• yazarı john green olan kitap.
  • çıtır çerez eğlencelik kitap. kahramanımız colin singleton üstün zekâlı (ama dâhi olmayan), en büyük hobisi dil öğrenmek ve anagram yapmak, en büyük korkusu ise hayatta önemli bir şey yapamadan göçüp gitmek olan 17 yaşında bir çocuktur. asosyaldir, yalnızca tek bir arkadaşı vardır (ki bu arkadaş romanda en sevdiğim karakter, dindar bir müslüman olan şişko, zeki ve komik hasan'dır) ama ne hikmetse insan ilişkileri sorunlu olan bu colin veledi hayatı boyunca katherine adında tam 19 kızla çıkmıştır (kızlar zeki erkeklerden hoşlanır tezine bir kanıt). yalnız ufak bir sorun vardır, hepsi tarafından terk edilmiştir. en sonuncu katherine (k-19) da onu terk edince kalbi kırık colin çareyi hasan'la birlikte bir road trip'e çıkmakta bulur. ikilinin yolu tennessee'nin küçük bir şehrine düşer. gerisi, akıp giden eğlenceli bir macera. teenager'sanız kitabı çok sevmeniz mümkün, ama değilseniz bile eğlenerek okuyabilirsiniz. yer yer jonathan safran foer tadı var, özellikle dipnotlarda ve metne eklenen matematik grafiklerinde bu post-modern roman anlayışı kendini fena halde hissettiriyor. severiz böyle şeyleri.

    ayrıca kitap çevirmeni çiçek eriş'i buradan tebrik etmek istiyorum: bazı anagramları bulabilmek için epey kafa patlatmış olmalı. yazarın the fault in our stars'ı yazan, okuyanı salya sümük ağlatma potansiyeli yüksek bir insan evladı olması da ayrı bir konu. neyse işte, gırgır bir kitap, okuyup gülmek isteyenlere tavsiye edilebilir.
  • romantik erkeklerin / kadınların tercih edecegi kitap türü. kız arkadasım almıs okuyor.

    hatta kendimi epey kötü hissetmeme sebep olmus olandır da. gecen zamanlardan birinde kız arkadasımın ara ara tuvalette agladıgını duyuyordum, büyük bir endise kaplıyor tabii icimi. ulan ne yaptım böyle aglıyor diye. neyse sonra cok affedersiniz sıcarken bu kitaplardan okuyormus.

    biz de böyle bi delikanlıyız.
  • zaman kaybı bir kitaptır.

    --- spoiler ---

    özeti, ilişkiler öngörülemezdir.

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap