• meb'in yalova'da uygulamaya koyduğu projeye göre 4 yaşından itibaren anasınıflarında müfredatını müftülüğün hazırlayacağı, diyanet tarafından görevlendirilen personelle haftalık 6 saat arapça ve din eğitimi verilecektir.

    vatana millete hayırlı olsun, selam ve dua ile. beka önemli tabi. allah sonumuzu hayırlı etsin. amin.
  • “manevi değerlerin temellerinin oluşumunu sağlamak, değerler eğitimi kapsamında dini ve ahlaki değerlerin kazandırılması amacıyla çocuğun üst öğrenimi de hedef alınarak, kişisel gelişiminde türk toplumuna özgü davranış ve değerlerinin islam ahlakıyla bütünleşmesi amaçlanmaktadır” denildi. 4-6 yaş grubundaki çocuklar için 12-18 kişilik sınıflar oluşturulması ve haftada 6 saat süren eğitimlerin müftülük tarafından belirlenen eğitimcilerle sürdürülmesi planlandı."

    kaynak
  • imam hatiplerle istenilen itaat seviyesine ulaşılamadığı görülmüş olacağından başlanılan uygulama. bir de 'dinimi seviyorum, öğreniyorum' denmiş. hangi dinin hangi mezhebi öğretilecek, bu belirtilmemiş. hoş, hepimiz biliyoruz hangisi olduğunu...

    yazık şu memlekette doğan çocuklara.
  • çocuğun hamurunda (ailesinde) yoksa tutmuyor bu eğitim benim sıpa'dan biliyorum.
  • başvuruya tâbi olduğunu hatırladığım eğitim. ha yine abes. neden? hacı 11 yaşından önce soyut kavram anlamıyor bebeler, kafaya girmiyor, sadece korkutuyorsun. ama ne demişler anlatamazsınız*...
  • bence bu uygulama da yetersiz kalır. hamile olan tüm türk vatandaşlarının evine müftülük hoca göndersin haftanın 6 günü. anne karnına doğru 2 saat tecvidli kuran okusunlar. başka türlü olmaz bu.
  • hiçbir faydası olmayacağı aşikar olan uygulama. işte tarih bilmek bu yüzden önemli, akıl yürütmeyi bilmek daha da önemli. bugüne kadar dini eğitimle gelişen tek bir ülke bile gösteremezsiniz; ama tam tersine dini eğitimin şişirilmesi yüzünden orta çağ karanlığına dönen yüzlerce ülke gösterebilirsiniz. hepsi bir yana, 5 yaşındaki çocukların böyle bir eğitime tabi tutulması istismardır, beyin yıkamadır. bununla birlikte, somut çevre dışında bir algıları olmayan çok küçük yaştaki çocuklara dini eğitim verilmesi tamamen faydasızdır, yalnızca anlamadan tekrarlayan bir grup çocuk elde edebilirsiniz. bu eğitimin, dinin öğretilmesine de bir katkısı olmayacağı gibi, ancak söylenenleri yapmaktan başka bir vasfı olmayan robot bir nesil ortaya çıkarmanızı sağlayacaktır. itaatkar bindirilmiş kıtaları çocukluktan eğitmeyi amaçlayan bu korkunç uygulamadan derhal vazgeçilmesi, ülkenin selameti için elzemdir.
  • insanların çoğunluğu eleştirel düşünceyi ve kanıtlara dayalı bir dünya görüşü benimserse insanlığın gelişimi için çok daha iyidir.
    din öğretimi ile din eğitimi arasındaki fark (bkz: endoktrinasyon)le bir yandan dogmatik ve hoşgörüsüz yaklaşım aşılama, bir yandan da aşılama toleransı ve diğer yandan özgür-düşünce ve eleştirel düşünme yaklaşımı arasındaki farktır.
  • doğru bulduğum uygulama. küçük yaşta alıştırılan çocuk ileride inancına daha sadık kalacaktır.

    edit: cemaatler eliyle orada burada ana sınıfında dini eğitim vermek yerine bunu bizzat devletin bir kurumunun devlet eliyle güvenilir şekilde verecek olması sevindirici bir gelişme.
  • anne karnında da başlanabilirdi şanslıyız...
hesabın var mı? giriş yap