• genelde birkaç iyi adam barındıran ve kaslı zencilerle sembolize edilen amerikan donanması.
  • amerikan deniz kuvvetleri.
  • kazaa ile us navy seal team phisical fitness guide pdf formatında indirilebilir , dumur olunabilir
  • amerikanin en güçlü askeri kolu..
    (bkz: deniz kuvvetleri)
  • yahoo vasitasiyla mail attikca "your education is missing just one element : water" sloganli reklamina maruz kaldigim amerikan deniz kuvvetleri
  • işbu linkte kanadalı otoriteyle bir gemisinin diyaloğunu verdiğim donanmadır:
    http://www.nata2.info/humor/pictures/americans.gif

    edit: link kırık. amerikan donanması tarafından yapılan yalanlamayla birlikte fıkra aşağıda:
    http://www.navy.mil/…data/navy_legacy_hr.asp?id=174
  • bazı üyeleriyle ispanyol yetkililer arasında geçtiği söylenen bir konuşma internette dolaşan kurum. ne kadar doğru bilemem, ama yakışmış:

    "amerikalılar ve ispanyollar arasında geçen aşağıdaki konuşmaların gerçek olduğu ve deniz navigasyon kanalı 106'dan (finisterra/galicia) kaydedildiği belirtiliyor:

    ispanyollar: burası a-853, çarpışmadan kaçınmak için lütfen rotanızı 15 derece güneye çevirin. şu anda 25 deniz mili uzaktasınız ve tam üzerimize gelmektesiniz.

    amerikalılar: asıl siz kendi rotanızı 15 derece kuzeye çevirin!

    ispanyollar: negatif! tekrarlıyoruz, rotanızı 15 derece güneye çevirin.

    amerikalılar: sizinle abd gemisinin kaptanı konuşuyor, kendi rotanızı derhal 15 derece kuzeye çevirin!

    ispanyollar: önerinizi makul ve mümkün bulmuyoruz. bize çarpmak istemiyorsanız 15 derece güneye çevirin.

    amerikalılar: (sesini yükselterek) sizinle abd deniz filosunun ikinci büyük uçak gemisi uss lincoln'un kaptanı richard james howard konuşuyor; beraberimizde iki kruvazör, avcı uçakları, dört denizaltı var. ayrıca bizi hücumbotlar destekliyor. size tavsiye etmiyorum, emrediyorum! rotanızı 15 derece kuzeye çevirin, aksi halde filomuzun emniyeti için gereken tedbiri alacağız! derhal rotamızdan çekilin!

    ispanyollar: sizinle juan manuel salas alcantara konuşuyor; burada iki kişiyiz. beraberimizde bir köpek, aksam yemeğimiz, iki sise bira ve bir de kanaryamız var. kanarya şu anda uyuyor. ayrıca bizi radyo istasyonu cadena dial de la coruna destekliyor. şu anda ispanya'nın finisterra galicia kiyisinda ve a-853 numaralı deniz fenerinde olduğumuzu göz önüne aldığımızdan buradan hiçbir yere gitmeye niyetimiz olmadığını söyleyelim. deniz fenerimizin ispanya'daki deniz fenerleri arasında büyüklük açısından kaçıncı sırada olduğu konusunda hiçbir fikrimiz yok. kayalık sahillerimize kafadan geçirmek üzere yönlenmiş boktan geminizin emniyeti için istediğiniz boktan tedbiri alabilirsiniz. ama yine de ısrarla tavsiye ediyoruz, rotanızı 15 derece güneye çevirin.

    amerikalılar: okey, anlaşıldı…"

    kaynak: http://www.devrimci.org/
  • ikinci dünya savaşı yıllarında, 1944 yılı aralık ayında filipin adaları civarında yakalandığı kuvvetli bir tayfunda, üç destroyeri bütün mürettebatı ile batan, bir hafif kruvazör, üç taşıt gemisi, üç refakat muhribi ve üç destroyeri ağır hasara uğrayan, ondokuz gemisi hafif tahrip olan, üç uçak gemisinde yangın çıkan, yüzkırkaltı uçağı hangarlarda birbirine çarparak parçalanan ve cem'an 790 personeli bir günde can veren deniz kuvveti.
    (bkz: böbürlenme padişahım senden büyük allah var)
hesabın var mı? giriş yap