• ankara'nın altındağ ilçesinde pazartesi günleri hariç her gün 10:00-17:00 arası açık olan müzedir.

    turgut özal bulvarı, bostancık cd, karapürçek cd, 2019.sk takip edilerek gidilebilir.

    yürüyerek veya bisikletle gidecek olanlara uyarı, parka giderken hep yokuş çıkıyorsunuz. bunu göz önüne alarak gidiniz.

    yol üstünde pek büfe, kafe, bar, bakkal olmadığı için tuvalet ihtiyacı ve su vb alışverişlerinizi benzin istasyonlarından yapmanızı tavsiye ediyorum. bu da parkın linki
  • bu aralar müzecilikle olan alakamdan dolayı gittiğim ve beğendiğim müzedir.

    kore'deki ve avrupa'daki örneklerine ulaşması için zaman gerekli tabi ancak türkiye'de -başka yoksa- ilk deneme için oldukça başarılı.

    anadolu'daki ev ve konakların aynıları tasarlanmış, bazıları ise olduğu gibi kendi yerinden söküldükten sonra yeniden burada birleştirilmiş. iç mekanların dekorasyonu ile köyde üretilen, satışa sunulan organik ürünler ve malzemeler daha fazla geliştirilebilir.

    bir de ankara'da yaşayanlar ve misafirler için gidilecek güzel bir seçenek.
  • evlenecek çiftlerin düğün öncesi dış çekimleri için gittiği börtü böcek kır-köy konseptli mekan. giriş 5 tl. köy meydanı var. orda işte köy ilkokulu, demirci zanaatkarı ıvır zıvırı var. üst taraflarda kahvaltı mekanı. alt yerler ise yürüyüş yerleri.

    ve gidecek olanlara ufak bir hatırlatma altınızda spor ayakkabı olsun.
  • bugün ailecek kahvaltı için gittik ve düğün dış çekimler için kesinlikle biçilmiş kaftan. asma köprü ve yel değirmeni çok otantik. cidden başarılı bir iş yapmış belediye. adamın ödül aldığı kadar var.
  • bugün gittik gezdik çok beğendik. zaten doğru düzgün bir şey olmayan ankara'da burası çok güzel bir dinlenme alanı olmuş. herkese tavsiye ediyorum.

    belediye başkanına helal olsun sağlam paralar yatırmışlar.
  • (bkz: veysel tiryaki)

    bu vizyonda bir adamın ankara'nın altındağ ilçesinde belediye başkanı olması büyük şans. çok güzel bir uygulama olmuş, tebrik etmek lazım.
  • ankara'da gezilecek yer arayanlar burayı kesinlikle ziyaret etmeli.

    ulaşım için: sıhhıye köprüsünden 317 numaralı karapürçek otobüsü ile, özel araçla otobandan yine karapürçek sapağından içeri 8 dk içinde geliniyor. ankara'nın öbür ucundan taş çatlasa 50 dkda gelinir.

    gelip gezin, gezdirin. tam havası şu aralar.

    edit: sonu .tc ile biten sitesinde "altınköy açık hava müzesi’nde gelin-damat fotoğraf çekimi ücretlidir (150.00 tl). ücret karşılığında fiş verilmektedir." yazmaktadır. link gelin damat olarak gidenlerden alıyorsun ama kime göre neye göre sorusu akla geliyor. nişanlı arkadaşlarımızla keyifli bir gün geçirmek üzere cicilerimizi giyerek gittiğimizde de gelin damat muhabbetinden para istediler. adamlar gelin ve damat değildi. o zaman salaş gidelim illa. bir de fotoğrafçı itelemeye kalktılar, biz kendi makinemizle gittiğimizden görevliler ona da bozuk atıyorlar. kısacası kafalarına göre haraç alıyorlar desek yeridir.

    kızgınım sözlük, daha da gitmem.
  • nasıl olur da ankara gibi bir yerde böyle bir yer olur ve bu kadar tanıtımı kötü olur anlamak mümkün değil.

    şehrin merkezinde doğal bir "köy" yapmış adamlar, girişi sadece 5 tl, sadece çocuklar için değil büyükler için de eğlenceli + eğitici bir yer.

    taş değirmende öğütülmüş un mu almak istersiniz, var. hatta taş değirmenin çalışmasını, unun eldesini de takip ederek. bu undan yapılan taze ekmek ve bazlama da taş fırından sıcak sıcak satılıyor.

    bakır eşyalara kalay mı lazım, kalaycı da var vb. bir çok 35 belki 40 yaşın altındaki birçok kişinin görmediği işler aslına uygun olarak yapılıyor.

    eğer bu hizmeti büyükşehir belediyesi yapsaydı değil ankara'nın bütün ara sokakları, kars'tan edirne'ye her yer afiş dolardı. ilçe belediyesi yapmış galiba ve reklamına haftanın en az 4 günü ankara'da yaşayan biri olarak hiç denk gelmedin.

    imkanı olanın görmesi dileği ile.
  • bayram tatilinin tamamında kapalı olan müze.

    sanki insanların buraya gelmek için başka vakti varmış gibi beyler bayramın tamamını tatil ilan etmişler.

    hadi ilk günü anladık da birader ikinci üçüncü gün aç bari. sanki ankara'da gezecek görecek yer çokmuş gibi hava estirmeniz takdire şayan.
  • müze olmasına rağmen müze kart geçmiyor ama kapıda kalabalık gelenlere bir şekilde kolaylık sağlıyorlar.

    gezilecek yerler güzel tam teşekküllü gezmek için en az 3,4 saat lazım. asma köprüden geçerken epey ürktüm ama eğlenceliydi.

    müze saat 10:00'da açılıyor ve saar 19:00'da kapanıyor.
hesabın var mı? giriş yap