• milli görüşün kürt cephesinin önde gelen isimlerinden. temmuz 2007 seçimlerinde akp'nin doğu ve güneydoğu'daki başarısının bir analizi için:

    http://www.milliyet.com/…07/07/30/siyaset/asiy.html
  • entelektüelliğini anlamak için wikipediada ismini aratmak yeterli olacaktır. siyasi kimliğini soranlara nasıl cevap veriyor çok merak etmekteyim.

    "(doğumu. 1958, batman), kürt asıllı siyasetçi, yazar.
    ilk ve orta öğretimini diyarbakır’da tamamladı. 1976 yılında diyarbakır maarif koleji’nden,1981'de ankara devlet mimarlık mühendislik akademisi inşaat fakültesi’nden mezun oldu. melih gökçek'in anavatan partisi'nden keçiören belediye başkanı seçildiği 1984-85 yılları arasında yardımcılığını yaptı. ancak yedi buçuk ay sonra görevinden ayrıldı. 1987'de refah partisi'ne girdi. partinin güneydoğu müfettişi oldu. 1991 genel seçimlerinde rp'nin mhp'nin öncülü olan mçp ile ittifak kurması üzerine istifa etti. daha sonra ali bulaç, yalçın akdoğan, mehmet metiner'le birlikte sözleşme ve yeni zemin adlı dergileri çıkardı. aydın menderes hareketinde genel başkan yardımcılığı görevini üstlendi. 2000-2002 yılları arasında ise hadep'te parti meclisi üyeliği yaptı.
    girişim, yeni zemin, sözleşme dergileri ile zaman, yeni şafak, demokrasi ve taraf gazeteleri başta olmak üzere birçok dergi ve gazetede yazı ve röportajları yayınlandı.
    günümüzde kürt sorunu'na dair kaleme aldığı makaleler çeşitli gazetelerde yayımlanmaktadır evli ve altı çocuk babası olan tan; kürtçe, ingilizce, arapça biliyor" *
    edit:` bu yazıda başta yaptığım yorum için kendisinden sonsuz özür diliyorum. sağlam bir kürt ve müslümandır vicdan sahibidir.
  • an itibariyle haber türk'teki sansürsüz programında toprak ağalarının çocuklarına kalan miras arazilerle toprak reformunu açıklamış fantastik yazar. şimdi malum bölgede en fazla toprağı olan insanların 300, 400 dönümcük toprağı varmış. gemicik gibi bişey bu öyleyse.
  • (bkz: bedii tan)
  • basın kulübü programında atatürk ve cumhuriyet dönemi kararları ile ilgili saçma sapan konuşunca osman pamukoğlu'ndan dilini yakarım ayarını almış ve yine bu doğrultuda saçmalamaya devam edince, programı vtr girmek zorunda bırakmış yazarımsı. tamam osman pamukoğlu'nun taraftarı değilim ama bir insanın da dilinin ayarı olması lazım.
  • içinde bir melih gökçek beslediğine şahit olduğum (tanımlayamıyorum). diyecektim ki zaten geçmişte melih gökçeğin yardımcılığını yapmış. ben de diyorum, 'bu, melih gökçeği görünce bende başlayan seğirmeler neden gene başladı' diye..

    dün geceki performansını chewbacca görse, önünde secdeye kapanırdı rahmetli.* bu arada kalbini kırdığım için biricik televizyonum sony'den özür diliyorum.
  • bilgi yetersizliğiyle dolu cümleler üstüne cümleler kurmaya cabalayan şahsiyet...
  • kendisini sürekli görmemiz, tv'ların kürt sorunu hakkında karşı taraf adına konuşabilecek ama resmi söyleme de en az zarar verecek adam seçmelerinin sonucudur. tartışma programlarına beşikçi, gerger, başkaya falan çıkacak değil ya, en sağda kim varsa onu seçiyorlar işte..
  • bilgi ve yoruma dayalı olarak çıkmaza girdiğinde -ki bu sıklıkla olur- sarıldığı son argümanı, "dünyanın gidişatına bakın, sizi tasfiye ediyorlar, yapabileceğiniz bir şey yok"tur...
  • osman pamukoğlu gibi milliyetçi değildir, orası kesin. osman pamukoğlu'ndan daha dindar, burası muhtemel. osman pamukoğlu'nun işaret parmağını yalamaz, kuvvetle muhtemel. dün programda yalamadı mesela, paşa uzattı işaret parmağını ve "dilini yakar" dedi, o da korktu, "yalamayacağım işte" dedi. amma korkakmış len, biz olsak yalardık değil mi o mübarek parmağı?
    zannımca biraz da dün gece osman pamukoğlu'nun ipliğinin pazara çıkma sürecine farkında olmadan katkıda bulunduğu için gıcık olundu bu adama. her şey tamam, benim de çok gözüm tutmadı bu bıyıklı dayıyı ama "sağcı ki olm bu" diyerek kürt meselesi hakkında konuşmaya layık/kâdir olmadığını düşünmek de neyin nesi lan? bu dediğinin bir ilerisi şu oluyor sevgili vatandaşım: kürtlerin hakkını savunmak ancak sol görüşlü, mümkünse dinsiz, örgütü de bir kenara atmayan civanmert kürtlere mahsustur. ben de diyorum ki kürtlerin durumunu anlamak ve bu meselede sağlıklı yorum yapabilmek için sahip olunması gereken vasıflardan önce sahip olunmaması gereken vasıflar var. faşist olmamak, ulusalcı olmamak, resmî tarih ve ideolojiye îman etmemek, mustafa kemal'i şirk koşulmaması gereken bir mitolojik makamda görmemek -ki insaf ve iz'an sahibi olmak demektir- hakîkate kör kalmamak, hakkın-haklının-mazlumun yanında yer almak ve haksıza hakkı haykırmak için yeter şarttır.
hesabın var mı? giriş yap