• 29 mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimlerde konya'da büyükşehir belediye başkanlığı için kullanılan oyların tamı tamına 3'ünü almış partidir.
  • bi zamanların muktediri bi zamanların efsane partisi. özal ın partisi.

    şimdilerde gençlerin abarttığınakp ne ki anap ın yanında. muhalefet bike yoktu anap ın karşısında. ankara nın en güzel yeri parti genel merkeziydi. değil özal eşi semra hanım bile ülkenin yçnetiminde fiiken söz sahibiydi hatta kadın lardan oluşan adına papatyalar denilen ve herkesin dahil olamadığı bi organizasyonu vardı.

    en son parti genel merlezlerini satıp bi apartman dairesine yerleşiptabela partisi oldular. dsp gibi refah gibi.

    türk siyaseti böyledir. her 20 sene de bi kendini resetler.
  • bugün cinnah caddesi'nden yukarı çıkarken bir apartman dairesinde genel merkez olarak konuşlandığını gördüğüm parti. değil il başkanlığı, ilçe temsilciliği bile değil. bildiğin genel merkez minicik bir daireye taşınmış. ülkede başka temsilciliği kaldı mı bilinmez.

    asla hoşbeş olmayacağım bir ideolojinin temsilcisidir; ama bir zamanların dev iktidarı, ülkede yeni bir devri açmış partinin şimdi apartman dairesi kiralaması karşısında zamanın herkesin ve her şeyin sonu olduğunu bir kez daha düşünmeden edemedim. '80'leri '90'ları yaşayan ve evinde az biraz politika konuşulan (ki o dönemde ilkokul çocuklarının bile az çok bir fikri vardı) herkes bugün benim düşündüklerimi düşünürdü eminim.

    önce tek başına iktidardan koalisyona düşüş, sonra baraj altına iniş, ardından kanlı bıçaklı olduğun dyp çatısı altında eriyiş ve konya yolu üzerindeki koca genel merkezi demokrat parti isimli bu yeni oluşuma terk edip bir apartman dairesine küçülüş.

    ister istemez bir gün malum partiyi de böyle görecek miyim, diye düşündüm. çocuklarıma yeğenlerime falan anlatırım artık da bana nereleriyle gülerler kimbilir.
  • nesrin nas'ın parti başkanı olmasından sonra karadenizlilerin"partiyi emanet ettik karıya haydi bütün oylar arıya" şeklinde slogan ürettikleri parti.
  • yeni renkleri ile öz konyalı kebap salonu gibi olmu$ olan parti.
  • nereden nereye gelen parti. bir zamanlar ülkeyi yönetirken şimdi taşak malzemesi olmak tam ibretlik . ama gülüyoruz yahu çok iyi olmuş çok da güzel olmuş.
    https://twitter.com/anavatan1983

    "işte kurtuluşun formülü:

    (anap) + (ça)rşi + (re)d hack = anap ça re !!!

    -çare anap-"
  • bu partiden beslenen tanıdıklarımın çoğunun çocukları yeğenleri akp'den besleniyor. hani diyorlar ya eski türkiye yeni türkiye. aynı adamlar çoğu. bazısının çocuğu vicdan sahibi oldu uzaklaştı bunlardan onları tenzih ederim.
  • 20 mayıs 1983 tarihinde kurulan, ülkemizin neo liberalizm, neo-muhafazakarlık ve neo-gericilik bataklığına sürüklendiği yeni dönemin miladını başlatan partidir. kenan evren öncülüğündeki cunta, pek çok parti başvurusunu veto ederken, anap'ın kurucu üyelerine onay vermiştir ve anap'a karşı biraz şüpheci yaklaşıyormuş gibi gözükse de, amerikalıların isteği doğrultusunda bu partinin önü alabildiğine açılmıştır 12 eylül döneminde...

