• harbiden beni ağlatan küçük kız. hayır birazcık ağladım hönkür hönkür değil onu geçtim opera sevmem ama kızın sesi çok iyimiş be. bir eller kadir kıymet bilmiyor okusaydı keşke. bunu gördükten sonra bizim yarışmalara katılıp taklit yapanları hatırlıyorum.
  • gerçekten muhteşem bir sesi ve eğitimsiz de olduğu düşünüldüğünde, muhteşem bir kulağı var bu kızın.

    ama katılmamak elde değil; juri üyelerinin, özellikle de ayağa kalkanın hal ve hareketleri, videoyu izlerken beni de rahatsız etti.

    bu kız simon cowell ve amanda holden'ın karşısına çıkmış olsaydı, ikinci paul potts vakasını da gölgede bırakırdı. amanda kesin ağlardı.

    neyse ki hülya ve acun gibi yeteneksiz yetenek avcılarının karşısına çıkmadı.
  • yaradilisinda kiyak gecildigini dusundugum bucuruk. o ne sestir oyle ..

    talent showdaki juri uyelerinin tepkisine gelince programda gozukenin yanisira bir de gozukmeyen sacmaliklar var. kimler ne yetenegi oldugunu dusunerekten sacmaliklariyla oraya geliyor. o kadar insanin icinden egitimsiz oldugu halde 9 yasinda bir tip geliyor egitim almis gibi arya soyluyor.. degil sasirmak koltugundan dussun arkadas bir hayret etsin yani.
    9 yasindaki halimi dusunuyorum jimlastik tahtasinda aparkat acip dunyanin en yetenekli cocugu zannediyordum kendimi arkadas birakin bu cocuga hayret edilsin
  • inanılmaz derecede simone simons'a benzeyen dünya tatlısı kız. sadece görüntüsü değil sesi de benziyor. mayalarında var demek ki güzellik, güzel ses.
  • aman tanrım! müthiş müthiş müthiş!
    yetenek nedir sorusunun tam karşılığı kendisi işte. hiçbir müzik dersi almadan, sadece ama sadece, kardeşi keman çaldığı için, ben de bir şey yapmalıyım diye başlayıp, youtube'dan bir opera dinleyip büyüleniyor ve böylece dinlediği şeyleri kendi kendine, hiçbir yardım almadan söylemeye başlıyor.
    daha da ötesi; eğer büyüdüğümde bir ses sanatçısı olamazsam olimpiyatlarda yarışan bir atlet olmayı isterim diyor. dikkatinizi çekerim, avukat, doktor, öğretmen ya da mühendis değil, kız bildiğin atlet olmak istiyor ve 9 yaşında.
    respect!
  • beklendiği şekilde, holland's got talent 2013 yarışmasının kazananı olmuştur.
  • kendisi bir melektir.
  • canım sıkıldıkça açıp dinlerim. diğer sopranoların aksine ( (bkz: simone simons) hariç ) ruhumu rahatlatır. gözlerindeki ışık bana bile umut veriyor. umarım kül olup gitmez. böyle bi ses varken jüriye takılan arkadaşa selam olsun.
  • youtube'da öyle boş boş dolanırken denk geldiğim kendisi küçük, sesi büyük, dünyalar tatlısı soprano. puccini'ye ait aryalardan herkes kadar etkilenmeyen beni, ağzımı bir karış açmak suretiyle ekrana kilitlemiştir. performansı sırasındaki kendisinin ve jurinin mimikleri güldürmüştür. bu tip yarışmaların jurilerinin başına gelen şey zaten susan boyle etkisi (bu arada bir ilginçlik de bunu yazarken susan boyle etkisi diye bir şey olduğunu bilmiyordum, yani en azından dünyada başka birisinin kafasından böyle bir düşünce çıktığını bilmiyordum, her ihtimale karşın google'da susan boyle effect diye aratınca resmen çıktı ben de şok oldum).

    şayet gerekli müzik eğitimini alırsa klasik batı müziği kendisine bir soprano daha edinmiş olacak.
  • sesi kendisinden 3-4 beden büyük opera sanatçısı. hey maşallah diyoruz tabii ki, ama sanırım yeteneğinin yanında çocukluğu çok geri planda kalabilir. zira seslendirdiği şeyler, çocukluğundan çok daha fazlası.
hesabın var mı? giriş yap