• acemkurdi turku

    altin tasta gul kuruttum aman ali'm
    yari sinemde uyuttum ali'm
    yar soyledi ben unuttum aman ali'm
    gonul efendini buldu ali'm
    saci leylaya vuruldu

    evlerinin onu nane aman ali'm
    ben kul oldum yane yane ali'm
    ali'm serhos ben divane aman ali'm
    gonul efendini buldu ali'm
    saci leylaya vuruldu
  • ilk defa geçen sene şevval sam'ın konserinde duyduktan sonra vurulduğum ve her yerde arayıp çeşitli yorumculardan da dinlediğim; fakat en güzel yorumlayanın şevval sam olduğuna karar kıldığım, mutlaka dinlenmesi gereken muhteşem türkü.. bir ara fizy'de onun kaydı bulabiliyordum; ama artık yok maalesef..
  • bu türküde bilhassa "yar söyledi ben unuttum" dizesini seviyorum ki, geçen bana da oldu, yar söyledi, ben unuttum. ahah, heyt be! ayrıca ben de altın tasta gül kurutmak istiyorum, duydukça bunu, hani onu da tecrübe etmek isterim, diyorum.
  • http://www.facebook.com/…p?v=160801983933987&ref=mf

    şevval sam'ın sesinden bu türküyü dinlemek ayrı hoştur, ayrı güzeldir.
  • gâh şarkı gâh türkü kılığına bürünerek esîrden * dillerde gezinen eser. şüphesiz şevval sam'dan çok daha iyi icrâ edenler vardır.

    "gönül efendini buldu" sözü meselenin hülâsasıdır. aşk; efendiye bende olması meselesidir, gönül bu sonsuzlukla ancak böyle başa çıkabilir.

    ayrıca bunu dinleyen şunu da dinler, yaşlı gözlerimi kuruttum bu gece. biri sağdan öbürü soldan vurur.

    http://www.youtube.com/watch?v=miru3mcfbzg
  • devran keleş yorumu illa ki dinlenmeli:

    http://www.youtube.com/watch?v=ch2lr7ptxuw
  • gönül efendisini bulanlardan olur mu? galiba serde biraz hoşluk olmayınca, dîvane kesilmeyince bu yolda mertebe katedilemiyor. ama rûy-i zeminde âşıklar hâlâ var ki böyle güzellikler südur ediyor.
    dinlediğim en güzel yorumu ahenk semai kahvesi sahibi abinin grubuyla oluşturduğu taze albümden geliyor.

    grubun(bkz: kalenderî) ismiyle müsemma bir hava taşıyan bu icranın bulunduğu albümü incelemek isteyenleri de şöyle alalım. can
  • aşık olasın yoksa da aşık edecek türkü. kanuna her dokunuş içinize düşen yağmur damlası hissiyatı veriyor öyle hissedilir öyle naif huzurla karışık hüzün. kalenderi isimli grubun can adlı albümlerinde de yer verdiği bir türkü aynı zamanda. ben ilk kendilerinden dinledim. dinlenilesi sevilesi
  • çok güzel ezgisi ya. öyle böyle değil. dinleyin arkadaşlar eğer bilmiyorsanız.

    insan hep aynı tarz müzik dinleyince serdar ortaç'a bağlayabiliyor. "7 nota ile ne kadar farklı müzik yapılabilir ki zaten" diye dolanırsınız sonra ortada ha.

    bu türkü daha önce dinlediğim türkülere benzemiyor. kesin vardır buna benzeyen bir şeyler ama ne bileyim ben etkilendim. dinginleştiriyor insanı.

    aman ali'm demesi mesela, bir kız yanımda söylese direk tutulurum. (bkz: dalgalandım da duruldum)
hesabın var mı? giriş yap