• twitter'in yaramaz çocuğu; takip de ediyorum. ama sanki ölümlere karşı acayip bir heyecan duyuyor, neşeyle karışık. sanki her ölüm az geliyor ona, hep daha fazlasını istiyor, ve yazıyor da bu arzularını. sayı arttıkça haklılığını kanıtlıyor kendine.

    takip etmeyi bıraktım. hayır söyledikleri, talepleri, bağımsız kürdistan hayali, pkk desteği, kürt halkı için istedikleri gibi gerekçelerle değil. sanki ölüm onun için hayatı daha güzel kılıyor diye hissettim. tek bir ölüm bile böylesine zorken, böylesine hüzünlüyken, nasıl oluyor da hiçbir şekilde azla yetinemiyor. anlayamadım bir süre, anladığımda da o korkunç şeyi fark ettim.

    bir kez mantığa vuruldu mu cinayet, çoğalır. demişti camus yıllar önce

    edit: albert camus tam olarak ne demişti diyenler için: "as soon as crime reasons about itself, it multiplies like reason itself and assumes all the aspects of the syllogism"
  • bugun yine olume dair o igrenc heyecani takinmistir.

    http://b1204.hizliresim.com/w/l/4lf80.jpg

    once hakkari'de bir koyde pancar toplayan koylulerin helikopterler tarafindan tarandigini ve 10 kisinin olduruldugunu soylemis,
    ardindan bunlarin olmedigini kayaliklarin arkasina saklandigini belirtmis. ama tarama olayi gercekmis.

    kendisine buradan sesleniyorum. olume dair rakamlar neden bu kadar kolay cikiyor agizindan, neden olumler boyle siradanlasmis senin icin. lanet olsun devletin zamaninda yaptiklarina, ama sen de ayni seyi yapmiyor musun, ayni lanetten politik rant devsirmiyor musun?

    edit: olume dair twitini daha sonra sildigi gibi, yalan da soymelistir. olum bu kadar ucuz olmamali, hele bundan cok fazla aci ceken topraklarda.

    http://f1204.hizliresim.com/w/l/4lm1d.jpg
  • katliam bir devlet geleneğidir diye yazı yazmış. iyi, güzel. çok şeker yazmış. devletler katliam da yapar, itirazım yok.

    ama neden hep devletin yaptıklarını yazıyorsun ha amed? bir gün de parmakların pkk, yani sana göre "şanlı gerilla" tarafının yaptığı katliamları yazsa ya? tek bir gün olsun, başbağlar köyü'nü basıp dağın başında dünyadan bihaber yaşayan köylüleri kimin öldürdüğünü anlatsanan ya bize. illa pkk yaptı de demiyorum, devlet de yaptı diyebilirsin. şu yaptı bizim üstümüze attı, bunun dahli vardı falan de. tez ortaya at, argüman üret. ama bir defa dahi olsun devletin yapmadığı katliamları da yaz amed... mavi çarşı'yı yaz mesela. kim, niye yaktı o çarşıyı? kime karşı, ne suç işlemişti orda ölenler? ve o katliamı yaptıranlar, emir verenler kimler, bugün hangi konumdalar? bunları anlat bize amed...

    başbağlar senin coğrafyanda değil mi? pınarcık katliamı var, sündüs katliamı var mesela çok bilinen. sen bilmiyor musun bunları amed? bunlar da seni coğrafyanda oldu. neden hiç yazmıyorsun? neden değmiyor elin bu katliamlara amed?

    katliam kötüdür amed. kim yaparsa yapsın kötüdür.
  • (bkz: #31900050)
  • bir baweraunbilmemne bir berxwanbilmemne bir de bu... irkcilik, yalan, provokasyon ve dikkat cekme çabası nedir izleyin, ogrenin.
  • azicik eksik akilli olmasi muhtemeldir.

    kürtlere savas ucagi lazim, uydu lazim gibi twitler atmis. olm ucak lan bu, oyuncak degil. hadi verdin kürt direniscilerin eline peki kim kullanacak o ucagi? tahminimce kagittan ucak yapip ucurmaya benzemez savas ucagi kullanmak, birinin anlatmasi lazim kendisine.

    ayrica ucagi gectim, silahin bile sivil halkin eline düsmemesi lazim. libyadaki durum bunun en iyi örnegidir. keza kaddafiye karsi savasan direniscilerin cogu bugün silahli militana dönüsüp, ülkedeki ic savasi baslatmistirlar.
  • yalanin yalanciligin inkarnasyonu bir degisik kurtcu. o kadar ki bir konu hakkinda soylediginin (ona sorsan guya haberlestirdiginin) tam tersinin dogruluguna hemen hemen kesindir gozuyle bakabilirsiniz. yalniz son kertede gelinen durumda konjonktur oyle icap ettiginden rte tipi asiri alerji algi seviyesini allak bullak ettiginden adam bizim gezici ilerici bijici takimin onune bir balya saman da cozse onu da katiksiz yedirir gibi gozukuyor.
  • pkk uyuşturucularına doğrudan erişim hakkı olduğunu düşündüğüm gazetemcimsi...bunları ayıkken yazmış olamaz.

    kürtlere uçak lazım, savaş uçağı f-16 gibi...

    sen hewal air force hayali kuruyor olabilirsin ama tc vatandaşı kürtlerin zaten bir sürü f-16'sı var. hatta yazılımına kadar kendileri üretiyorlar. türkiye diye bir ülke var, bence sende kıymetini bilmelisin.

    hewal commander seni ;)
  • hpg'nin özel harekatçı zannederek kaçırdığı deli haberini "yüksekova'da türkün gücünü göreceksiniz diyerek halkı yere yatırıp işkence eden polis hpg gerillaları tarafından tutuklandı" diyerek duyuran isimlerden biriydi. bugünse kaçırılanın deli olduğu ortaya çıkınca silmiş hepsini.

    "amed dicle twitter'ın en güvenilir ismidir. yazdığı her şeyin yalan olduğuna emin olabilirsiniz." diye bir tweet görmüştüm. çok güzel anlatmış durumu.
hesabın var mı? giriş yap