• (bkz: amin)
  • aslında görünmez olan amon, tasvirlerde diğer tanrılar gibi devekuşu tüyleri olan bir başlık ve keçi sakalla karşımıza çıkar.

    ayrıca tutankhamon'un ismi de amon'dan gelir. "ankh" hayat demektir ve tutankhamoun'un anlamı da "çok yaşa amon"dur.

    amon, bazen "ammon" olarak da telaffuz edilir. fosil ammonitlerin ismi de burdan gelir çünkü amon'un kutsal hayvanı koçtur ve ammonitler koçların boynuzlarına benzemektedir.
  • kendisine pek çok rol biçilmesine sebep aklıevvel bir mısır firavununun celestial inanışı tek tanrı bayrağı altında toplama hevesidir. aslında amacı tek tanrılı dini yaratmaktır. yok, aslında amacı tabii ki kendi otoritesini güçlendirmektir herhalde, ama mağlum, insanlar inanışlarını kolay kolay değiştirmezler. hatta hiç değiştirmezler.

    hah, şimdi bu dediğimle tamamen çelişen bir laf edeyim, bugün ilahi dinlerde kullanılan dua sözcüğü olan amin/amen aslında amon'dur, yani her duadan sonra onun adını çağırarak amon adına duayı sonlandırıyoruzdur.

    e hani insanlar inanışlarını değiştirmemişti? bi ara bi değiştirmişler de amon kültüne kaymışlar sonra mı hiç değiştirmemişler?

    ben anlamam aga, bunlar teori meori, ama dinler tarihini iyi yemiş yalamış yutmuş adamların kitapları da bu konuya işaret ediyor.
  • avatar the legend of korra'nın

    --- spoiler ---

    evvela karizmatik duruşun ayaklı sembolü gibi gösterilen, 10 bölüm sonra daşşak oğlanı kılığıyla motorlu tekneye atlayıp (ki subükücü aynı zamanda) kardeşine gaz vererek "biz birlik olursak bunların anavradını sikeriz" diye diye kaçan baş kötü karakteri . halbuki ben sonunda çok büyük ve ihtişamlı bir korra vs amon kapışması olacak sanıyordum. adamı pencereden attılar, götünde nerdeyse şampanya patlattılar.
    o karizmatik sesi falan kalmadı.

    --- spoiler ---
  • teb'in baş tanrısıdır. eşi ame-net'le birlikte ilk tanrılardan biridir.kutsal hayvanları kaz ve koçtur. orta krallık dönemi'nde sadece yerel bir tanrıydı ama tebliler mısır'a hakim olunca amen önemli bir tanrı oldu. 18. hanedan'dan itibaren tanrıların kralı oldu. ünlü amen tapınağı karnak, dünyanin en büyük dinî yapısıdır. 19. ve 20. hanedanlar amen’in “görünmeyen yaratıcı güç” olduğunu cennetteki, dünyadaki, engin derinlerde ve yer altı dünyasındaki hayatın temeli olduğunu düşünürlerdi.
  • kades savasi'nda ramses'in komuta ettigi elit tabur.
  • nod32 bünyesinde bulunan scan metodlarından bir tanesinin adı... tahminimce bu scan çeşidinin adının amon olması, kullanıcı üzerinde virüslerin amona bile gorummm o derece kral bir yazılımım ben hissiyatının oluşması için konulmuştur...

    nod32 kraldır evet..
  • (bkz: amon amarth)
  • mısır astrolojisine göre 26 nisan- 25 mayıs tarihleri arasında doğanların burcu. (bkz: amun)

    burcun özellikleri:
    mısır inanışlarına göre amun dünyayı yaratan tanrıydı, bu burçta doğanlar güçlü, zinde ve önderlik etmeyi seven kişilerdir, iradeleri de güçlüdür, cesur ve kendilerine güvenlidirler,

    mükemmel lider olurlar, kusurları hoşgörüden yoksundurlar. para konularındaki mesleklerde başarılı olurlar.

    duygusal bir yapınız vardır bu yüzden bazen kendinize olan güveninizi kaybeder ve melankoli ile neşe arasında gidip gelmeye başlarsınız, hassas yapınızı hayal gücünüzün ,çok zengin olduğunu gösterir, başkaları sizi gizemli biri olarak görebilirler, sizi yatıştırmak için sabırlı olmaları gerekir, bazen kendinizi korumak amacıyla, kendinizi başkalarından izole eder, kendi kabuğunuza çekilirsiniz, sosyal konulara eğiliminiz vardır, adil, dürüst bir insansınız ve vicdanlısınız bu özellikleriniz sayesinde insanlar size hayranlık duyarlar korkularınıza rağmen aşk hayatınızın önemli bir parçasını teşkil eder ve aşkınız için dağları yerinden oynatabilirsiniz! eşinizde ileri görüşlülük, otoriterlik ve nezaket ararsınız.
  • eski mısırda tapılan tanrının adı. (bkz: amon hutep)
hesabın var mı? giriş yap