• bölümlerinde ingilizce, belli bir oranda zorunlu olan anadolu üniversitesi öğrencilerinin, ilk yıl okumak zorunda oldukları hazılık sınıflarıdır,

    ingilizce eğitim verilir.

    finallerden 70 alınamazsa ikinci yıl tekrar edilir, ikinci yılda sınıf geçilemezse bölümde ki ingilizce eğitiminin oranına göre; ya

    öğrenci kendi bölümüne geçer, ya da kişi başka bir üniversitenin aynı fakültesine sürgün edilir.

    bölümde %10 devamsızlık hakkı var denir ancak bunun kaç saate tekabül ettiğini kimse bilmez,

    dönem sonuna kadar, listede adı olduğu halde okula hiç uğramayan öğrencilerin adı silinmez,

    kimseye yıl sonu kadar, "kaldın" denmez, sorsan bile söylenmez,

    hoca sınıfa girdikten bir dk sonra bile öğrenci içeri giremez,

    dönem boyunca yığınla ödev yapılır, öğrenci her yönden sınava tabi tutulur*

    okutmanları kaprislidir*

    ingilizceyi informal kullananların işi zordur, inek olmak gerekir kafanızın rahat olması için,

    okutmanlar in class diye adı geçen kanaat notuyla öğrencilerin notlarını düşürür.

    mesai saatleri p.tesi-perşembe günleri 09:00-15:45 saatleri arasındadır, cuma günleri dört ders yapılır saat 12:45'te ders biter.

    siz siz olun eğer bir şeyler biliyorsanız dönem başında yapılan ve seviyenizi belirleyecek olan sınava girin,

    hocalarla tartışmayın, devamsızlığınıza dönem başında itibaren dikkat edin, kalırsanız yıl sonunda muhafiyet sınavını vererek sınıfı

    geçin.

    ya da bunların hepsini boş verin, biliyorsanız denklik sınavları* var onlara girin.

    (bkz: gece yarısı godsbug'tan tavsiyeler)
  • (bkz: kırmızı 4)
  • bir an önce bölüme geçip okuldan da kampüsten de kurtulma isteği uyandıran sınıf. bu okul iki eylül kampüsüne nasıl ve neden taşınmıştır, taşınmadan önce neden hiç bir plan yapılmamıştır tartışılır. 2500'den fazla üniversiteye yeni başlamış öğrenci, zaten ulaşımı önceden de zor olan iki eylül kampüsüne sürgün edilirken, neden hiç bir idarecenin aklına ulaşımın daha da sıkıntıya gireceği gelmez? bir dakika, böyle yazarak da olmaz şimdi.. tek sorun ulaşım olsa keşke.

    -okul binası müthiş bir mühendislik eseridir! ödüllüdür de..

    -binada blok tabelalarından başka işaret göremezsiniz. alışana kadar kaybolabilirsiniz çünkü bloklar birbirinin kopyası.

    -tuvaletlerin yarısı kilitlidir. bir kısmı engelli tuvaletidir girmiyim hadi dersiniz, en sonunda bir tane tuvalet bulursunuz, elinize sabunu alırsınız.. evet.. su yok. çok sık su gider gelir ki bunun sebebi kampüsün altının üstüne getirilimiş olması olabilir. kampüs, yağmur varsa çamur yoksa tozdan ibarettir.

    -size hiç bir şey hakkında açıklama yapılmaz. vizelerinizin nasıl olacağını, sınavlarının ve quizlerin yüzdelerini sınavdan 4 gün önce söylerler. devamsızlık sınırı belli değildir, hocalar kafasına göre esnetileceğini söyler, biri 35 ders der diğeri 50'ye kadar yolu var der.(dönemlik)

    -dönem sonunda final sınavının kaç oturumda yapılıp yapılmayacağı bir kenara dursun yapılıp yapılmayacağı hakkında bile bilgi verilmez.(olursa 25'inde yapılacak final. bugün ayın kaçı? hee.. iyi daha çok varmış nasıl bir sınava gireceğimizi 22sinde söylerler çalışırız nasılsa) girmekle girmemek arasında ne gibi fark olduğu belli değildir. ayrıca muafiyet sınavı ya da 2. dönem için seviye tespit sınavı yapılıp yapılmayacağı da belli değildir. onlar yapılacaksa finalin ne gibi etkisi olacaktır o da bilinmez.

