• ana okulu sınıfı. ilkokul 1 den önceki zorunlu olmayan sınıf
  • (bkz: yuva)
  • uluorta altına işemekten çekinmeyen canlıların toplandığı yer,mekan, alan,oda
  • çoğu illerde zorunlu ve yakında tüm türkiye'de zorunlu hale gelecek olan, genelde ilköğretimlerde 6 yaş bazen 5 yaşın da bulunduğu sınıflardır.
  • okul öncesi eğitim gibi garip bir şeyin verildiği değişik bir yer. aslında gerçekten ii bir eğitimle yararlı olabilecek bir olay ama bizim ülkemizde cık. şu anda muhtemelen ana sınıflarında şu şekil diyaloglar geçmektedir :

    çocuklar allah birdir neymiş '' allahhhh birdirrrrrrr ''. anasınıfına değişik bir yer diyorum çünkü değişikti benim için. anasınıfına bize bilim öğretecekler ne biyim hayvanları, gezegenleri falan öğretecekler beklentisiyle gittim, ha anasınıfında hiç sıkılmadım ki zaten sonra bir baktım üniversiteye kadar bu ülkede eğitim meğitim yokmuş da konumuz o değil.

    ana sınıfı değişik gelmişti bana çok, çünkü anasınıfı hocamız durmadan şunu yapmassanız allah şöyle yapar bunu yapmassanız böyle yapar gibi şeyler söylüyordu, hı kadın gerici bir kadın değildi ama işte ortalama türk insanı. nese bende bir gün kızdım dedim ki buna '' anlat anlat eğlenceli oluyor''. kadın şoka girmiş eve geldi anneme demiş çocuğunuz böyle dedi tabi şey bekliyo annemden '' hi olurmu öyle şey hemen pipisini yakalım '' annem de gülmüş tutamayıp kendini. tabi şimdi düşündümde küçücük çocukların kafalarına allah allah diye gelmek ne kadar yanlış. neyse ikinci gariplik ben okuldan her ayrıldığımda sınıf üzerime atlardı, sarılıp öperlerdi o bütün sınıf bunu benden başka kimseye yapmıyordu, sapıkmıydılar ben mi çok sevimliydim * bilmiyorum, değişik bir yerdi, ranzadan düşüp kolumu kırmıştım bir kaç gün okula gitmedim kolumu kırdığımı duyan bütün sınıf kolumun koptuğumu düşünmüş, kolumu alçıda görünce sevindiler falan şaşırdım, kırık ve kopmak çocuklarda öyle bir şey yok, ikiside aynı kırılıp düşüyor. nese anasınıfı ilginç yer.
  • çocukların gürültüyle etrafta koşuştururken birden bir parmak oyunu duyup hipnotize olmuş gibi onu yapmaya çalışan 3-6 yaş arası topluluk. öğretmenin diaframının kuvvetli olması gerekir. neme lazım faranjit falan olur mazallah.
  • çocukların becerilerinin ortaya çıkması gereken yer.anasınıfına gittiğimde bizde hiç böyle şeyler yapılmadı. direk söylenen şey resim yapın sonra serbestsiniz.
  • eğlenceli, eğitici, öğretici yer.
    okulu seven biri olarak kendi isteğimle,annemlere ısrar edişlerimin sonucu gittiğim yer.
    öğretmenimin adını da hiç unutmadım bu yaşıma kadar, güneş..
  • hala okumakta olduğum okulum. ayrıca vakıf anasınıflılar da geri zekalı oluyor.
hesabın var mı? giriş yap