bi' durum yok ortada.
  • cok faydasini gördügüm sampuan (ürünü kürüyle beraber kullaniyorum).

    ertesi günden itibaren saclarin dökülmesini bariz sekilde yavaslatti ve bir haftalik düzenli kullanimdan sonra saclari yine bariz sekilde güclendirdi ve uzatti.

    isteyenlere almanya'dan temin edebilecegim sampuan, iletisime geciniz.
  • yaklaşık 2 haftadır her gün kullandığım şampuan.

    + saçları güçlendiriyor.
    + özellikle benim gibi ince telli saçlarınız varsa saçları daha canlı ve daha hacimli gösterdiğinden saç dökülmesi devam etse bile size psikolojik olarak yansıtmıyor bunu. (gerçi iyi mi kötü mü bu bilemedim şimdi)
    + erkeksi, güzel bir kokusu var.

    - saçlara şekil vermek görece daha zor. ama yine kaliteli bir wax ile üstesinden gelebilirsiniz.(american crew)
    - kepek yapıyor.
hesabın var mı? giriş yap