• kendi capimizda yaptigimiz ama detaylari ve her gun degisen kural kaideleri sebebiyle saticilarina dunyayi zindan eden bir sistem. colugumuzu cocugumuzu yedi doymadi be ya deyisinin vucut bulmus hali.

    economies of scale mevzusundan dolayi ne musteri iliskilerinde ne de teslimat hususunda adamlarla yarisamiyorsun ne yazik ki. en kotusu de fba urunlerini kendi sitesinde istedigi gibi one cikarabilyor.

    buradan cok is fikri cikar gencler. amazon'a tas koysaniz satar.

    edit: gaza gelmem.
  • uzun zamandır bu konu araştırma listemde yer alıyor. ne kadarlık sermayeyle ne kadar ortalama kazanç sağlayabiliriz? riskleri nelerdir gibi merak ettiğim şeyler var. kendi tecrübelerini paylaşmak isteyenler yeşilden (veya sözlük dışı için cnt.belikewater gmail) ulaşabilir. böylece öğrenceklerimle tüm insanların faydasına bir rehber oluşturabilirim.

    ayrıca amazon fba ile alakalı reklamını gördüğüm bir site oldu. nedir ne değildir diye onu da araştırmaya başladım. benim gibi araştıracakların faydalanması için hemen paylaşayım.

    (bkz: ekgeliriyigelir.com/@be like water)
    ...
    sitelerine girdiğimde (marka danışmanlığı yaptığım için) ilk dikkatimi çeken şey net rakamların olmamasıydı. bu potansiyel müşteriler için çok büyük bir kayıptır. örneğin ne kadarlık bir sermayeyle işe başlanabileceği gibi net rakamları sitelerine eklerlerse daha fazla insan kendilerini seçebilir.

    kendilerine nacizane danışmanlık tavsiyesi de hediye ettikten sonra gelelim konumuza. bu sitedeki hizmet anladığım kadarıyla amazon'da satış yapma (diğer amazon ülkesinde olan ürünü olmayanına satma diye kabaca anladığımı özetleyeyim) üzerine kurulu.

    objektif şekilde araştırmaya çalışıyorum. bu siteden kurs alıp bu işe başlayan ve kazanan var mı? tecrübelerini paylaşmak isteyen herkes yeşil ve/veya cnt.belikewater gmail adresimden ulaşabilir. böylece öğreneceklerimi merak eden herkesin faydalanması için gönüllü olarak paylaşırım. yalnız ben henüz başaran ve tavsiye edene rastlamadım. yine de objektif şekilde araştırmaya devam ediyorum.

    dip not: freelance marka danışmanlığı yaptığım için, kendi sözleşme metnini inceleyecek nitelikte uluslararası hukuk ve ticaret hukuğu konusunda yetkin avukat arkadaşım var. bu siteyi ve sözleşme metnini incelemesini rica ettim. bakalım sitelerinde belirttiği gibi 'sözleşme metnimizde para iadesi yasal olarak yazıyor, satış yapamazsanız yasal olarak iade güvencesi veriyoruz...' açıklaması ne derece doğru, öğreneceğiz.
  • bu işe giren 100 kişiden 1inin kazandığı, asıl kazananın ise her zaman amazon olduğu sistem.
  • bu iş fikri ile ilgilenenler için ;
    amazon fba - ürünleri depoya gönderdikten sonra sipariş geldiğinde
    tüm lojistik süreçle amazonun ilgilendiği , karşılığında bu hizmetlerin
    ücretini aldığı bir sistem.

    1- her zaman müşteri haklı.

    2- amazona taş koysan satar diyenler olmuş , satmaz , ürünü ilk sıralara çıkarmak zorundayız , satışın yüzde 70i ilk sayfada gerçekleşiyor aksi takdirde ürün depoda kalır , depoda kalması da depodan çıkarmak da maliyetli.

    3- trademark yani marka tescili olmadan bu işe başlamayın, bunun çok çeşitli sebepleri var, süreç zaten çetrefilli bir de trademark yoksa , hakkınızı savunmanız imkansız. trademark çıkarmak bahsedildigi kadar pahalı ve zor degil sadece zaman alıyor.(500- 600 dolar / duruma göre 7- 8 ay ) çıkardığınızda amazonun brand registry gibi farklı hizmetlerinden faydalanabiliyorsunuz.

    4- bu işi yapmanın en yasal ve doğru hali , şirket açmak .amerika'da llc çok kısa sürede açılıyor ve ücreti uygun ..( 200 - 500 dolar ( aracı hizmeti alırsanız ) ) genelde vergilendirme avantajı sebebiyle wyoming , florida , deleware gibi eyaletler tercih ediliyor.

    5- şirket açtıysanız , virtual address yani sanal adres ve telefon kiralamanız gerekiyor.
    (yıllık 100 - 150 dolar )

    6 - amerikaya gitmeden banka hesabı açmak zor fakat start- upları destekleyen mercury bank gibi online bankacılık hizmetleri var. gitmeden ve vatandaşı olmadan açmak anlatıldığı gibi imkansız değil.

    7- en önemli nokta dogru ürün bulabilmek , bunlar için pazar analizi yazılımları var , iyi olanlar pahalı ama toplu alıp ortak kullanan gruplar bulabilirsiniz.

