• yılbaşından beri diğer fonlara göre işlem sırasında daha fazla getirisinin olduğunu görüp bir hıyarlıkla para yatırdığım fon. 28 nisan'da işlemim gerçekleştirilmiş. fon alınmış. 1 mayıs gecesi itibariyle yatırmış olduğum param yarıya inmiş durumda. gülsem mi, ağlasam mı şaşırttı beni. ben yatırım yaptığım günden beri düşmekte. şimdi satıp, başka fon alıcam. bu sefer yükselicek diye parayı da çekmiyorum. bakalım nolcak? eriyip gidecek mi, kendini kurtarıcak mı?
  • + altin fonu bir hisse senedi degildir; altin fiyati nereye giderse onu takip eder.
    + kuyumcudan altin almanin bilgisayarla yapilanidir
    + fon olarak alirsaniz yilda %1-2 civari kesinti yapilir. banka hesabina gram altin alirsaniz o da yapilmaz.
    + bu fonlar icerisinde en iyisi, her tur araci kurumdan alinip satilabilen (etf) gldtr'dir.
  • son alti ayda yillik turk lirasi mevduatin
    yaklasik 5 kati net getirisi olan gram altin artisiyla
    kiyaslandiginda aklin sinirlarini goreceli olarak daha az zorlayan yatirim araci.
    ama her turlu gideri vardir. ekim 2011 sonrasi ise flu dur. ya siyah ya beyaz gri degil.
  • alım satım emirlerinin verilen günden en az bir gün sonra işleme konması dışında gram altın almanın yanında bir riski olmayan fon türüdür.
  • 1 ocak 2011'den bu yana %39.99 kar ettirmiş fondur. denizbank bilgileri böyle demekte.
  • ani alım satımlarda spread avantajının yanında t+1 veya t+2 dezavantajı da vardır. yani bu fonu sattığınızda hesabınıza paranız 1 veya 2 gün sonra geçer. halbuki dth kapsamındaki xaularda günlük işlem yaptığınızda paranız hesabınıza valörsüz geçer, altın hesaplarında fona göre nakit ihtiyacınızı daha hızlı bir şekilde sağlayıp, likitte olursunuz.
  • banka mevduatlarının yerlerde süründüğü şu günlerde portföyümün %5'lik kısmı ile girdiğim yatırım aracı. 2020'de şahsi olarak döviz bazında %10'dan fazla değişim beklemediğimden bu aracı seçtim. yüksek riskli bir yatırım aracı olarak gözüksede altının ve değerli madenlerin değer kaybetmeyeceğine olan tam inancımdan dolayı, çok da riskli gözükmüyor. hsbc'nin hbf kodlu fonuna sahibim şu anda ve son bir aylık mevduat karşılığı getirisi yüzde 77.
  • besimin durduğu fondur . faydasını çok gördük bu süreçte ama sanki yavaştan sabit risksiz bir fona geçme zamanı geliyoe .

    edit : sürdürülebilirlik hisseleri ve dış borçlanma araçları ile dengelediğim fondur . yatırım tavsiyesi içermez
  • bes fon ayarlarini kurcalarken hem katki payini hemde birikim payımı olduğu gibi gecirdigim fondur. her ay 200 lira yeşillik olsun diye ödüyorum 10 sene sonra montumun cebinde unuttuğum parayı görmüş gibi sevinmek istiyorum veya yerde para bulmuş gibi sevinmek istiyorum. 10 sene sonra tutarı editlerim.
  • aylık altın alıp biriktirmek dışında ekstra hiç bir getirisi olmayan yatırımdır.
    üstüne vergi verirsiniz, üstüne karını fon sahibiyle paylaşırsın.

    kasaniz varsa kasada fiziki altın bulundurmak daha mantıklıdır.
hesabın var mı? giriş yap