• bu aksam inanilmaz guzel muzikleri ve bir o kadar guzel kisilikleri ile tanisma serefine nail oldugum 2008 kuruluslu yayli calgilar grubu.. duygusal tinilarla yuklu, en basta anadolu kulturleri muzikleri olmak uzere, farkli kulturlerin muziklerini, kemanin basli basina aglatan sesi ile birlestirerek enfes bir sinerji yaratip, dinleyeni kendinden gecirirler. ismiyle musemma, anadolu`nun bagrindan cikmis; ozlemleri, sevincleri ve belkide bu cografyanin tenine en cok sinmis olan duyguyu, aciyi disavuran sarkilari/turkuleri, evrensel muzik ile son derece modern duzenlemelerle cok guzel harmanlamayi basarmis, mutevazi bir gruptur.

    istanbul'dan, turkiye'den bize guzel muziklerinin yanisira, bir avuc da direnis getirdiler bu aksam. sagolsunlar..

    dinlemeyenlere vakit gecirmeksizin dinlemeleri, malesef henuz albumleri bulunmayan bu degerli gruba ise mumkun olan en kisa zamanda bir album yapmalari salik verilir tarafimdan. daha fazla bilgi ve belki tadimlik bir kac parca icin,

    https://www.facebook.com/anadoluquartet
  • bugün nusaybin'deki konserlerine katılma şansı buldum ve bana çok güzel bir tesadüf yaşattılar. batı çalgılarıyla anadolu ezgilerini çok güzel harmanlamışlar bunu da belirterek tesadüfü anlatmak istiyorum. konser sırasında içimden keşke gomidas'tan da bir eser icra etseler diye geçirdim ve sıradaki eser gomidas'tan geldi. benim için çok güzel bir an oldu.
  • dün akşam kadıköy halk eğitim'de kulaklarımızın pasını silen şahane dörtlü. yaylılarla bütün anadolu'yu dolaşıyorsunuz baştan başa ve yaptıkları müzik yüreğinizde bir yerlere dokunuyor. dinlerken bir süre gerçekten mekandan zamandan uzaklaştığımı hissettim. iyi ki bir araya gelmişler. var olsunlar.
  • alçakgönüllüğün ve naifliğin müzik hali. yaylı sazların duru bir anlatımla anadolu'yu dolaştırması güzelliği.
  • dersim dort dag icinde yorumunun bir defa dinlenilmesi bile bagimlilik yapan orkestra.

    telefon melodim olmus durumda. ilaveten ''sari gelin'' yorumu da cok basarili.

    cok kaliteli.
  • ellerindeki yaylı çalgıları gönüllerindeki anadolu ezgilerine zerk etmiş muhteşem dörtlü. enstrümanlar ete kemiğe bürünse bu kadar coşarmıydı bilmem. elo dino & lorke
  • son bir saatimi şu albümlerini dinlemeye ayırdığım muhteşem ötesi grup.
  • bu kadar güzel olmayın da
  • herediya nın, nadia visser den tut dersimli bir vatandaşa kadar uzanan listede çok farklı yorumlarını dinledikten sonra, en güzel, en duru haliyle, sakina ile birlikte icra edilmesini sağladıklarını anladığım harika adamlar.

    herediya...yok yere uzaklara gidenler için bir ağıt.

    https://youtu.be/ult3vo3s088
  • müzik sanatına dair umudumu diri tutan güzellik. sakina teyna ve miraz trio ile iki albüm yaptılar. ikisi de birbirinden güzel albümler. özellikle çalımdaki şahanelik, yorumlardaki duruluk takdire şayan.
hesabın var mı? giriş yap