• (bkz: atma ziyaaa)
  • ekstrenizi ödemediğinizde alıkoyulabileceğiniz haavalanı'nın şehir efsaneleridir.
    (bkz: amerika havaalanı)
  • beyin mıncıklamasına sebebiyet veren bir zincirleme isim tamlaması. entry'nin ilk başlığını okumadan bir tahminde bulunun yazarın ne kasttetiği hakkında. büyük ihtimal kimse tutturamayacak.
  • "genelde amerika vizeniz olsa bile havaalanında pasaport polisi size amerikaya giriş izni vermeyebilir ve geri gönderilirsiniz. " söylemi genelde sadece amerika için değil dünyadaki herhangi bir ülkenin herhangi bir havaalanı için de geçerli olabilir. vizeniz olması ya da gittiğiniz ülkenin sizin ülkeniz vatandaşlarına vize uygulamıyor olması o ülkeye girişinizi garanti etmez. giriş esnasında vize dışında ilave evrak talep edebilirler ve beyan edememeniz durumunda inadmissible durumuna düşebilirsiniz. konunun en azından bu kısmı şehir efsanesi değil bir dünya gerçeğidir.
  • amerika vizeniz olsa bile pasaport memurunun size giriş izni vermemesi şehir efsanesi değil, gerçektir. pasaport memurlarının böyle bir yetkisi vardır. daha geçen sene bir arkadaşımın başına geldi hatta. vizesi olduğu halde jfk havalanında içeri alınmadı ve gerisin geri döndü türkiye'ye.
  • valla efsanesi umrumda değil hakikati amerikaya laxdan parmak izi ve fotoğraf vermeden üstüne üstlük 30 saniyede girdim pasaport kontrolü yapan filipinli elemanla beşiktaş geyiği bile yaptık...
  • tamam var bundan bende.

    arkadaş havalimanından ülkeye girecek, önünde bir hispanik arkadaş var . eşyalarının arasından bir kavanoz sebze çıkıyor, bildiğin sebze. memur diyor bu nedir? hispanik arkadaş "bu bizim memleketin sebzesidir, us of a'de yoktur, bende çok severim, ondan getirdim" minvalinde konuşuyor. memur da "madem çok seviyorsun o zaman ülkende yersin" diyor çaaat, denied.

    bu da böyle bi anıymış.
  • (bkz: random check) nedir, neden yapilir zerre haberi olmayan bir suserin hezeyanini da boylece tarif eden basliktir.

    herhangi bir vize turunu gectim (bkz: green card) sahibi bile olsaniz random check ile yuzlesebilirsiniz. dahasi yaninizda bir miktar da ($5000 ve uzeri) nakit bulunduruyor ve bunu gumruk beyan kagidinda belirttiyseniz size normal bir tsa gorevlisi bile olur veremeyebilir; (bkz: customs and border protection) ajani ile muhatap olabilirsiniz. eger gozu sizi kesmezse pre-admission interview odasina davet eder, supervisor'ini cagirir ve malak gibi kalabilirsiniz. orada size rastgele sorular yoneltilir ve tepkinizi olcerler. kulaginizin biri digerinden daha buyuk diye size (bkz: inadmissible) damgasini vurur, aynen geri yollar ve donus ucak biletini de gecirir.

    kisacasi sehir efsanesi diye bahseden arkadas ne bok yedigini bilmeyip, yalan yanlis bilgi vermistir. kale almayiniz ve hazirlikli olunuz.
hesabın var mı? giriş yap