• eski lokomotif grubu klavyecisi, aranjör besteci tonton kişilik...
  • bir dönem yansımalar ile de çalışmış, sibel alaş'ın ilk albümünde de aranjörlük yapmıştır.
  • hijazz albümünde önemli görevler edinmiş bir kişidir. o albümde düzenlemeleri ve besteleriyle müziğe gülümseme katmıştır.
  • çok emek verdiği hijazz projesi ile jazz festivalinde sahne almak için baku'ye gideceği sırada kalp krizi sonucu maalesef aramızdan ayrılmıştır.
  • papalina tava'nın da belirttiği gibi sibel alaş'ın adam albümünde aranjör olarak yer almış ve başta en çok bilinen bende hüküm sür 'ün düzenlemesini yapmıştır. sırf o şarkı için bile kendisine sonsuz teşekkürler. mekanı cennet olsun..

    ekleme: grup lokomotif ile 1989 kuşadası altın güvercin müzik yarışması'nda leydi leyla adlı sözleri aysel gürel'e ait parça ile finale kalmıştır. yine aysel gürel'in sözlerini yazdığı, burcu güneş'in seslendirdiği tılsım'ın bestesini devrim karaoğlu ile birlikte yapmıştır. soyadı berksü'dür.
  • müzik camiasının çok acı kaybıdır.

    o kadar özel bir müzisyendi ki kendisi... mekanı cennet olsun.
  • hicaz ve jazz' ın muhteşem yakınlaşması... hijazz 2 albümünden bir parça.

    https://youtu.be/nmztucwuz7e

    o zaman kapat gözlerini, şarkın sana ne söylüyor, duyuyor musun içerlerde... duy ve hisset..

    (bkz: istanbul)
  • sene 2008, lara'da orpheus pub, grup lokomotif sahnede. klavyede alper berksü. zaten grup ayrı bir olaydı da, alper abi ile tanışınca, o sevimli telaşı, işine titizliği ile çok daha fazla bir yer edinmişti bende.

    bir gün geldi mekana, her zamanki gibi kahveleri yudumlayıp sohbete başlamıştık ki, bir cd uzattı, "dinle bakalım beğenecek misin?" dedi, cd üstünde "hijazz" yazıyordu sadece. eve gidince dinlemeye başladım, ve hala da vazgeçemediğim bir çalışma vardı karşımda. aradım, "abi, ben kimim ki, böyle bir şeyi beğenmem senin için önemli olsun" dedim. "benim için önemlisin demek ki" demişti, şu an yazarken bile gurur duyduğum bir andı.

    seneler geçti, ben elimi mekandan çektim, alper abi çalışmalarına devam etti. 2014 yılı, istanbul'dayım, bakü'de konseri vardı, ona hazırlandığını biliyordum. ve aramızdan ayrıldığını öğrendim. cenazesine katılamadım belki, ama yokluğunun hissi hala bir yerlerde duruyor.

    yaşasa bugün 69 yaşında olacaktı. doğum günün kutlu olsun alper abi.
hesabın var mı? giriş yap