• "alternative right" öbeğinin kısaltması ve kabaca, göç karşıtı sağ partilere verilen isim.

    itibarsızlaştırmadan ziyade politically correct bir tanım olarak bile kabul edilebilir. eskiden avrupa'da çok az oy alan bu partiler "far right" yani "aşırı sağ" olarak görülürdü ve bu partiler bayağı establishment dışı partiler idi.

    daha sonraları avrupa'ya doğru artan göç dalgaları, ortaya çıkan entegrasyon sorunları ile birlikte avrupalılar bu partileri de bir seçenek olarak göz önünde bulundurmaya başladı ve bu partiler ekonomide daha ılımlı politikalar izlemeye yöneldiler. zamanla daha fazla oy alarak establishment dışı "aşırı sağ" olmaktan ziyade establishment'ta yeri olan "alternatif sağ" partilere dönüştüler.
  • batı dünyasında aşırı sağ akımların yeni adı...

    ortak noktaları ana akım siyaseti küçümsme, erillik, komplo teorisyenliği, beyaz ırk üstünlüğü savunuculuğu, saldırgan bir nihilistlik, antisemitizm, islam düşmalığı, esmer düşmanlığı, yerli ve millicilik (gavurun nativism dediği hede), her türlü göçmen karşıtlığı...

    toplaştıkları ana yer* breitbart.com adlı site...

    sıçmıklarından bir örnek:
    "the goal is to ethnically cleanse white nations of non-whites and establish an authoritarian government. many people also believe that the jews should be exterminated.” andrew anglin kaynak
  • ilk anda klavye kısayolu sandığım.
  • başlığı görünce alt ve sağ yön okuna basıp akabinde hiçbirşey olmaması durumu ile karşılaştırandır.
  • (bkz: kankalar)

    trump'ın seçilmesi ile çocuğu koymuş, biz buradayız demiş akımdır. ne de olsa internet ortamında, seçilmesi için az ıslak miim kasmadılar.
  • internette örgütlenen halinin, ne kadar ciddi bir hareket olduğu, ne kadar troll bir iş olduğu belirsiz oluşum.

    belki gerçekten inanarak, belki sırf trollüğüne, belki her ikisinin de garip bir karışımı ile, abartılı ırkçı söylemlerle 2016 abd seçimlerinde donald trump'a destek vermişlerdir.

    adamlar bu kafalarda...

    seçildikten sonra da bir üyesinin, bir toplantıda nazi selamı vererek "heil trump" diye bağırması basına yansımıştır.

    bu arada ismi, biz bazı nerd'ler için kısayol kombinasyonu gibi.
  • genelde mensup ve sempatizanlarının /pol/'de takılan loser kişilikler olduğunu söyleyebileceğimiz güruh. sjw'lere, solculara vs. karşı en çok kullandıkları sözcük "cuck"tır.

    edit: aklıma gelmişken hemen yazayım, /pol/'de yazan avustralyalı* bir arkadaş, gayet de avustralya'nın beyaz kızlarının araplar, zenciler vs. tarafından ellenmesi ve sikilmesinin fantezisini kurduğunu* itiraf etmişti. evet bu arkadaşların sakladıkları tarafında harbi bir "cuck" olma dürtüsü mevcut. ne zaman okumuştum o gönderiyi hatırlamıyom.

    ne yazık ki bu amına koyduğumunun otuzbirci taifesi artık ana akım politikaya dalmayı başarmışlardır.
  • nazilerin yeni ismi.

    şimdilik yalandan "şiddete karşı" ama hakkını savunan beyaz tribindeler ve hızla yükseliyorlar. kimliklerinde internet kültürü önemli yer tutuyor.

    (bkz: #64537204)
  • batı dünyasının yeni paradigmasını internette son beş yıldır kuran itki, critical mass seviyesine ulaşmış, ana akım politikaya züccaciye dükkanına patlayıcılar ve ac/dc müziği eşliğinde dalan bir fil gibi girmiştir.

    hareketi anlamak için ingilizce bilmek elzem. alt-right fikirlerin temelini oluşturan sütunlar şunlar:

    asıl temel: objektif tek gerçeklik vardır. buna pozitivist metodolojiyle ulaşılabilir.

    1- ırklar biyolojik gerçekliklerdir ve farklı ırkara mensup bireylerin davranış kodları farklıdır. dolayısıyla ırkların bir arada yaşaması eninde sonunda ortaya bir iç savaş çıkarır.

    bu noktadan yola çıkarak birçok sonuca ve çözüme ulaşabiliriz. çoğunlukla bunu kabul edenler politik düşüncelerini bir şekilde kabileceilik veya radikal gelenekçilik tarafına çekerler. 14 words genelde itibar görmekte.

    giriş seviyesinde kaynaklar:
    https://www1.udel.edu/…rs/rushton-jensen30years.pdf
    https://en.wikipedia.org/wiki/the_bell_curve

    2- cinsiyetler biyolojik gerçekliklerdir ve farklı cinsiyelere mensup bireylerin davranış kodları farklıdır. dolayısıyla toplumun ritleri (ve mitleri) iki cinsiyeti içgüdüsel davranış kodlarına uygun bir şekilde yetiştirmezse ortaya işlevsiz, uyumsuz ve sağlıksız bireyler** ve toplumsal pratikler*** çıkar.

    giriş seviyesinde kaynaklar:
    https://www.youtube.com/watch?v=cvatc15plvs
    lise seviyesinde herhangi bir biyoloji kitabı*

    dünyaya dair narrative'leri de şudur:
    http://rationalwiki.org/…m_conspiracy_flowchart.jpg

    mantıksız değil.
  • "muhafazakar sağın sağı" ya da "alternatif sağ" diye okudum bir dergide. en kısa ve anlaşılır tabiriyle bu sanırım.
hesabın var mı? giriş yap