• izmir’de 15 agustos 2017’de ,kreş servisinde unutulup,yaşamını yitiren 3 yaşındaki alperen sakin’in davası bugün görüldü. alperen sakin davası
    olay o günden beri aklımdan cikmazken alınan cezalar içimi sogutmadı bu yavrunun anası babası ne haldedir düşünemiyorum. en dikkatimi ceken seyse bende avukati gibi, suçun işleniş bakımından ağır ceza mahkemesinde görülmesi gerekir düşüncesindeyim.
  • kreş sahibinin tahliye edildiği davadır.
  • https://www.sozcu.com.tr/…-ay-hapis-cezasi-2801175/

    --- spoiler ---

    çiğli ilçe milli eğitim müdürü mesut uğurlu, şube müdürleri hüseyin buldu ve şener şan’ı 1’er yıl 3’er ay hapis cezasına çarptırarak, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. hakim, ayrıca alperen’in yaşamını yitirdiği kreşi olay öncesi 2 defa denetleyen milli eğitim bakanlığı maarif müfettişleri hakkında da suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırdı.
    --- spoiler ---

    bu acı olay aklıma her geldiğinde ya da bu olay ile ilgili çıkan her haberde umarım bu olayın yaşanmasından sorumlu olan tüm ihmalkar yetkililer alınabilecek en ağır cezayı almıştır diyorum ama ne acıdır hiç öyle olmuyor. her suç için bu temennilerde bulunuyorum ama masum çocuklara karşı işlenen suçlarda içimde acayip bir öfke patlaması oluyor. herşeye lanet ediyorum. çocuklara karşı işlenen suçların cezaları çok daha ağır olmalı.
  • servis şoförü taner işgören’e verilen 9 yıl hapis cezası 6 yıl 8 aya indirilerek tahliyesine karar verildiği dava. şu masum çocuğun hayatına sebep olanlara hakettikleri cezayı bir türlü veremeyen bu kokuşmuş düzenin bir an önce yerle yeksan olmasını gönülden dilerim.
  • ülkede adaletin hangi noktada olduğunu görmek açısından ibretlik temyiz karar açıklandı.

    annenin ve babanındaha fazla söz gerektirmeyen feryadı;
    duruşma sonrasında açıklama yapan acılı baba serkan sakin, "adaletin bittiği yerdeyiz. eşim ve ben almanya topraklarında vatan için çalıştık, vatan için bu topraklara geldik. evladımızı bizim elimizden aldılar. bir sürü çelişkili ifadelerle önce servisin içinde unutuldu diye söylendi. şu an hepsi serbest kaldı. adaletin bittiği yer. o da allah’a emanet. ben bu saatten sonra hiçbir şekilde adaletin olduğuna inanmıyorum" dedi. anne buket sakin ise kararın ardından gözyaşlarını tutamadı.

    duyarsız kalmayalım lütfen.
  • https://www.ntv.com.tr/…andi,aiv5gigw-ucryl73pqbtrq

    --- spoiler ---

    izmir'de okul servisinde unutulmasının ardından yaşamını yitiren 3 yaşındaki alperen sakin'in ölümüne ilişkin "ihmal suretiyle görevi kötüye kullanma" suçlamasıyla 1 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırılan ve hükmün açıklanması geri bırakılan ilçe milli eğitim müdürü ve şube müdürlerinin cezası kesinleşti. izmir'in çiğli ilçesinde okul servis minibüsünde unutulmasının ardından yaşamını yitiren 3 yaşındaki alperen sakin'in ölümüne ilişkin ilçe milli eğitim müdürü ve iki şube müdürünün "ihmal suretiyle görevi kötüye kullanma" suçundan 1 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırılmasına ve hükmün geri açıklanmasına ilişkin karar onandı. karşıyaka 4. asliye ceza mahkemesince, ilçe milli eğitim müdürü ve iki şube müdürü hakkında verdiği karara taraf avukatları ve aile, çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı avukatı müjgan bilgen özen'in yaptığı itiraz, hükme bağlandı. hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararlarında "istinaf ve yargıtay" yolu kapalı olması nedeniyle itirazları inceleyen karşıyaka 1. ağır ceza mahkemesi, verdiği kararda, sanıklar hakkında "ihmal suretiyle görevi kötüye kullanma" suçundan ayrı ayrı 1 yıl 3 ay hapis cezası verildiği ve hükmün açıklanmasının geri bırakıldığını anımsattı. mahkeme kararında, "itiraza konu 3 adet hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ilişkin kararın isabetli olduğu, usul ve esas yönünden hukuka aykırılık bulunmadığı görülmekle, taraf vekillerinin itirazlarının reddine karar verildi" ifadelerine yer verildi. olayın geçmişi çiğli ilçesinde, 15 ağustos 2017'de anaokuluna gitmek için sabah evinden alınan ancak unutulduğu okul servis minibüsünde baygın bulunan 3 yaşındaki alperen sakin, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. 19 temmuz'da görülen karar duruşmasında, servis şoförü taner i.'ye "bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan 9, servis görevlisi tutuksuz sanık dilara k.'ye "bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan 9, anaokulu sahibi yurdagül i.'ye "bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan 5, usta öğretici tutuksuz sanık arzu g.'ye "taksirle ölüme neden olma" suçundan 6, tutuksuz sanık okul müdürü bekir g.'ye "taksirle ölüme neden olma" suçundan 5, ahmet s.'ye "suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme suçuna azmettirme" suçundan 5 yıl hapis cezası verilmişti. izmir bölge adliye mahkemesi 14. ceza dairesi heyeti, servis şoförü taner i.'nin cezasının 6 yıl 8 aya düşürülmesine, yurdagül i.'nin cezasının 7 yıl 6 aya çıkarılmasına karar vermiş, dilara k.'nin cezasının 5 yıla düşürülmesine, arzu g.'nin cezasının 2 yıl 6 aya, bekir g.'nin 3 yıl 20 güne, ahmet s.'nin ise 2 yıl 6 aya düşürülmesine hükmetmişti. dosya kapsamında tutuklu sanık kalmamıştı.
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap