• aklım karışıyor hangi eyaletinde keyifli bir ömür sürülür diye. texas, florida, mississippi, arkansas ve kaliforniya arasında kalıyorum.
  • benim bir barbie bebeğim vardı küçükken. kaliforniya'dan geliyordu kendisi. saçlarında kendine ait bi' parfüm kokusu vardı, sanki oraların okyanusunun esintisini getirmiş gibi beraberinde… bütün kızlar bana gelince hep onunla oynamak isterdi. haremin gözdesiydi yani.

    ya bir de ben izmir'de büyüdüm,
    baobab ağacına rastlasam yolda, palmiye sanacağım halis görüp. hem ankara'yı da seviyorum.* çocukluk aşkım da gta oynardı.*
    o yüzden benim oyum; (bkz: california)
  • kansas ,texas,oklahama,florida ve california yı görme fırsatı buldum bunlar içerisinden
    -california
    -florida yaşanır diyebilirim
    edit:son seyehatim ile newyork ta eklendi gezmek için gidilir ama yaşamak mı ?
  • şimdilik california ama 20 sene sonra küresel ısınma ve kuraklık california'nın içinden geçince california'nın kuzeyindeki sulak eyaletler olan oregon ve washington olacak.

    benim gibiler için fuhuşun (bazı kısımlarında) yasal olduğu nevada tabi ki.
  • bence en yaşanılası 2 eyalet texas ve florida.
    herkes kaliforniya övmüş ama orada vergiler çok yüksek, enerji fiyatları uçmuş. ev fiyatları kiralar skyrocketed. ayrıca kaliforniya’da stand your ground kanunu yok. bu şu demek biri size evinizdeyken geldi saldırdı diyelim, o kişiye karşı silahlı savunma yapamazsınız. texas ve floridada bu kanun var. yasal olarak bulunduğunuz eviniz, işyeriniz ve arabanızda (evet sadece 3 yer) saldırıya uğrarsanız öldürmek de dahil olmak üzere şiddetle karşılık verebilirsiniz ve kanun sizin yanınızda olur. tabii detayları var her önüne geleni de vurmazsın ama kabaca böyle.

    ev fiyatları teksas’ta çok daha uygundur çünkü büyük eyalet araziden bol ne var. florida bir tık daha pahalı çünkü turistik yer, yabancılar dahil birçok kişinin tercih noktası öyle olunca ev fiyatları biraz yüksek miami’ye doğru çok artıyor. bir de her yaz kasırga vurur hiç şaşmaz. ama genelde hafif hasarlı olur, sağlam kasırgalar 10 yılda bir filan gelir. kasırga vurduğu için de evlerin sigorta primleri yüksek olur.

    kaliforniya amerika’nın vergi olarak en pahalı eyaleti. gelir vergisi %12 gibi çok yüksek. hem florida hem teksas’ta eyalet gelir vergisi %0. yani yok. yalnızca federal gelir vergisi ödüyoruz konu kapanıyor.

    tabii ki amerika 3 eyaletten ibaret değil. benim karşılaştırmam yalnızca 3 eyalet ile ilgili.
  • paran varsa veya gelirin yüksekse california rakipsizdir. özellikle san diego amerika'nın cennetidir.

    yağmuru, kapalı havayı ve bulutları dert etmeyenler için washington da iyidir.
  • şimdilik daha 4 mevsim yaşanan eyaletleri tercih ediyorum. zaman ne gösterir bakacağız.
  • massachusetts ve northeast (connecticut, maine, rhode island, vermont, new hampshire) dışında her yer yalan. abi mississippi’de yaşayıp ne yapacaksın, bildiğin amerika’nın konyası.
  • san diego, califorina
  • colorado ve californiadir.

    edit: isbu entry teknoloji alaninda calisanlar goz onune alinarak yazilmistir. californiadan coloradoya cilgin bir tech gocu mevcut, ozellikle uzaktan calismanin iyice yayinlasmasi sonrasi. fakat imkan varsa californiayi her daim ilk siraya yazarim.

    teksas mi? imkan olsa tum eyaleti meksikaya itelemek abdye tek basina 2 seviye atlatir.
hesabın var mı? giriş yap