• 16 core 32 thread'e göre güzel bir fiyatla *gelmiş olan yeni bir işlemci harikası. kutusu bile ilgi çekici.
  • (bkz: #73333292)
  • ağır iş yükü altında çalışan bilgisayarlar için alınabilecek işlemci. sadece oyun oynayacak bir kullanıcının 5000 tl bayılıp 1950x(ki ryzen uyumlu anakartlar da oldukça pahalı) almasına gerek yok. intel'in 8. nesil i7-8700k işlemcisi neredeyse üçte bir fiyatına oyunlarda daha yüksek fps verecektir.
  • amd'nin bu urunu tam olarak nereye konumlandirdigi biraz tartismaya acik.

    kagit uzerinde 16 core, 32 thread, 60 pcıe lane (+4 sisteme rezerve olmak uzere), ecc bellek destegi falan derken aslinda bayagi workstation speclerinden bahsediyoruz.

    amd'nin epyc isimli, gorece daha kurumsal odakli bir platformu daha var ancak ozelliklerine baktigimizda bunlarin da daha cok server/datacenter odakli urunler oldugunu goruyoruz dolayisiyla threadripper ile ayni kulvari paylasmiyorlar.

    durum boyleyken threadripper'i haliyle daha is yogunluklu cozumlerin icinde beklemek gibi bir egilim gelisebiliyor ancak kazin ayagi boyle degil. piyasadaki tr4/x399 anakartlarin tamamina yakini oyun odakli urunler ki bu oldukca tuhaf zira konu oyun oldugunda ıntel'in core i7 serisi islemcileri dahi daha yuksek performansi daha dusuk maliyetlerle saglayabiliyorlar. dell, hp veya lenovo gibi firmalar da nedense kurumsal urunlerine sokmus degiller bu platformu. sanirim surucu ve donanim desteginin tam olarak oturmamis olmasinin da bunda bir payi var.

    velhasil bana gore iki arada bir derede kalmis bir urun tr 1950x. gorece daha dusuk butceli toplama bir workstation icin alternatifi olabilir gibi duruyor (dual xeon silver 4114 li dell t7820 ler, ekran kartsiz 22 bin civarina satilirken, tek threadripperli benzer speclerde bir sistemin maliyeti bundan hemen hemen %30 daha dusuk). elbette dell, lenovo gibi firmalarin yerinde servis destegi ve parca garantileri toplama sistemler icin gecerli degil dolayisiyla uptime odakli senaryolarda fiyat farkina ragmen markali urunleri tercih etmenin kurumsal olarak daha dogru bir yaklasim olabilecegi ihtimalini atlamamak gerek.

    yukaridaki maddelerin isiginda sanirim threadripper icin hedef kitle, home office calisan, hem is hem de kisisel kullanimi (oyun da dahil olmak uzere) tek bilgisayara yukleyen bireyler ile, is uygulamalarinda yuksek performans isteyen ancak kurumsal urun destegine ihtiyac duymayan kucuk isletmelerden ibaret. ıyi karne getirip dunyadan haberi olmayan anne/babaya tiredrigpir isterim diyen veletleri saymiyorum elbette (bkz: anlayamazsiniz)
  • tosun bu tosun.

    ver iki tane ffmpeg ile video donusturme islemini yanina da ac oyununu oyna filimini izle muzigini dinle ne yapiyorsan yap gik demiyor.

    oyun oynarken 4k kaydini al ya da stream et gik demiyor.

    e daha ne yapsin bu islerin adami bu islemciler iste.
hesabın var mı? giriş yap