• yıllar yılı yemeyip içmeyip kendini fenerbahje ve turk milli takimına adamış ibiş bir adamdır. deplasmandan deplasmana koşmuş, pankartlarını staddan stada taşımıştır.
    "haaaaydi bastır", "türkiye..şakşakşak..türkiye...şakşakşak (aka üçlü)" gibi nuh-u nebiden kalma tezahüratlarıyla taraftarı seyirciyi gaza getirmeye çalışmış lakin başarılı olamamıştır.
  • 25.04.2001 tarihinde gaziantep'te oynanan türkiye-arnavutluk özel milli maçında tribünlerden yükselen "haaaydi bastır" tezahüratı ile yıkılmadığını, ayakta olduğunu yedi düvele haykırmış olan biçare adam.
  • (bkz: amigo orhan)
  • 24.06.2002 tarihinde eurosport kanalında yayınlanan "turkey football history" programında rengi atmış eşofmanı ve bayrağıyla yeniden arz-ı endam eden ihtiyar. adamların kalkıp çekim için geldiklerinde direk birol'u bulmaları ayrı bir enteresan konu olmakla beraber birol'un adamları bulması daha akla yatkın gelmektedir. programda izlediğimiz kadarıyla da birol efendi aynı ibişliğini tam gaz sürdürmektedir.
  • garip rastlantılar silsilesiyle, alakasız bir alman şehrinde aynı arabaya bindiğim bir amigo. türk voleybol takımını destek için geldiği maçta seyirciyi coşturmaya çalışmış, ama bir türk firmasının türkiyeden ithal küçük burjuva çalışanlarından oluşan seyirci maçı sessiz sakin izlemek istediğinden birol fazla kaale alınmamış, kendisi bunun üzerine "olmaz olsun böyle seyirci!" diye gevreye gevreye maçı seyre dalmıştı. dönüşte bizim arabaya binmiş, kendisini tren istasyonuna bırakmıştık. salona ilk giripte kalabalık türk seyircisini görünce duygulanıp ağlamaya başlaması hala aklımdadır, sulu zırtlak, durmadan duygulanan bir amcadır.
  • fenerbahceli pasali birol la alakasi olmayan sahis. elinde megafonla dolasir. uzak durun.
  • bununla ne raslantiysa münihte nürnberg ve istanbul havaalanlarinda karsilasip ayni ucakla yolculuk ettim ki ceza gibi birseydi.pasaport sirasinda beklerken(münihte)elinde türk bayragiyla yüzüme bakip pezevenklere bak beni taniyip saygi göstermiyorlar dediydi gaza gelse saldiracaktida hatta.ucakta gene ayni yeri paylasmisizdir ki eziyetti kaldiki futbol ile ilgilenmedigimi duyunca bagirmaya basladi bu organizma ve milliyetci söylemlerle iyice deli etti sakin bünyemi.görünce kacilasidir yol degistirilmelidir.bunun birde eminönünde büfesi vardir.
  • her gittiğim yerde rastladığım adamdır. daha bugün halk otobüsüne bedava kartını göstererek bindi. ayyıldızlı, kırmızı tişörtünü zanndersem kendini bildi bileli hiç çıkarmadı.
  • universiade 2005 izmir'de de boy gösteren seyircileri gaza getirmeye çalışırken daha çok "salona bahçıvan mı girdi? nerden gelio bu megafon sesi" tepkilerini çeken ve pek sallanmayan enerjik kişilik. bi de az kaldı diplomatik kriz çıkarmayı başarıyordu bayrağı vip'de oturan yabancı bir seyircinin kafasının üzerinde sallayarak.
hesabın var mı? giriş yap