    6 kasım 1983 seçimlerine doğru giden süreçte partinin seçim bildirgesinde geçen programı şu şekildeydi:

    1- ülkede huzur ve güvenin tesis edilmesi
    2-esnaf, çiftçi, memur ve bunların emeklilerinden oluşan orta direğin güçlendirilmesi
    3-işsizliğin önlenmesi
    4-konut sorununun çözümü
    5-başta doğu ve güneydoğu olmak üzere kalkınmada öncelikli bölgelerin tespiti ve kalkındırılması
    6-devlet bürokrasisinin yeniden düzenlenmesi

    partinin ilk seçim bildirgesi aynı zamanda ideolojik eğilimini de açıklıyordu. buna göre anap, merkez sağda yer alan üç politik eğilimi birleştirmeyi amaçlıyordu: milliyetçilik, muhafazakarlık ve liberalizm...

    söz konusu parti, pek çok siyasi partinin cunta yönetimi tarafından veto edildiği, işçi sendikaları ve emek örgütlerinin kapatıldığı, sosyalist eğilimlerin yasaklandığı bir ortamda ilk girdiği seçimleri doğal olarak ezici bir çoğunlukla kazandı. bu yeni bir dönemin de başlangıcı oldu.

    peki iktidara geldiğinde bu parti seçim vaatlerini yerine getirebildi mi?

    1- huzur ve güven sağlanamadı. ülkede suç oranı, cinayetler, kadına yönelik şiddet vb. üçüncü sayfa haberleri olağan hadiseler haline geldi ve günümüze değin giderek arttı,
    2-esnaf, çiftçi, memur ve bunların emeklilerinden oluşan orta direğin güçlenmesinden ziyade proleterleşen insan sayısı giderek arttı. üç haneli rakamlara ulaşan hiper-enflasyon karşısında sermaye çevreleri dışında her kesimin geliri eridi.
    3-işsizlik! önlenmek şöyle dursun, günümüze değin artarak arttı, ülkemiz biri anap döneminde olmak üzere dört büyük ekonomik kriz sürecinden geçti. bugün halen milyonlarca insan işsiz...
    4-konut sorunu 'inşaat şirketleri' açısından çözüldü. yüzlerce müteahhit zengin oldu, hiç çalışmadan sadece kira geliri ile yaşayan 'rant'daşlar ortaya çıkarken, bugün milyonlarca insan ya kirada yaşar hale geldi ya da evsiz kaldı. sonuç: çok daha fazla insansız ev ve evsiz insanlar oldu.
    5-başta doğu ve güneydoğu olmak üzere kalkınmada öncelikli yöreler türkiye kapitalizminin büyüme kutbu istanbul'un giderek daha fazla gerisine düştü. güneydoğu ve doğu anadolu'da yaşanan işsizlik ve yoksulluktaki artış büyük kentlere göçü arttırırken, toplumsal huzur giderek daha fazla bozuldu.
    6-devlet bürokrasisi yeniden düzenlendi. yolsuzluklar ve bürokratik yozlaşma giderek artarak kamuoyu nezdinde kanıksanan olaylar haline geldi.
    (bkz: benim memurum işini bilir)

    bugün ise sadece özal'ın döneminde yapılan köprüleri, otoyolları, kömür santrallerini hatırlar oldu insanımız. çoğu zaman gidemediği şehirlerin, çoğu zaman kullanmadığı yolların aç karnını doyurmayan yatırımların övüncüyle yaşadı. işsiz kaldı, aç kaldı, evsiz kaldı. bugünlere geldi canım türkiyem! hala aç, hala işsiz, hala güvencesiz ve güvenliksiz...
  • bu partiden milletvekili olup da bakan olmak için enteresan bir isme sahip olmak aranan bir şarttı herhalde.

    (bkz: ahmet kurtcebe alptemoçin)
    (bkz: edip safder gaydalı)
  • turkiye nin 1980 sonrasina damgasini vurup, vurgunculugu, hortumculugu, papatyaları, jaguar'i, takunyacılıgı, devlet malini zenginlere peşkeş cekmeyi , imf'ye boyun eğmeyi, ozellestirmeyi, yuppie'leri, amerikan özentisi kültürü, tüketim psikolojisini, kirlenmeyi ve çürümeyi ülkemiz yaşamına sokan nadide parti.

    türkiye'nin üzerine konan arı şeklinde bir amblemi vardır ve her gördüğümde ürkerim bunu.
hesabın var mı? giriş yap