• sosyal psikolog. en son harvard'da ders veriyordu. temel ve herkesi ilgilendiren konuları araştırdığından anlatacak çok şeyi var. güzel de konuşuyor. kendisi dış görünümüne de pek meraklı. makyajsız çıkmaz. kilosuna her zaman dikkat eder. genel olarak dış görünüşü hakkında pek dikkatli.

    kocası paul de kendi halinde sevimli bir adam. biraz nerd. kendisinden çok bu adamı seviyorum.

    amy cuddy, bana hep ne kadar harika biri olduğunu göstermeye çalışan poz takıntılı bir kadınmış gibi gelse de en çok izlenen ted konuşmacılarından biri. ilham veren harika kadın duruşuna dayanamayıp sunumlarını kapatıyorum ama siz izleyin, içten bir tarafı da var.
  • hocam şimdi bu ted konuşmaları bizim gerçek hayatta ne işimize yarayacak diye soran cengaverlere kapak olacak ted konuşmasını yapmış. nasıl iş görüşmelerinde ve sunumlarda bu konuşma akıllarına gelecek görsünler.
  • bana bu kadin nedense cok samimi geldi ilk izledigimde. ozellikle hikayesi etkiledi belki. sizi tanimlayan sey elinizden alindiginda yasadiklariniz gercekten kolay degil, muhtemelen orada bir bag kurdum kendisiyle. dolayisiyla kitabinin (presence) ciktigini gorunce yapistirdim on siparisi. 28 ocakta piyasaya cikiyor. bakalim okuduktan sonra soylerim yazdiklari da guzel miymis diye.
  • ted konuşmasında anlattığı hikayesinden '' araba kazası iq vs vs'' çok etkilendiğim bayan beden dili araştırmacısı. aynı kendisi gibi olan öğrencisi gelip ''i dont belong here'' dedikten sonraki duraksaması çatır çatır ağlattı. şu an yazarken bile gözlerim doluyor, artık ne kadar etkilediyse.

    kendisini gerekli mecralardan takibe aldım. umarım daha fazlasını öğreniriz kendisinden.
  • hayatın ve mecburiyetle bulunduğumuz alanların taklit üzerine kurulduğunu çok güzel özetleyen eğitimci. buralara ait değilsen en azından taklit et. başarana kadar geçen zamanı kendin için yaşanılabilir kıl. sikindirik iş, okul vb ortamlar için denenmeye değer.
  • bu kadinin o meshur konusmasini cok seviyorum, 'benim aslinda burada olmamam lazim!' hissi ve bunla basa cikmayi son derece samimi bir sekilde anlatiyor, samimi zira kendisinin de gecirdigi kazadan bahsediyor, yani empati degil sadece yaptigi, deneyim ayni zamanda.

    harvard'da yanina gelen kizdan bahsettigi bolumde sesi titriyor resmen konusmada, keske daha cok videosuna / yazisina ulasabilsek.
  • friedrich nietzsche okuyan herkes bu kadinin da dikkat cekmeye calisan herkes gibi "ben farkliyim" bencili oldugunu kolayca anlayabilir. konusmalarinda basina geldigini soyledigi hikayelerin hicbirisi inandirici degildir. sosyal psikolojide inandirici olmak icin yalan hikaye uygdurmak vardir. psikoloji egitimi olmasina ve vucut dilini iyi tanidigini soylemesine ragmen kendisi bu durumu uygulayamamaktadir.

    yil olmus 2018, hala "sen farklisin, ben farkliyim, hepimiz farkliyiz" sigligindan kurtulamadi insanlar. cunku duymak istedikleri bunlar. halbuki friedrich nietzsche okusalar bencil birer gotveren olduklarini ogrenecekler ve bu hic de hoslarina gitmeyecek.
  • güç duruşu konusundaki iddialarını yumuşattığı yeni bir makalesi vardır. şuradan erişebilirsiniz. ayrıca yapılan onlarca çalışmayla ted konuşmasında bahsettiği güç duruşunun gerçekte işe yaramadığı iddia edilmektedir. yabancı kaynaklarda ted'in hala bu konuşmayı ön plana çıkarması eleştiriliyor. hatta cudy ve ekibinin verileri istedikleri yönde manipüle ettiklerini iddia edenler var.

    amy cuddy'nin iddialarının aksini söyleyen birçok makale bulabilirsiniz. şurada ya da şurada. burada da forbes'ta yayımlanan ve amy cudy destekçisi bir yazı var.

    yeni makaleyi henüz okumadım ama yapılan eleştiriler ve diğer çalışma sonuçları şu yönde:

    güç duruşu bireyin gerçek hayattaki davranışlarını etkilemez, sadece o an için kendini daha güçlü hissetmesini sağlayabilir. bu da herkes için geçerli değildir.

    bence ortama bir anda dalıp herkesin kendisini patates gibi hissetmesine neden olan aşırı öz güvenli, abartılı hareketleri olan, "buralar hep benim" mesajı veren tiplerin yanında denenebilir. burada sonuç verse yeterli, evde yine yorgan altında ağlarız, sorun yok asdfg
  • “fake it till you make it”
  • ted videosunu ilk kez izledim. ağzı kurumasına ve yapış yapış konuşmasına rağmen su isteyecek özgüveni olmayan kel, ilaç dağıtıyor. evet harvırdda kız gelmiş ve ben buraya ait değilim demiş miş, ağlayarak anlatıyor bunu. bizde hocalar evladım sen buraya ait değilsin derdi. bence o daha samimi.
hesabın var mı? giriş yap