• özellikle marşandiz köprüsü üzerindeki olukları lastik düşmanı olan bakımsız bulvar.
  • senelerdir bakım yapılmayan birazcık hızlı gidildiğinde 4 lastiğin birden yolla bağlantısının kesilmesi mümkün olan köy yoludur. kaza olduğunda ve kaza yapan gerizekalı şöförler yolun ortasında bekleyince eskişehir yoluna kadar tıkanır burası, hatta eskişehir yolunuda tıkar. eğer kaza yapacaksanız ya çiflik köprüsünden aşağı uçun yada arkadan gelenleri engellemeyin, 2 resim çekip kenara çekin aracınızı. okul yada resmi daire servisleri ve yağ yakan 403 ve temsalar sağ şeritte yada orta şeritte bol bol gezen kamyonları sollamaya çalışırsa tüm yol iptal olur.

    ayrıca istanbul yoluna dönüş kısmında yolda arka arkaya kraterler bulunmaktadır. özellikle bırakılmış senelerdir yapılmayan kraterlerdir.
  • mümkün oldukça uzak durulması gereken bulvar. asfaltı çok kötü ve bozuk. amortisörlerinize yazık. dördünü birden elinize verebilir bu yol. yenilemeye de niyetleri yok çünkü yeni çizgiler çektiler. ancak askeri araziler ve atatürk orman çiftliği nedeniyle alternatifi de yoktur pek.

    ayrıca, kuzey kısımında gimat, ostim, ivedik, yakacık gibi sanayi yoğun bölgeler bulunduğu için kamyolar terör estiriyor. yine ankara'dan marmara, iç anadolu, karadeniz ve doğu anadolu bölgelerine giden otobüsler ankara otogarı aşti'den çıktıktan sonra bu bulvarı kullanır.
  • kesinlikle genişletilmesi gereken bulvar. yalnız genişletilmesinden kastım ekstra şerit değil(ki zaten bunu yapacak alan da pek yok.) dar şeritlerin kendi içerisinde birazcık genişletilmesi. yanınıza bir otobüs veya kamyon geldiğinde üç buçuk atmanıza neden olabilecek bir darlıktan bahsediyorum. trafiğin aşırı yoğun olmadığı saatlerde ortalama hızın 100 km/h olduğu bu yoldaki daracık şeritler sık sık yaşanan kazaların bence asıl sebebi(ayrıca o hızda elinde telefonla bu yolda seyreden sürücülere de ayrı laflar hazırladım.ulan zaten şeritler dar. bir de elinde telefonla şeridini tutturamıyorsun. sonra kaza da olur olay da olur).

    ikinci fikrim yolun sağ şeridinin çat diye bitmesi yerine yarı şerit genişliğinde bir kaçış alanı diye adlandırabileceğimiz şeritçiklerin açılması(köprü üzeri hariç diğer kısımlarda olabilir gibi geliyor bu).böylece en küçük bir kazada yolun tıkanması biraz azaltılabilir. bunu yazma nedenim ise kazaya karışan araçların sırf yol açılsın diye orta refüje(bildiğimiz ortadaki yeşillikli alan) kaldırılıp karşılıklı trafiği tehdit etmesi.

    türk traktörün önündeki köprüye ayrı bir parantez açmak gerekirse ulan senin üzerindeki yükseltileri hangi akıllı tasarladı öyle. yemin ediyorum her seferinde arabanın tekerlerinin yerden kesildiğini hissediyorum(istemsiz dıgıdık sesleriyle desteklendiğinde ata binmekle eşdeğer duygulara yol açmaktadır.)

    sözlükçülere son bir not: son zamanlarda buradaki kazalarda gözle görülür bir yükseliş var.aman dikkat!
  • trabzon'da da vardır bir tane. değirmendere'den maçka'ya doğru gider.
  • 3 şerit de aynı hızda akar. 60la giden teyzeler ısrarla sol şeritten gider.
  • dün akşam yazma fırsatım olsa ana avrat kayacaktım bu yola. şimdi sakinim. bu yolda hergün (abartısız yeminle hergün) akşam iş çıkış saatlerinde 18-19 arasında eskişehir yolu istikametine doğru giderken, muhakkak en az 1 tane araç sağ şerite çekmiştir bozulmuştur, kaza yapmıştır ve o araba yüzünden trafik hep sıkışıktır. bugün de o duran araç sol şeritte kaza yapmış haldeydi. aksi istikamette de eminim vardır bu durum. bu yolun kaderi laneti bu galiba. bakalım bugün çıkışta nasıl olacak?
  • en sağ şeridi sevilmeyen yoldur. kamyon, tır, otobüs gibi ağır taşıtlar bile orta ve sol şeritleri tercih eder, insanı zorla makas atmaya zorlar.. makasa girersiniz sonra önünüze gerçekten yavaş giden biri (bkz: en sağ şeridin hakknı vermek) çıkar ve tıpış tıpış orta ve sola geçersiniz.
    tamam sağ tarafta bazen yamalar var, yol bozuk da yolun kalanı cillop sanki.. ne bu insanlardaki sol şerit aşkı
  • insanı çığrından çıkaran lanetli bir yoldur. bazen trafiğin neden durduğunu anlamadığın yol. bazende her gün mutlaka bir aracın ya kaza yaptığı yada arızalandığı bir yoldur. bu yüzden lanetli yol olarakta bilinir.
  • odtü kavşağına yakın olan tarafına bu 70 radarlarından takmışlar ama çalışıyor mu çalışmıyor mu muamma. millet de geçerken götüm götüm yavaşlıyor korkudan. ama bugün geçtiğimde iki üç elema tepesindeydi, sanırım artık gerçekten çalışacak.
hesabın var mı? giriş yap