• sıkıcıdır, sığdır.
    fakat bir kaç istisnası vardır. bunlar;

    -ıhlara
    -kapadokya
    -kars

    bu üçü diğer anadolu şehir ve bölgelerine nazaran farklı özelliklere sahip olduğu için ayrı tutulabilir. bakın turistik olduğu için yazmadım bu üçünü. yapı olarak daha farklı gördüğümden yazdım.

    şimdi kimse sivas, kayseri, diyarbakır vs. demesin. insanların şekli değişse de içeriği hep aynı. anadoluda şehirler ve insanlar copy paste.
  • eskişehir hariç hepsi.
  • norveç'in kutuplara bit kaç kilometre yakın bir kasabasında yılbası geçirmistim. bütün dükkanlar saat 3-4 gibi kapanıyor. magazada gördügün herhangi bir seyi en az yirmi insanın üzerinde görürsün. günde 3 saat hava aydınlık. günes bile alay edercesine biraz görünüp kayboluyor. herkes astronot gibi giyinip ortalıkta paytak paytak dolanıyorlar.

    ama hiç kimse sikayet etmiyor. herkes kendince kurdukları rutinlerinde yasayıp gidiyorlar.

    arkadaslar dısardan hiç kimse ya da kurum sizi eglendirmek, size hos gözükmek için gelismeler, degisimler yapmak zorunda degildir. eglenmek sizin kendi içinizden gelen yaratıcılıgınızla alakalıdır.

    hiç bir anadolu sehri de canlı-capcanlı, eglenceli olmak zorunda degil. bereketli topraklarıylav birer yuva olmaları yeterlidir.
  • evet ankete katılanlara sormuşlar,
    -hafta sonu ailenizle nereye gidiyorsunuz?
    +göl kenarına pikniğe.

    çankırılı aileye sormuşlar aynı soruyu.
    +kırlara pikniğe.

    demiş.

    egeye, antalya’ya gidenlere sormuşlar nereden geldiniz diye.

    yarısı büyük şehirler diğer yarısı anadolu demiş.
  • (bkz: burdur)
    (bkz: ankara)
    (bkz: bayburt)
    (bkz: afyon)
    (bkz: yozgat)
    (bkz: çorum)
  • şırnak
  • anadolu şehirleri neden sıkıcı?her gün ayrı bir yerde parti yapılmadığı için mi?deniz kenarı olmadığı için mi? sanatsal faaliyetler olmadığı için mi? hımmm bakıyoruz. sıkıcı olmadığı tahmin edilen şehirlere.mesela istanbul.kaç kişi boğaz kıyısına gidip partilere falan akıyo? istanbulda yaşayan kaç kişi sanatsal faaliyetlere falan katılıyo? bence esas sıkıcı iç daraltıcı olan istanbul gibi şehirler.suç oranı yüksek,insanlar tepiş tepiş toplu ulaşım araçalrında bir oraya bir buraya savruluyo,trafik çok fena,24 saat korna sesi araba sesi...gürültü sitres insanı çabuk yaşlandırıyo ve insanı pisikopat yapıyo .

    huzur anadoluda der yolla butonuna basarım
hesabın var mı? giriş yap