• genlik; bir dalganın belirli bir referans değeriyle karşılaştırılan sinyal gücü olarak değerlendirilebilir. analog sinyaller sürekli olarak negatiften pozitife kayan genlik ya da sinyal gücü temeline dayanır. genlik genellikle voltaj, akın ölçümüne amper, elektriksel güç ölçümüne watt ve iki sinyalin gücü arasındaki fark ölçümünde desibel olarak ifade edilir.
    ayrıca;
    (bkz: frequency)
    (bkz: phase)
  • harmonix ve sony isbirligiyle hazirlanan, playstation 2 sisteminde görülmüs olan mükemmel bir müzik yapma oyunudur. oyunda belirli gruplar vardir. mesela pink, baldwin brothers, weezer, david bowie, slipknot vs. ve bu grup ve kisilerin her birinin birer parçasi görülmektedir. bu parçalarin olusmasini saglayan enstruman, ritim ve notalarini olusturmak size kalmistir. bir parça seçip oyuna adim attiginiz anda seçtiginiz parçanin ufak bir ritmi arkada duyulmaktadir. sizin önünüzdeyse bir araç ve çesitli renklerde yollar görülmektedir. bu yollarin her biri bir enstrumani veya ritmi tetiklemektedir. eger drums yolundaki ritim noktalarinda dogru zamanlamada basarsaniz (araciniz bu noktalarin üstünden belirli bir hizda ilerliyor) o parçanin davul kismini bir süreligine halletmis olursunuz. ayni sekilde gitariydi, vokaliydi hepsi sizin reflekslerinize bakiyor. kisaca süper bir tecrübedir amplitude. deli bir ses sisteminiz varsa ve müzikle araniz iyiyse keyiften coskuya dogru yol alabilirsiniz.
  • kisaca genliktir. sesin ve ses kayit teknolojisinin en önemli iki birleseninden(digeri: frekans) birisidir. sesin yüksekligini kisaca volume'unu ifade eder. birimi desibeldir. özellikle grup kayitlarinda isimiz gücümüz her enstrümanin genliginin digerine olan görece yüksekligini ayarlamak ve bu yolla dinleyiciye neye odaklanmasi gerektigini saglamaktir.
  • mobil ve web uygulamanızı kullananlarının davranışlarını loglayabilmeniz için geliştirilen analiz aracı. google analytics benzeri bir tool. web sayfası
hesabın var mı? giriş yap