• elektromanyetik dalgalarda sinyalin taşıyıcı dalganın genliğine orantılanarak taşınması
    analog tv görüntüsü, orta,uzun ve kısa dalga radyo sinyallerinin modülasyon şeklidir
    ks. am
    karşıtı için (bkz: fm)
  • modulasyon teknolojisinin en basiti. kisaca tasiyici frekansinin genliginin, bilgi sinyali ile degistirilmesi islemi.ses ve goruntu iletiminde diger modulasyon turlerine gore daha ucuz ve basit olan modulasyon tipi.
    genlik modulasyonu dunya’da uzun dalga, orta dalga vericilerinde kullanilmaktadir. ayrica televizyon yayinciliginda video sinyali negatif genlik modulasyonuna tabi tutulmaktadir.genlik modulasyonu modulatoru dogrusal olmayan iki girisi ve bir cikisi olan devredir. bu iki giristen bir tanesi bilgi sinyali digeri tasiyici frekansidir.
  • (bkz: am)*
  • literatürdeki türkçe karşılığı genlik modülasyonu olan hadise. bu modülasyon çeşidinde en temel nokta, bilgi sinyalinin frekans ve genliğine bağlı olarak, taşıyıcı sinyalinin sadece genliği değiştirilmesidir. uzak mesafelere gönderilmek istenen düşük frekanslı ses veya müzik şeklindeki bilgiler önce elektriksel enerjiye çevrilir. sonra taşıyıcı (rf) sinyal üzerine bindirilerek, elektromanyetik dalgalar şeklinde uzak mesafelere yayınlanır.
  • (bkz: dsb sc)
    (bkz: ssb)
    (bkz: vsb)
  • bir uydu terimi. detaylar icin http://www.turksat.com.tr/content/view/79/205/

    edit: iciniz fesat sizin...
  • her radyoda bulunan, bildiğimiz am bandıdır kendileri. paniğe kapılmaya mahal yok.
  • modülasyon şeklidir. radyolarda "am" şeklinde gördüğünüz frekans bandı bu modülasyon türünü kullanmaktır. yüksek güç gereksinimi ve düşük bant genişliği (ses kalitesini etkiler) gibi nedenlerle günümüzde pek kullanılmayan bir bant olmuştur. ayrıca frekansın fm e göre daha düşük olması nedeniyle verici anteni daha uzundur. fiziksel uzunluğu azaltılsa bile (izafi olarak anten boyu azaltılabilir) kullanılan bobin ve kondansatör (buralarda kullanılan yüksek gerilime dayanıklı -pahalı- malzemelerdir) maliyet artışına neden olur. ayrıca başka handikapları da vardır. bunun gibi olumsuz sayılabilecek özellikler alıcıda da olur. bunun yanında kullandığı frekansın yayılım özellikleri sebebiyle fm den daha uzak yerlere gidebilir.
  • müthiş kanallar ve yayınlar içeren alternatif. özellikle radyolardan bir şey çıkaramadıysanız ve arşiv de sarmıyorsa harika bir seçenek oluyor.
  • bazı ülkelerde (amerika) digital radyo yayınının da üzerinden verildiği modülasyon.

    https://www.youtube.com/watch?v=zgrqwexrzym

    ayrıca ülkemizde artık yayını olmayandır, işletme maliyetleri çok yüksekmiş. onca avrupa ve ortadoğu ülkesi salaktı da koca koca yüzlerce verici ile çöllere/koca avrupaya yayın veriyor çünkü.

    (bkz: bcl)
    (bkz: swl)
hesabın var mı? giriş yap