• orhan veli 'nin bedava şiirinde bedava yerine vergisi getirilerek epey geniş bir yelpazeye ulaşılabilir:

    bedava yaşıyoruz, bedava;
    hava vergisi, bulut vergisi;
    dere tepe vergisi;
    yağmur çamur vergisi;
    otomobillerin dışı,
    sinemaların kapısı,
    camekanlar vergisi;
    peynir ekmek değil ama
    acı su vergisi;
    kelle fiyatına hürriyet,
    esirlik vergisi;
    bedava yaşıyoruz, bedava.

    benim naçizane önerim öncelikle "otomobillerin dışı, sinemaların kapısı, camekanlar vergisi" getirilmesidir. alıştırdıktan sonra hava, bulut ve dere tepe vergisi gelir zaten.
  • boktan püsürden vergi almayı adet edinmiş hükümetlerin havalı ve gerekçeli isimler uydurarak bir gecede icat ettikleri vergilerdir. belediyeler zaten emlak vergisi alıyorken, çevre temizlik vergisi almaya başlamışlar bununla da doymayan bütçeleri katı atık berteraf bedeli adında başka bir gelir kalemini keşfetmişlerdir. e sen o zaman sadece suyu, toplu ulaşımı, rögar temizliğini değil; belediyecilik hizmetlerinin tamamını külliyen para karşılığı satıyorsun. ha evet 19 mayıslarda keremcem konseri ve havai fişek gösterisi beleş.
    osuruktan da vergi alınsın da tam olsun bari, ama adı "osuruktan teyyare selam söyle o yare" filan olmaz, daha bir foksiyonel isim bulmak gerekir, ne bileyim "atmosfere bireysel gaz salınım vergisi" gibi havalı bişi olabilir. hem böylece belli periyotlarla götümüzün emisyon ölçümünü yapacak özel sektöre* de yatırım olanağı sağlanır. prensip olarak da çok kuru-nohut yiyenden çok, az kuru-pilav yiyenden az alınması benimsenebilir.
  • (bkz: iş bulma vergisi) hem iş bulcan, hem de üstüne para alıcan ama vermeyecen...
  • (bkz: zevk vergisi)

    devlet nasılsa vatandaşı çatır çatır sikiyor , ee bunun da bi bedeli olmalı ..
  • (bkz: kadın vergisi)

    not: minik bir açıklama yapayım. dinimizde kadınlar erkeğe sunulan hediyedir sadece biliyorsunuz. kadın olmak bu yüzden vergiye tabi olmalı bence. kadın olarak dünyada boş yere yer işgal ediyorlar. hediyeni erkeklere sun ve git kardeşim, ne tüketiyorsun boş yere. illa yaşayacağım diyorsan da vergi ödemelisin. kocasına güzel görünmek için yapacağı harcamalar hariç kalan tüm parasını devlete vergi vermeliler. bence mantıklı. dinimize de uyar.
  • (bkz: allah vergisi)
  • (bkz: öso vergisi)
  • genel yaşam vergisi

    bak ismi de çok afilli oldu. memlekette yaşamak bedava olmamalı. yaşayabiliyorsan vergi de ödemelisin. sadece şükür etmek yetmez yaşıyorsan senede bir kere devletin belirleyeceği bir vergiyi de ödemelisin.ödemeliyiz. yetmez ama evet. durmak yok yola devam...
  • osuruk vergisi olması muhtemel vergidir. kokusuz ise o gün yenilen yiyeceklerin kdv hariç tutarının %10'u, kokulu ise o gün yenilen yiyeceklerin kdv hariç tutarının %10'una ilaveten %5 (kkeg) olmak kaydıyla çevreye zarar verme bedeli olarak tarifelendirilecektir.
hesabın var mı? giriş yap