• popstar ile ayni jargona sahip yarisma, sesten cok imaj on planda ki amerikalilarada bu yakisir..

    (bkz: canadian idol)
  • sc. (bkz: billy idol)
  • popstar'in bircok safhasinda mideniz bulanirken bu yarismayi seyrederken eglenebilirsiniz. en buyuk ortak yan en zevkli kisimlarin ilk elemelerde cikan komik tiplerden ibaret olmasi. tabii ki bizim cocukcagizlar gibi onlarda da bosluk uzerine yapilandirilmis kendine guven had safhada, hatta yavsaklik da uzerine binince daha de fena olabiliyor; ancak ote yandan elemeleri asanlarin cogunun sesi guzel. imaj ugruna detonelige goz yummak sozkonusu degil gordugum kadariyla. ustune ustluk simon da onbin kere tercih edilesi armos'a vesaireye... kisacasi god bless america.
  • ikincisini izlemedim fakat ilkini de robin adlı hiphopcu şişko bir zencinin kazanmış olmasını, programın zenci yanlısı bir duruşu yoksa amerikan muzik piyasasını siyahlarin ele gecirdiginin kucuk bir resmi olarak gormek mumkun.
  • super insan kelly clarkson'i muzik dunyasina kazandiran yarisma.
  • turkiye pop star'in orjinali olan ana franchise yarisma. juri uyelerinden olan simon cowell fikir babasi degildir, ama juri murahhas azasi ve executive producerdir. on elemelerine onbinlerce insan girer. su an amerikada en baba para basan yarismadir. gayet duzeyli ve saglamdir. sululuk yapanlari atarlar yarismadan.

    -paula abdul herkesi sever, anac tavuktur, sacmalar durur, kalkar danseder, tempo tutar, sona uc kisi kalsa aralarinda secim yapamaz "beni atin, onlar kalsin" der.
    -randy jackson dawg argosunun tadini kacirmistir. atacaklar yakinda yarismadan.
    -simon cowell hala cok saglamdir, gorur, soyler, haklidir.

    (bkz: x-factor)

    bu linkte paula abdulun neden bu yarismadaki en onemli yargic oldugunu irdeleyen muthis bir yazi var (ingilizce): http://www.msnbc.msn.com/id/11928034/
  • lost 2.sezon finali ile aynı anda yayınlanmış ve iki katı rayting almış program.
  • izlerken zaman zaman acaba adı american idiot mıydı diye düşündüğüm, elemeleri şahane eğlenceli geçen, simon cowell ına hasta olunası program.
  • cogunlukla psikolojik sorunlari olan amerikan gencliginin rabet ettigi amerikan pop star yarismasi. sarki yarismasindan cok bir reality show. soyle ki, new york secmelerinde genc bi akadasimiz eleme odasina giriyor. simon ona hayatta ne yaptigini soruyor, cocuk dansci, sarkici ve superstarim diyor. simon dansci ve sarkici olabilirsin ama superstar degilsin diyor. cocuk israrci bir sekilde superstarim demeye devam ediyor ve sonra sarkisini soylemeye basliyor ve tabii ki yarida kesiliyor. simon inanilmazdi diyor tabii ki negatif anlamda ama cocuk iyi birsey soyledi gibi algilamak istedigi icin evet ben bir superstarim demistim diyor. simon hayir inanilmaz kotuydu diyor. cocuk bunun ustune sen ne anlarsin, amerikali bile degilsin ben bu ulkeye vergi oduyorum, ingiltereye don ve cay icin diye baslayan ve uzayan bir polemige giriyor. kesinlikle izlenmesi gereken hatta ustune tez yazilabilecek ve amerika gercegini ortaya koyan bir program.
  • e2 de sadece aday seçme bölümleri yayınlanan program.gülmek için izlenebiliyor.
hesabın var mı? giriş yap