    8 - ürün analizi , a9 algoritması, müsteri iletisimi , satıcı ile iletisim , barkodlama , listeleme , giveaway , ppc , keyword analizi , rakip analizi , muhasebe , vergi , ürün iadelerini yönetme ,stok yaşlandırma gibi çok çeşitli konulara hakim olmak gerektigi icin ; yabancı içerik okuyabilir , yerli ya da yabancı online eğitimlere katılabilirsiniz. asla youtube'dan izlediginiz bir iki video ile ürün alıp göndermeyin, zaten son zamanlarda hesap açmak da oldukça zorlaştı.

    9- eğitim konusunda tanıdığım bildiğim en başarılı ve mütevazı kişiler , yigit tuna ve can yazıcı.lamborghini reklamı gibi youtube videosu çeken tai lopez öğrencilerinden eğitim almayın. onların amacı , bu sektördeki risk faktörlerini anlatmadan hayal pazarlayarak online eğitim satmak.

    10 - iyi derecede ingilizce şart fakat hiç bilmediği halde hırsla çalışıp başarılı olan insanlar tanıyorum, gerçekten şaşırtıcı..

    11- her şeyi doğru ve düzenli yapsanız da para kaybedebilirsiniz , sonuçta ticaret yapıyoruz.

    12- kesinlikle buna pasif gelir demek çok mantıksız, normalde çalıştığınızdan daha fazla çalışmaya hazır olun , normal iş yogunlugu dısında bir de kurallar sürekli değişiyor , takip etmezseniz rekabet etmeniz imkansız .

    özetle yoğun odaklanma gerektiren bir iş fakat başarılı olursanız kuzey amerika'daki alışveriş sirkülasyonu çok hızlı.amazon fba ülkemizin sunduğu standartların çok üzerine çıkma fırsatının yakalanabileceği bir e - ticaret formu .
  • amazon fba için tek sayfa 9 entry olmasını şaşkınlıkla karşıladım. bu kadar az kişi mi var arkadaşlar bu işe giren sözlük yazarı girenler yeşillendirebilir mi
  • son zamanlarda youtube o kadar çok önüme çıkardı ki durduk yere merak salmaya başladım. hatta udemy'den falan birkaç kursla bilgimi geliştirdim. aslında uygulamak yerine sadece merak ve bilgi sahibi olmak için bu kadar çabaya girdim. öğrendikçe heyecan verici ama çok fazla uğraş ve bilgi gerektirdiğini de anlamaya başladım.
    sonra "ekşi sözlükte mutlaka bunu yapan, bununla ilgili ilginç, gözden kaçan bilgiler veren birileri vardır" düşüncesiyle buraya geldim ama hüsrana uğradım.
    dropshipping başlığında 4 sayfa yazı varken burada 1 sayfa bile dolmamış durumda. sanırım dropshipping daha risksiz ve kolay yoldan para kazanma olarak görülüyor. biz hemen para kazanalım, çok fazla zahmete girmeyelim düşüncesindeyiz herhalde? başkasının ürününü daha pahalıya satıp para kazanmaya çalışmak bence daha riskli ve kısa vadeli bir kazanç gibi ama bilemiyorum. hiç denemediğim için sadece anladığım kadarıyla böyle bir ön bilgiye sahibim diyebilirim.

    fba yapmak için uzun soluklu araştırma yapmak, kendi markanı oluşturmak, üretici bulup onunla anlaşmak, amazon'un tüm isteklerini yerine getirebilmek, üründe sürekliliği ve kaliteyi tutturmak vs gibi bir sürü uğraş gerektiren yön var ve kolay yoldan para kazanılamayacak ama uzun ve dürüst bir şekilde ticaret yapılabilecek bir alan gibi duruyor. eğer iyi bir ürün bulup doğru konumlanırsanız zamanla geliştirip daha farklı platformlarda da satış yapabilirsiniz gibi görünüyor. eğer internetten para kazanma kafasına girersem mutlaka bunu denemek isterim. şu an bilgilerim oldukça yüzeysel ve teorik olduğu için eyleme geçip gözden kaçan sorunlarla yüzleşerek o sorunları nasıl aştığını belirten insanların entry'lerini okumak isterdim ama aradığımı bulamadım.

    tanım: çaba gerektiren, doğru planlamayla uzun ve sürekli gelir elde edilebilecek bir ticaret türü. her ticarette risk vardır.
  • ürünü amazon depolarına gönderiyorsun, amazon ürünü senin yerine kargoluyor ve bunun karşılığında senden komisyon alıyor.

    tanım: amazonda bir satış türü.
  • o kadar çok pohpohlanıyorki tamamen bir dolandırıcılık sistemi olarak görüyorum. kurs satanlar ne kadar iyi insanlar ki maşallah dolarla paso kurs satıyorlar... öyle övüyorlar ki sanki kaybeden yok!

    var mı sözlükte cidden bu işle para kazanan veya kaybeden?
  • türkiye'den ingiltere'ye ürün gönderip orada satma masrafını merak ettiğim uygulama. ürün detayları şu şekilde:

    her biri 2 kg olan 500 paket
    toplamları bir çamaşır makinesi kutusu kadar yer kaplıyor
    türkiye'den uk amazon depolarına göndermek istiyorum
hesabın var mı? giriş yap