• bir japon oyuncak tasarımı & el sanatı.

    www.nenobebo.net/
    nenobebo.etsy.com/

    (bkz: nenobebo)
  • örgü denilince aklımıza kazaklar, atkılar, bereler gelir. artık çok farklı bir seçeneğiniz daha var: amigurumi. hakkında yazılar bile yayımlanmaya başlanan yeni bir akım amigurumi. çoğunuz bu akımın adını daha önce hiç duymamış olabilirsiniz, ama oyuncak örme sanatı dediğimde hepinizin kafasında bir şeyler canlanacak. bu konuyla ilgili türkçe kaynak bulmak çok zor; fakat kültürümüze çok da uzak değil örgü oyuncaklar. büyükannenizin ya da komşunuzun buzdolabında asılı duran örgü karpuzları hatırladınız mı? amigurumiyle ne ilgisi var demeyin; çünkü bu teknik kullanılarak aklınıza gelebilecek her türlü objenin örgü oyuncağı yapılabiliyor. örgü hamburgerler, kekler, hatta örgü spagetti!
    amigurumi japon kökenli bir kelime. ‘ami’ tığ veya şiş ile yapılmış, ‘nuigurumi’ içi doldurulmuş oyuncak anlamına geliyor. örgü örüyorsanız sık iğne tekniğinden haberdar olmalısınız. amigurumi de bu tekniğin oyuncaklara uyarlanmış hali. eskiden çeyizlik ören genç kızların yeni tercihi haliyle örgü oyuncaklar. bu oyuncakları ilk gördüğümde şirin olduklarını düşündüm; fakat bunlardan satın almanın ne anlamı olabilirdi ki. günümüzde herbir çocuğun odasında düzinelerce oyuncak var, çocuklar bu oyuncaklarla neden oynamak istesinlerdi ki. siz de benim gibi düşünmüş olabilirsiniz; fakat dünyada “ami” çılgınlığı tahmin edemeyeceğiniz boyutlara ulaşmış durumda. japonya başta olmak üzere çeşitli ülkelerde bu oyuncakları toplayan koleksiyoncular bile var. insanları bu sanata çeken şey her oyuncağın kendine has özellikler taşıması. topluca üretilmedikleri için herbir oyuncak üreticisinden izler taşıyor, hatta kendi ‘aminizi’ yaptırmanız bile mümkün. şu anda o kadar da pahalıya satılmayan, hatta diğer oyuncaklara göre oldukça ucuz olan bu oyuncakların fiyatları birkaç yıl içerisinde fırlayacak gibi görünüyor. bu yüzden çocuğunuza sağlıklı bir oyuncak hediye etmek istiyorsanız vakit kaybetmeyin. bu oyuncaklara internetteki bloglardan ya da bazı sitelerden ulaşmanız mümkün.
  • nostalji yaşamak isteyenler için karpuzlusu: http://kaylmnop.blogspot.com/…watermelon-slice.html
  • yaratıcılığın en şirin maskotları:http://oyuncakperisi.blogspot.com/
  • nasıl yapılır, neler yapılır diye merak edenlere;
    http://oyuncakgezegeni.blogspot.com/
  • firefly karakterlerininki bile yapilmi$, daha ne olsun: burda
  • en favori amigurumi eserleri star wars üzerinedir
  • ntvmsnbc bugün bir fotoğraf albümü yayınlamış amigurumi üzerine. yalnız bu el sanatının ismi verilmemiş o yazık olmuş.
  • sosyal medya platformlarında ciddi bir salgın olarak büyüyor ve ben bu olayla her karşılaştığımda gülüyorum. amigurumi adı komik geliyor. laz birinin kurduğu soru cümlesi gibi.
  • lys'ye 3 ay kala artık stresten midir nedir devamlı ördüğüm şeydir.
hesabın var mı? giriş yap