• soya ürünleri üreten bir firma , oldukça lezzetli olan çilek aromali soya sütü starbuckslarda satilmaktadir.
    http://www.alprosoya.com/
  • almanya'da üretilen bir terlik ve sandalet markası.

    http://www.alpro.de/
  • laktoz intoleransı olanların tercih ettiği marka. ürünleri gerçekten lezzetli.
  • veganların sütü. belçika firmasıdır, bütün dünyada satılır.

    alpro'nun kardeşi provamel de badem sütü, yulaf sütü, pirinç sütü filan yapar.

    keşke türkiye'de de ülker, sabancı filan bu bitkisel süt olayına el atsa da rekabet gelse, fiyatlar düşse. şu anda alpro'nun rakibi olarak türkiye piyasasında natumi var, alman markası. o da 10 tl'ye yakın fiyatla satılıyor.

    şu anda türkiye'de en ucuz vegan süt, 6.45 ile alpro original. ara sıra migros'larda kampanya ile 4.80'e filan düşüyor. onun dışındaki bütün litrelik bitkisel sütler ne hikmetse 9.75 ile 13 tl arası fiyatlara satılıyor.

    ingiltere'de alpro sütler 1 pound'a (2.90 tl) satılıyor! kafayı yememek elde değil. alpro'ya bir arkadaşımız bu fiyatların halini sorduğunda ab'den ithal olması ve gümrükte yapılan gdo testlerinin etkili olduğunu söylemişti. soyayı öcü sananlar için söyleyelim, gdo'lu filan değil bunlar yani.

    alpro veya provamel'in pek çok ürünü vitamin ve minerallerle zenginleştirilmiştir. bir kase mısır gevreğine döküp sabah yendiği takdirde günlük b vitaminleri ihtiyacını karşılar -b12 dahil-.

    ha bir de hiçbir zaman denememeniz gereken bir alpro var:
    (bkz: alpro soya unsweetened)
  • ali cengiz oyunlarini pek seviyor gibi gorunuyorlar;

    (bkz: vegan/@souffles)
  • migros mağazaları dışında nerede bulabileceğimi merak ettiğim marka.
    kendisinin organiksütünü tüketmekteyim ancak ürün benim için çok şekerli. light ürününün ise 250ml. olanını migros mağazasında bulamıyorum.
    ayrıca çok taktir ettiğim bir marka kendisi. bilindiği üzere soya'da b12 vitamini bulunmuyor. ek olarak ürüne bu vitamini ekledikleri için ürün vejetaryenler için en faydalı besinlerden biri oluyor. helal olsun.
  • badem sutu ve findik sutunu sonunda turkiye piyasasina da suren marka. boylece hem inek sutu hem soya yiyemeyen bedeviler icin kutup ayisindan bir kacis yolu oluyorlar.
  • migros ve real marketlerinde rastladım henüz. tatlandırıcısız, çilekli, kakaolu, vanilyalı, orijinal soya sütü çeşitleri ile pirinç sütü bulunan marka.
  • inek sütünü bırakanlar için ideal. tadı güzel, fiyatı, sürekli süt tüketenler için aşırı pahalı marka.
    inek sütü 2 tl. alpro, 11.50. keçi sütü 6.50.

    edit: esenboga mesaj attı sağolsun. ''alpro ne ya? içtiğin şeyin adı alpro değil markası alpro. cahil.'' şeklinde. fiyatını yazınca, içtiğim şeyin, soya sütü yerine o marka olduğunu düşünmüş sanıyorum. böyle saygılı insanlara her zaman fırsat verelim.
  • kalsiyum ve proteine ihtiyacı olan ama inek sütü içmek istemeyenler için (bebeklikten çıkıldıktan itibaren insan yavrusunun aslında süte ihtiyacı olmaması, süt elde edebilmek için ineklerin sömürülmesi gibi nedenlerim var benim mesela) iyi bir seçenek.

    orijinal soya içeceği paketinin üzerinde yazdığına göre 100 mililitresinde:
    - 39 kcal
    - 1,8 gr yağ
    - 2,5gr karbonhidrat
    - 2,5gr şeker
    - 0,5gr lif
    - 3gr protein
    - 0,11gr tuz
    - 120mg kasiyum
    - 0,75mg d vitamini
    - 0,21mg riboflavin
    - 0,38gr b12 vitamini bulunmakta

    öte yandan 02.2015 tarihinde üretilen bir ürünün son kullanma tarihi 12.2015 olarak belirlenmiş. aradaki 10 ay oldukça uzun bir süre diye düşünüyorum. gerçi bu, bir ülkede üretilip sonra dünyaya dağıtıma çıkan tüm tüketim malzemelerinde görülen bir durum. kozmetik ürün alırken de buna dikkat etmek gerekiyor, yiyecek içecek alırken de dikkat etmek gerekiyor.

    içimi rahat hatta lezzetli olmakla beraber bu uzun ömürlülük hakkında biraz düşünmem gerek sanki.
hesabın var mı? giriş yap