• arsasi eski ticaret bakani merhum macit zerenin esivedia zerentarafindanmeb`e bagislanan, 2001 yilinda 48 ogrenciyle egitim hayatina baslayan amasyanin tokat tarafinda yesilliklerin icinde bulunan guzide fen lisesi.

    2004 yilinda ilk mezunlarini vermis olup, her yil ortalama 72 ogrenci alarak ogrenci sayisini 250 civarinda tutmaktadir. kurucu mudurlugunu seref vurgun, mudur yardimciligini yasar murat temiz yapmistir.

    ayrica kayit doneminde bilgi almak icin okulu arayan velilere "buyrun ben mudur yardimcisi omer tingir" diye telefonu acan hademeleri de yok degildir. gerekli belgeleri soranlara siz gelin hallederiz gibisinden cevaplar verip, kayit gunu velilerin ama omer bey bize bunlarin yetecegini soylemisti diye ortalikta dolanmasini saglamistir.
  • esas ismi amasya macit zeren fen lisesi olan okul.
  • türünün son örneği olan idarecilere, sozluyu sanki cebinden veriyormus gibi davranan ogretmenlere, fransiz kankani yapar gibi maca isinan bir erkek voleybol takimina sahip okuldur, okulumdur. ogrenciler cok matraktir. zirt pirt parti verilir, maca kacilir. partide pastayi hep enchantress dilimler. fen lisesi kliseleri (inek, saman, möö) bu okulun %93u icin gecerli degildir. ogretmenleri her ne kadar not konusunda cimri olsalar da ogrencilerle aralarinda ogretmen-ogrenci iliskisinden cok abla/abi-kardes iliskisi vardir. tabi sinav zamanlari haric. bu okulun nadide öğretmenlerinden bir özdeyişle entrymi noktalıyorum: "lassa bossa yarasa yaramasa manisa pirasa. işte böyle gençler."
    dipnot: okulda alt donem-ust donem iliskisi cok gelismistir soylemedi demeyin.
hesabın var mı? giriş yap