• artık kulislerde sıkça dillendirilen askeri ambargodur. senato tarafından her türlü silah satışının türkiye'ye yasaklanacağı belirtilmekte. tepki tahmin edileceği üzere akepe hükümeti özelinde. s-400 alışverişinin amerikan silah şirketlerince tepkiyle karşılanması malumunuz.
  • ambargonun çok büyük bir etki yaratacağını zannetmiyorum ama oradaki vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamamız kolay olmaz. ambargodan çok terör örğütleri eliyle çıkardıkları sorunlar ülkemizi çıkmaza sokar diye düşünüyorum.
  • ambargo'nun çok çok büyük etkisi olur türkiye'ye çünkü; türkiye artık kendine yetebilen bir tarım ülkesi değil. 1974 yılında türkiye atilla harekatını yaptığında abd ambargo koymuştu ama türkiye'ye bir şey olmadı. niye? çünkü; türkiye o yıllarda kendi kendine yetebilen bir tarım ülkesiydi.tüm tarım ürünlerini kendisi yetiştiriyordu.
    peki şimdi öyle mi? değil tabii ki. eğer olur da ambargo koyarsa millet açlıktan ölür.

    gelen mesaj üzerine edit: lion wolf fox uyardı. askeri ambargoymuş. o da kötü. çünkü; türkiye'nin birçok ekipmanı abd ürünü.
  • nerde lan bu kulisler?!!?!?! sürekli kulislerde bir şeyler dillendiriliyor.

    bir haber kaynaksız bir biçimde kulislerde dillendiriliyorsa yalandır.
  • hala fazla bir sey olmaz diyenler var. memleket kendi domatesini bile yetistiremez, o bayildigin simitin susamini bile ithal eder hale gelmis. ya nasil bu kadar dünyadan, gündemden, gelismelerde ve ülkenin kendisinden kopuk olunabiliyor anlamiyorum. ha ama insaat var degil mi ne guzel... layigimiz ama bu, memlekete yakisir gordugumuz iktidar dunyadan kopuk, herkesle arasi bozuk, sifir itibar sahibi. ne bekliyoruz ki. dolar 4'e cikar yarin görürüz.
  • böyle bir şey olursa rusya halaya durur.
  • türkün aklı sonradan gelir diye elin batılısı boşuna dememiştir.eğer vize den sonra ekonomik bir ambargo yaparlarsa aklımızın başına geleceğini düşünüyorum ben çünkü biz o en kötü anı yaşamadıkça akıllanmıyoruz mesela kıbrıs barış harekatında amerika bize ambargo uygulamasaydı telsiz sistemlerini verse idi o iki gemimiz birbirini vurmayacak aselsan da hiç kurulmayacaktı bugün aselsan ülkenin elektronik alanında en birinci şirketi

    bize predatörleri vermediler 10 senemizi aldı ancak kendi silahlı ihamızı birşekilde yaptık her ne kadar motoru hala yabancı olsa bile şuan pkklılar ile en yakından ilgilenen araçlarımız oldular.

    abd bize apachi helikopterlerini satmadı italyan sineğini aldık kartala çevirdik üstüne bütün elektronik aksamlarını yerli yaparak

    şu vakitte bize eğer bir ekonomik bir ambargo yaparsa kurulduğu günden bu yana vietnamda yaptığı hatadan daha fazlasını yapar bizi direk elleri ile ruslara yakınlaşmamızı sağlar ve bu durum onun bütün çıkarlarını alt üst eder

    daha ülkenin ekonomik pazarından kaybedeceği payları bahsetmiyorum bile

    bir türk atasözü der ki "kötü komşu adamı mal sahibi yapar"
  • bu amborgoya ab'nin katilip katilmamasina bagli olarak degisir. amerikan mandasi olan almanyanin baska sansi olmasa da fransa bu konuda yüzyillara dayanan cikarlarini askiya alir mi? ıngiltere hali hazirda ab'den cikmaya calisirken yanladigi ortadogu ve doguya karsi ne tavir takinir. bu önemli. söz konusu olan amerikanin da trump amerikasi oldugunu göz ardi etmemek lazim. pek kaile alinan bir amerika olmamakla birlikte baştaki sarı zıpçıktının olası delilikleri korku da yaratmaktadir.
  • pek mühim değildir.
  • abd' nin ortadoğudaki yeni truva atı artık kürdistandır. iran' da geçmişte olan devrim sonrasında truva atını kaybeden abd türkiye ile ilişkileri güçlendirmiş ve iran ile kanlı bıçaklı hale gelmişti. ancak türkiye ile işler yürümez hale geldi ve 20 - 30 yıldır yürütülen plan sonucunda peyda olan yeni truva atına geçen abd iran ile olduğu gibi türkiye ile ilişikleri koparabilir. hali hazırda israil ortadoğudaki arap baskın coğrafya üzerinde değişiklikler yapmanın peşinde. işler barzani lehine gelişiyor. bu saatten sonra rusya ve iran'ın tutumu ortadoğu, türkiye ve dünyanın kaderi üzerinde belirleyici faktör olacaktır. tüm bu şerait içerisinde ordunun mevcudiyeti düşünüldüğünde bizi zor günler bekliyor.
hesabın var mı? giriş yap