• mis gibi toprak kokan elleri ve göz kenarlarında sert görünümlü kırışıklıkları vardır bunların, bambaşka algılar ve kavrarlar tüm dünyayı, tüm duyguları, yani herşeyi. çok güzeldirler çook...
  • bugünlerimizi onlara borçlu olduğumuz; kurtuluş savaşında düşmanla dişediş savaşan, gerçek acıyı çeken dejenere olmamış yurdum insanı.
  • (bkz: orta anadolu)
  • anadolu'daki medeniyetlerin üzerinde kurulu olan bir tahtın insanı.
  • en sevdiğim arkadaşlarımdan birinin lakabı.
  • çoğu şiddete eğilimli. artık çocukluk travması mıdır, yoksa havasından suyundan mıdır bilinmez ama anadolu insanı çoğunlukla sorunlarını şiddetle çözmekten yana.
  • ülkemizde şehirli okumuş insanlardan daha fazla güvenilirliğe sahip olmalarıyla biz dünya çoğunluğundan ayrı bir yere oturtan insanlardır. ama malesef her toplum gibi biz de entel, aydın, okumuş kesim ya da şehirli, artık ne derseniz diye tabir edebileceğimiz değişimi getiren kesim tarafından dejenere olmaya, kültürünü kaybetmeye, yukarda sayılan ve sayılmayan güzel yönlerini kaybederek yukarda sayılan ve sayılmayan ayrıca da kendi tanımında barınmaya kötü yönlere sahip olmaya başlamıştır. hepimizin içinde az da olsa vardır anadolu insanlığı ama zor gelir işte anadolu insanı olmak. onca toplumun onca kültürün birikimini omuzlarda taşımak. keşke bu değeri de kaybetmesek zamanla. onu alsak, günümüze uyarlasak, ileriye taşısak
  • eskiden iyiliği, dürüstlüğü,saflığı,çalışkanlığı,vatan sevgisi ve misafirperverliği ile anılan şimdilerde ise yobaz,bağnaz,gerici ve cahil olma yolunda emin adımlarla soyutlaştırılan insanlardır.
  • soyu tükenmek üzeredir. seksenli yıllara kadar, saf, çalışkan, kanaatkar insanlar iken; özal'lı yıllar ile beraber dönüşüme uğramış bireyler topluluğudur. 1000 yıl boyunca mevlana, hacı bektaş, yunus emre, köroğlu gibi erenleri/aşıkları yüreğinde barındırırken, artık onların yerini fethullah gülen hocaefendi gibi şahıslar almıştır.

    hoşgörüsüzlüğü 1000 yıllık tarihinde hiç olmadığı kadar artmış durumdadır. vahabi arap kültürü'nün işgali altındadır. %70'i hayatında kitap okumamış olup; %60'ının da eğitim seviyesi ilkokul ve daha düşüktür.
    --
    kaynaklar :
    http://www.milliyet.com.tr/…=tartismali turk tarifi
    http://www18.gazetevatan.com/…sp?kat=7929&resimno=5
hesabın var mı? giriş yap