    -okutmanların da öğrenciden farkı fazla değildir.onlar da adam yerine konulmaz. öğrenci gözüyle bile rahatlıkla okuldaki iletişimsizlik görülebilir.

    -bu okulda sağlık raporu sadece sınavlar için geçerlidir. diğer türlü geberiyor olsanız devamsızlıktan kalırsınız. okutmanlar da aynı şekilde, raporlu oldukları zamanların telafi derslerini yapmak mecburiyetleri olmadığı halde telafi yapmaya zorlanırlar.

    -öğrencinin okula nasıl geldiği, arabayla gelen dalkavukların hiç umrunda değildir. 2 vasıta değiştirerek bir buçuk saatte okula gelirsiniz ve bir dakika geç kaldıysanız derse alınmazsınız. o derste pop-quiz yapılır, siz sıfır(0) alırsınız. (grammer dersi için vizeden 1 hafta önce quizlerin %50 vizenin %50 etki edeceği söylenir..) 2 hafta raporunuz olsun, 2 hafta da 4 dersten 5 quiz olursunuz hepsinden 0 alırsınız.

    -bu okulun idarecileri daima toplantı halindedir. görüşmek için kendinizi yırtarsınız, hiç bir zaman görüşemezsiniz. toplantılardan da hiç bir sonuç çıkmaz.

    üniversite hazırlık, lise gibidir derler. yemin ederim en boktan lisede bile insan yerine koyup, yeni gelen öğrenciye, devamsızlık sınırıyla, sınavlarının nasıl olacağı söyleniyor en azından, biliyorum.

    bir de notum olsun: okuldakilerin çoğunun karın ağrısı rektör değişikliğinden de kaynaklanıyor bu da bariz belli, kimsenin öğrenciyi, okulu siklediği yok. tamam. anlıyorum. herkes koltuğunun derdinde, ne olacak acaba derdinde..buna da eyvallah.. ama hazırlık öğrencisi sesini çıkarmayı bilmez zaten diye de bu kadar hayvan yerine konulmaz insan.

    edit not: bugün ayın 19'u salı günü.. sınavlar hakkında tek bilgi 25'i ile 29'u arasında olacağı..
  • her sabah küfürler ederek gittiğim okul. öğrenci işlerinin benden yediği küfürün haddi hesabı yoktur. geçen sene hesaplandığında 77 çıkması gereken devamsızlık sınırını * 100 saate kadar çeken öğrenci işleri, bu sene geçen senenin yarısı kadar tatil olmamasına rağmen 45 saatte *kesti.

    işin acı tarafı devamsızlık 55 saatte kesilseydi en fazla 30 öğrenci daha sınava girebiliyodu. ilk dönem okula hiç gelmeyen öğrenciyle aynı tutuldu bu 30 öğrenci ve yarım dönem daha okumak zorunda bırakıldı. bu sınırın görülen ders saatiyle hiçte alakalı olmadığını okulda çalışan hocalardan birinin "bence devamsızlık sınırını yüksek tutmayacaklar, okunacak kağıt çok fazla oluyor." demesinden anlayabiliyoruz.

    zaten devamsızlık sınırını öğrenci işleri değil, öğrenci işlerindeki şişman adamın babası belirliyomuş. *

    (bkz: screw you guys i'm goin' home)
  • bugün yapmış olduğu writing ve proficiency sınavlarıyla gözleri pörtletmiştir. yarın ve cuma günü yapılacak olan speaking sınavını dört gözle beklemekteyiz. allahım kurtar bizi buradan nidaları duyar gibi oldum herkesten bugün.
  • öğrencilerin %50 den fazlasının okulun sistemine (ders programı, devamsızlık saati, sınav zorlukları ve geçme puanları vs.) dayanamayıp okulu sene bitmeden bıraktığı ve toeic, kpds gibi sınavlarla bitirmeye çalıştığı dandik okul.
  • 3 ay ingilterede kalan arkadaşımın bile geçemediği hakkında epey kötü söz duyduğum muhteşem seviyedeki ingilizce öğrenme mabedi.
  • en datlı hocası dilek altındaş 'tır.
  • (bkz: handan yavuz)
  • zamanında çarşaf çarşaf yazdığım entry'min muhtemelen okuldan gelen şikayetle sildirildiği eski hazırlık okulum. çektiğimiz acıları ve haksızlıkları orada okuyan ve çeken bilir. eğer hayatına hareket ve stres katmak isteyen varsa hiç durmasın yazsın anadolu üniversitesini.
hesabın var mı? giriş yap