• bir at.
  • bir kız ismi. genellikle yanlış telafuz edilir veya edilemez.
  • rivayete göre dosto'nun yazmayı planladığı oldukça uzun bir romanın* asıl kişisinin adı.

    (bkz: karamazov kardesler)
  • dostoyevski'nin üç yaşında ölen oğlunun adıdır aynı zamanda.
    karamazov kardesler romanında ana kahraman olmasının bir nedeni de bu olsa gerek.
  • emel koç'un can yayınlarından çıkan aliye berger biyografisi kitabının adı..

    (bkz: aliye berger)
  • dostoyevski'nin budala romanındaki prens mişkin'i anımsatır (nitekim bkz. #5920779). fakat elbette bir fark vardır aralarında: prens mişkin'in iyiliği, saflığından ve budalalığındandır. alyoşa ise budala değildir, inançla bağlıdır iyiliğe. işte bu küçük fark, bu iki iyi insandan birini -üstelik hiç öyle bir niyeti de yokken- peygamberliğe yükseltirken, diğeri en fazla bir din adamı olarak kalmasının gerekçesidir.
  • eurovision 2010'da ukrayna'yı temsil etmiş ve "sesi güzel olsa da ne yapmak istediğini bilemeyen popçu" imajı çizen kadın. gerçek adı olena kucher'dir. sesi çok güzeldir bu hatunun. tipi ise anastacia gibi oldukça iticidir.

    2008'in başlarında alonya ismiyle myspace'e şarkılarını yüklemiştir. (to be free isimli olay yaratan (intihal + ebu kurallarına aykırı oluşu) şarkısı da keza bu şarkılar arasındadır.)

    2009'da sneg isimli şarkısıyla sea songs festival'e katılmıştır. şarkı, inanılmaz naif bir şarkıdır. alyosha kızımız, şarkıyı sahnede söylerken ağlamıştır da hatta ve hatta. (hem samimi gibi hem feci antipatik)

    2010'da eurovision için önce vasyl lazarovich'i seçen ukrayna bu kararından vazgeçmiş ve son dakikada bir ulusal final düzenlemiştir: işte o finalde alyosha son sırada sahne almış ve "to be free" ile oldukça başarılı bir şekilde 1. seçilmiştir. alyosha ise daha önceki imajından epey farklı bir şekilde "sosyal mesaj içerikli bir tişört" giymiştir. (hem idealist bir izlenim ve samimi hem acayip bunaltıcı ve "yemezler!" iticiliği)

    ne olduysa o dakikadan sonra olmuş ve şarkının 2008'de daha önce yayınlandığı ve hatta linda perry'nin bir şarkısından çokça esinlendiği ortaya çıkmıştır. şarkı, evet nakaratı dışında resmen çalınmıştır ve fakat çok başarılı bir şarkıdır bence.

    bunun üzerine sweet people isimli daha vasat bir şarkıyı eurovision'da seçen alyosha hanım, elbette bir de sosyal mesaj içerikli bir video klip çekmiştir.

    sweet people ile eurovision'da yarışmadan birkaç ay önce ise, yani ulusal final biter bitmez ve to be free'nin diskalifiye edilip, sweet people'ın yarışacağı açıklandığı zamanlarda ise ışık hızıyla "ty ujdesh" isimli türk popunu aratmayacak "ahahahahha fena koydum olm snaaaağ!!11" triplerinde bir video çekmiştir; pek tabii ki yeni benimsediği ya da şöyle diyelim, yeni ortaya koyduğu "sosyal mesaj kaygılı sanatçı" olarak klibinde alışveriş merkezinde erkek arkadaşına kızgın kızgın yürürken bir yandan da "save the planet!" tişörti giymiştir.

    röportajlarında da keza "yurtta barış, dünyada seks" mottosunu vurgularcasına bol bol "peace" kelimesini kullanmakta.

    itici. ama şarkılarının tuhaf bir çekiciliği var.
  • 2010 eurovision şarkı yarışmasında ukryana adına yarışan fıstık. bu entryi not edin. benim olacak alyoşam. yazın bunu bir yere. çok ciddiyim.
hesabın var mı? giriş yap