• senaryosunu nick hornbynin yazdığı henüz çekilmekte olan yeni lone scherfig filmi. şu an için filmin tek ilgi çekici yanı nick hornbynin ilk kez romanı yazmadan direk senaryoyu yazması . bence beceremicek hornby. içimde öle bi his var. dün rüyamda süleyman demireli gördüm. süleyman demirel ve nick hornbynin bir arada bi paragraf içinde ilk ve son kez yer aldığı şu entrymi film gösterime girene kadar yalnız bırakıyorum. ksacası an education sikko bi film olcak. ve eğer yanılırsam süleyman demirelden özür diliycem.
  • bu ayın sonunda londrada çekimlerine başlanması beklenen, senaryosunu nick hornby'nin yazdığı, 60 ların ingilteresinde bir kızın ergenliğini anlatan film. açıklanan oyuncular arasında alfred molina, orlando bloom, emma thompson, peter sarsgaard falan gözüküyor şimdilik. ilgi çekici.
  • 19 şubat 2010'da vizyona girecek olan film. filme aşağıdaki linkten göz atılabilir.

    http://www.fragmanpark.com/…s&idt=288&title=fragman
  • hani film olur, 10. dakikasina dahi gelmeden, 'cok kotu olacak hissediyorum ama dur belki duzelebilir' diye izlersiniz de bir turlu duzelmez ya..iste oyle bir film bu. duzelecek gibi oluyor, olmuyor. oyle bir seyirlik. kotu eser/yapim izlemislige ozgu kafam dustu.
  • tüm genç kızların filmin başlarını izlerken gülümsediği, sonlarına doğru hüzünlendiği ve içlerine bir yumru saplandığı film, tahminen.

    --- spoiler ---
    bazen ergenler veya henüz tam olarak büyüyememişler hayatlarıyla ilgili tozpembe bir hayal kurar ya ve o hayale inanmak ister, kafasında o muhteşem hayali canlandırıp durur; işte bu film o hayali bir çırpıda silip atmanızı hedefliyor. ve ne yazık ki 1960'ların londrası'nda yaşayan bir genç kızla, günümüz genç kızının hiçbir farkının olmadığını gösteriyor, hatta eksisi bile var, gelişme katedilmediğini görmek bu kadar can acıtıcı olamazdı.
    .--- spoiler ---

    film, hayattan isteklerinin bir anca önce, en kolay yoldan gerçekleşmesini dileyen tüm ufaklıklara bir öğüt, tüm büyüklere de bir gözdağı.nick hornby bence senaryoya başarılı atlamış, bir hayli didaktik ve realist...
  • filmde geçen bir sözle özetlenebilecek film:

    --- spoiler ---

    the life i want, there is no shortcut.

    --- spoiler ---
  • "action is character.
    if you never did anything, you wouldn’t be anybody" den başka birşey demeyen film.
  • eski türk filmi izleme özleminiz depreştiyse izleyebilirsiniz bu filmi, hatta renkleri kapatın, siyah beyaz izleyin, yakalayabilirsiniz o tadı. ama sadece o tadı, başka da bişey yok gibi sanki.

    alfred molina kızına iyi(artık her ne ve nasıl olursa) bir gelecek hazırlamayı kafasına takmış bir ali şen; carey mulligan saf-bir takım gençlik hezeyanları(bilen bilir-kerime nadir romanlarında sık geçer ki narrator kullanır bunu genelde) içinde hale soygazi yok yok daha çok bir hülya koçyiğit; peter sarsgaard yakışıklı düzenbaz aşık salih güney; rosamund pike da temiz namuslu kızımıza ışıltılı bir dünyanın kapılarını aralayan ve cilalayan suzan avcı'nın hafifletilmiş bir versiyonu olarak çıkıyor karşımıza.
  • bu yıl if istanbul'un ödüllü filmlerden oluşan hit filmler kapsamında gösterilecek olan lone scherfig filmi.
  • yer yer tempo düşüklüğü ve diyalogların tam oturmamışlığı ile sıkıcı olsa da izlenilebilir bir film.

    --- spoiler ---

    bizdeki yaprak dökümünün bir versiyonu gibi. emeksiz kazanılan para, rahat bir hayat uğruna yapılan yanlış tercihler, ebeveynlerin yanlış olanı onlaylaması vs. konu edilmiş. neyse ki burdaki kızımız sonunda doğru yolu bulabiliyor.

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap