• amerika'daki başkanlık sistemiyle tr'nin oyladığının aynı olduğunu sanan kişinin açtığı başlık. birleşik arap emirlikleri ve katar da hayır dedi ona ne diyeceksin?
  • azıcık ilim irfan bilen. siyasetten ve yönetimden anlayan insanlardır. amerika'da mutlu, huzurlu bir yaşam sürerken siz geberin şerefsizler demeyip yanımızda olmuşlardır. sağ olsunlar.
  • katıldığım durum. ancak yalnız başına bunu ifade etmek bambaşka yanlışlara yola açar. genel olarak yurtdışında yaşayan vatandaşların oy hakkı olmaması gerekir. şimdi yurtdışı referandum sonuçlarına bakınca 'hayır'a değil 'evet'e katkı sağladığı apaçık ortada. buna karşı çıkıp, etkisi daha az olanı örnek vererek çıkışmak ancak çomarların yaptığı bir eylem olabilir.
    bu nedenle şayet yurtdışında yaşayıp da buraya burnunu sokanları istemiyoruz derseniz anlarım. ancak yurtdışında yaşayıp hayır verene laf söylerseniz (ki tekrar ediyorum yurtdışında yaşayanların toplamı 'hayır'ı değil 'evet'i düşürdü. bir bakıma şöyle bakabilirsiniz. ben bu ülkede yaşıyorum. hayır diyorum. o bu ülkeden bihaber. 90'larda gitmiş hala herşeyi öyle sanıyor. 'evet' vererek benim oyumu harcıyor. bu hayır-evet denklemi için de geçerlidir) size ancak çomar denir.
  • eğitim ya da iş gibi geçici sebeplerle başka ülkeye gidip de o sebep ortadan kalkınca türkiye'ye dönerek hayatına türkiye'de devam edecek olanlar hariç, başka bir ülkede yaşadığı ve türkiye'yle tek bağı turizm olduğu halde türkiye'nin geleceğiyle ilgili oy atan kişilerin, hangi yönde oy verirse versin böyle bir hakkı olmaması gerekir.

    hayırcıların oylarına itiraz edebilecek aklı gösterebildiğine göre, belki bir gün başka ülkelerde işine gelen oyları verenlere itiraz etmeyi de öğrenirsin, sığır kardeş.
  • eleştiren yavşak çomarlar daha altına işerken bu ülke için çalışan insanlardır. hala da çalışırlar.
  • onurlu,haysiyetli ve kafası çalışan vatanseverlerdir. amerikadaki demokratik sistemle buradaki padişahlık rejimini adları aynı diye aynı şey zanneden ilk 6 ay anne sütünden mahrum kalmış angutlara dert olmuşlardır. hepsi benim kardeşimdir,hepsini gözlerinden öpüyorum...
  • (bkz: adamın dibi)
  • gerçek demokratik başkanlığın ne olduğunu bildikleri için bu ne idüğü belirsiz sisteme hayır diyen 27.397 kişidir.
  • doğuştan 1-0 önde başlamış insanlardır.
  • biri de benim, bir ataturk kizi olarak gururla bastim hayır ı...
    bu insanlar ulkesini turkiye deki milyonlarca evetciden cok seven insanlardir... bazilari turk bilim insani olarak tanitilirlar ortamlarda, ulkemin adini guzel tanittim diye elini kolunu heyecandan nereye koyacagini bilemez.. dernekler acarlar (american-turkish association, ata), sanki maasli calisiyomus gibi cirpinirlar bir seyler yapabilmek icin, ulkeyi tanitmak icin...oy kullanabilmek icin izin alip, yuzlerce dolar para harcayip konsoloslugun oldugu bir eyalete gelirler, hic uyumamacasina... sonra da daha amerika daki baskanlikla turkiye deki baskanlik sistemi arasindaki farklari bilmeyen bir insan gelir hakaretler yagdirir..
hesabın var mı? giriş yap