• savaş karşıtlığının içi doldurulmuş ve piyasaya en son sürülen versiyonu olmaya başlamıştır. bi insan amerika ya karşı olamaz mı .. tabi ki.. ama bunu savaş karşıtlığı maskesiyle yapmaya kalkarsa bunu da herkese yutturamaz. savaş karşıtlığı ve hümanizmi aynı cümlede yanyana gördükten sonra ölen amerikan askerlerine ölsün gebersin pezevenkler bana ne onlar suçlu bu işten demek mantık işlemcisine mavi ekran verdirme konusunda oldukça etkilidir. o zaman bu savaş karşıtlığı birikintileri yarın öbür gün güç kendi ellerine geçince aynı mantıkta mı olucaktır? savaşa yine aynı gözle mi bakıcaktır?
  • sadece hümanizm boyutunda değil devam edip giden ve kayıtsız kalınamayacak bir savaşta kendi ülkelerinin politikalarına da aynı duyarsızlığı gösteren insanların artık iyiden iyiye gösterdikleri durumdur.. kemdi mantıgımda ne kadar millet ve devlet kavramlarını reddetsem de varolan düzeni düşünüldğünde yapılanları sadece amerika karşıtlığı ve korkarım ki anlaşılamaz bir eziklikle karşılamak akıp giden "savaşa hayır" söylemlerini gülünç durumlara düşürmektedir. evet amerika su an emparyalizm adı altında bir oyunu tüm kurallarıyla oynamaktadır. ve bunu da ne yazık ki bu işten ne olursa olsun etkilenecek olan türkiye nin dibinde yapmaktadır. buna ragmen olayları tek hümanizm yönünden değerlendirip insanların, özellikle de sırf bu duygu sömürüsü yüzünden adam gibi bir kıyaslama yapılamayacak olan hükümetin davranışlarını hep aynı dogrultuda eleştirmek kimseye bi katkı sağlamayacaktır. evet sonuna kadar savaşa hayır denir. bunun için herşey riske edilir. ama bişeyleri yöneten siz olursanız. tek sizin değil tüm dünyanın baskılarına boyun eğmeden böyle bi rezilliğe kalkan bi ülkeye karşı olmak sadece bu alanda kalmalıdır. sozkonusu olan eger başka cıkarlarsa ve burada bazı şeylere mahkumsanız burda hala başlamış olan bişeyi görmezden gelip "savaşa hayır" demek ki bu sloganı amerika karşıtlığı ibarelerle desteklemek sadece amiyane tabirle tribune oynamak olur. yoksa şu ülkede sorduğunuzda "evet ben savaş istiyorum" diyen kaç kişi çıkar acaba?
  • amerikalıların, "bedeninize sahip olduk, niye şimdi ruhunuzu da vermiyosunuz? ama niye? niye vermiyorsunuz?" demek için kullandıkları bir ifade. "siz amerika karşırtısınız, bizi sevmiyorsunuz!... bana ne bana ne!... biz size hem o kadar ekonomik krizler yollamıştık, hem hükümetlerinizi devirmiştik, hem bir sürü ülkede milyonlarca kişiyi öldürmüştük, tsunami olurken insanlara haber vermemiştik, sizi aşağılamıştık, insanlara işkenceler yapmıştık, onlarca ülkede darbe yapmıştık, üstelik bir de dünyanın sonunu getirecek (eyoo) çevre felaketlerine çil çil dolarlardan yollar açmıştık!... siz gene de gelip bizi sevmiyorsunuz ha!.... alacağınız olsun... yazıklar olsun!..." demek için amerikalıların kullandığı ifade...
  • ırak işgaliyle ivme kazanmış, bugünlerde herkesin kendini iyi hissetmek için kapıldığı moda. fransa ile amerika'nın farklı olduğunu zannedenler bile var bu modaya uyanlar arasında.
  • ulkemizde buyuk bir cogunlugun degil ,kucuk bir azınlıgın sahip oldugu bir ozelliktir zira oy dagılımına bakılırsa ismini verecegim partilerin hemen hemen hepsinin amerikan usaklıgına iktidarda da devam edebilecekleri farkedilebilir.bunları secenlerin hepsinin marslı olmadıgı ,halkın taa kendisi oldugu akla gelirse sanırsam haklılıgım biraz daha artacaktır.

    misal vermek gerekirse bugun ki basbakanımız 94 yılında amerikayı seytan ulke olarak nitelerken yani bir numaralı amerikan dusmanıyken,secimlerin hemen ardından amerika ile ikili ilişkilere gitmiş.teskere için yapılacak olan oylamada dahi amerika için olmenin ve oldurmenin kutsalıgını meclis kursusunden halka anlatma geregi duymustur.

    baska bir acıdan yani halkın içinden olayı irdelersek bugun ben "amerikan dusmanıyım kardesiyim" diyen ulkemin saygı deger yurtaslarının hayat felsefelerinine, yasayıs tarzlarına ve hatta tuketikleri urunlere bakarsanız bu işin ne derece bir dusmanlık olabilecegini ,her seyin sadece sozden ibaret oldugunu anlasılabilir.

    işin ozu sadece gecici bir husumetten ibarettir yoksa ozal ın kucuk amerika sının ornek aldıgı buyuk amerika ya karsı nefret duymasına olanak yoktur. insan hiç babasına karsı nefret duyabilir mi sevgili dostlar ?
  • hükümetlere rüşvet vererek temsil ettikleri halk kitlesini de etki altına alabileceğini sanıp dünyanın içine eden bir grup dar vizyonlu hiper bencil insanın neden olduğu; her konuda milliyetçiliğin ve ırkçılığın doruklarında gezinen bir ülkeye karşı oluşması normal olan karşıtlık. öyle bir ülke ki kendine karşı olma hakkını bile insanlarda görmeyen, bunu "düzeltmesi" için misyonerler tutan... yoksa hamburgerine lafımız yok
  • amerikan karşıtı olmak için onlarca, belki yüzlerce sağlam gerekçe sayılabilir. ancak amerikan, ya da amerika karşıtı olmak için gerekçe gerekmez. karşıt olmak yeter, karşıt olunmalıdır.
    bir de gerekçe yazalım: açtıkları işkence kurslarından diplomalı işkenceci hastalar mezun etmeleri ve bunlara iş olanakları yaratmaları.
  • başka ülkelere olmayan sebepler yaratıp haksız yere savaş açan,bu ülkeleri kendi cıkarları için işgal eden,kendi insanları (bu insanlar yoksul ve evsiz kesimdir) üzerinde kimyasal testler yapan , ekonomisi kısıtlı tarımsal faaliyetlere bağlı olan bir ülkeye *uçaklarla cekirge atan ve bunlar gibi birçok insanlık dışı haraket yapan bir zihniyete karşı gelme durumudur.

    (bkz: haydut devlet)
hesabın var mı? giriş yap