• hani the man who wasn't there'de credits akarken fonda duran, hani bir dolu filmde görünen ama berberlerin bir kez çıkıp da kullanmadıkları alacalı bulacalı burgulu şekilde dönen bir şeydir bu. şeker çukulata makinesi falan de değil gibi. niye bilhassa berberlerin önündedir onu da bilmiyorum, loncanın alametifarikası mıdır nedir, belki de amerikan hayatının bir güzelliğidir.

    (bkz: zamazingo soruyorum silicem)
  • barber pole deniyormuş buna. sokağın başından bakınca direği görürseniz orda bir berber olduğunu anlıyorsunuz, eğer bir de dönüyorsa berberin açık olduğu anlaşılıyor, gideyim de şu enseyi bir düzelttireyim diyorsunuz.
  • isim gucum yokmuscasina , wikipediadan ceviriyorum:

    barber polein gecmisi kan alma servisiyle ilintilidir. berberler ortacagda ameliyat da yapmaktaydilar. <berber degdirmesinin orijini de buralara dayanmaktadir>bu sirigin alti bir seyi ustu bir seyi, kendisi de hastayi temsil etmekteymis. kirmizi ve beyaz seritler kullanilan bandaji (kirmizi kanli, beyaz temiz) gosteriyormus. bu bandajlar siriga asiliyor ruzgar da done done kuruyorlarmis. evvel zaman icinde bu gunumuzde kullanilan seklini almis, bandajlar yerini boyanmis tahtaya birakmis, ve de berberlerin sembolik olarak kullandiklari bir zamazingo olup cikivermis.

    avrupada da kullanilan bu zamazingolarin amerikada bulananlarin da ekstradan bulunan mavi rengi de kendi bayraklarina bir atif imis.

    (bkz:http://thumbs.dreamstime.com/…/1137098054akhubk.jpg)
  • ayrıca sadece dükkanların önünde değil, içerisinde de bulunduğu müşahede edilmiş müspütedir.
    bkz: http://www.barberpole.com/images/new/007_75.jpg
  • türkiye'deki berberlerde neden yok dediğim garip nesne bu.

    hayır ne işe yaradığını filan da bilmem ha! sadece bir kaç ülkede görmüşlüğüm, neredeyse izlediğim ve içinde berber dükkanı geçen bütün filmlerde görmüşlüğüm vardır. döner durur kendi halince. adı nedir, ne diye çağırılır arkadaşları arasında bilmem. lakin bir hikmeti vardır herhalde. o kadar berber yanılıyor olamaz değil mi?
  • "barber's pole" diye gecer, berber diregidir. zanaat semboludur, amerika'da beyaz uzerine kirmizi ve mavi burgular, diger ulkelerde ise beyaz uzerine kirmizi burgular ile gosterilir.
  • adını şu an hatırlamadığım levent'te bir berber dış duvarında asılı zamazingodur.
  • amerika'da bu zamazingoyu ureten sadece 1 atolye kalmistir.

    (bkz: bu bilgiler gercek hayatta ne isimize yarayacak)
  • berber dayamasını simgeliyor. evet.
  • gözümüz aydın artık türk berberlerinde de var.

    tünel' den galata' ya doğru inerken sağda (çıkarken solda) a plus reklam var. heh orada cengiz abi var. eve alayım bi tane falan derseniz kendisinin yapabileceğine eminim.

    nerede satılır derseniz toptan/perakende satan bir yer bilmiyorum.
    söylediğim adam yapar, yapamam derse kimse yapamaz.

    (çok iddialı oldu lan)
hesabın var mı? giriş yap