• biz batılılaşalım derken, onları kendimize benzettik.
  • kesinlikle olması gerekiyor. ne zaman gitsem bir olay... en son gezerken bir kadın fotoğraf makinesiyle çekmeye çalışıyordu kadınları... poz veren siyahi bir abla çıkıp mis gibi makineyi paramparça edip küfürler savurdu. turist kılıklı kadın şoka girmişti.

    turistler bildiğin sirk hayvanı muamelesi yapıyor kadınlara... fındık muz atacaklar ellerinden gelse..

    düzene kavuşturulması turizm özelliği kaybettirilmeden yapılırsa şahane olur.
  • batılıların bize benzemeye başladığı iddia edilen olay. kardeşim belki anlamakta artık zorlanıyorsunuz ama batı dediğimiz kültür hadisesi önce kendi halkını düşünen bir müessese. şehrini, kültürünü turistlere göre ayarlamıyor. onu yapan türkler. koskoca bir şehir turistlere göre dizayn ediliyor. bana ne amk turistten, bu şehrin yerlisi benim. öncelikli olarak şehir bana göre dizayn edilecek, gelen turist de buna gayet saygı gösterecek.

    hollanda hükûmetinin çok da şaşırtmayan kararıdır. yerel halkın rahatsızlığı biliniyordu zaten. amsterdam'da ünlü hangi eğlence faaliyeti varsa yerel halk ona karşı zaten.
  • bir miktar abazadan kurtulacak olan amesterdam'ı daha bir güzelleştirecek olan düzenleme.
  • sex, drugs and rock&roll bir bütündür, parçalanamaz!
  • amsterdam'a turistlerin yoğun ilgi göstermesinin sebeplerinden biri bu sokaktır. tıpkı kanal gezisi yapmak, müze gezmek, yasal uyuşturucu deneme merakı gibi.
    şimdi sokağa giren gruplara ekstra vergi koyup devam edecekler muhtemelen.
    uçak bileti parasını denkleştiren meraklı turistler bu sokağı yıkamaya* devam edeceklerdir.
  • hollanda ile geçen sene kapıştık ya, kesin zihinsel bir mikrop vb bulaştırdık adamların ünlülüğünü sağlayan mevzuyu bu kadar didikleme kararı aldılar, cehape zihniyetinin oyunu bunlar, o yosi kohen yok mu o yosi kohen.
  • bu bölgede çalışan kadınların işlerini asgari güvenlik seviyesinde yapabilmesi için gerekli olan düzenlemedir. pek çok turist ısrarla fotoğraf çekmek ya da kaba davranışlar sergilenmekten kaçınmıyor. karşılarında bir insan olduğunu ve ona da herkese olduğu kadar saygı duymaları gerektiğini unutmuş gibiler. bir düzenlemeyle bunun önünü alabileceklerse yapılması elzemdir.
hesabın var mı? giriş yap