• bu adam türkiye'ye gelmiş en "hindistan'da tapıyorlarmış ya ondan'" 'fitbolcu'lardandır. pas vermeyi bilmezdi bu wagenhavz, gördüğü topa koşar, ileriye - geriye, sağa - sola nereye denk gelirse topa abanır ve kurtulurdu stresten. ileriye doğru attığı pasların [şut yani] bir tanesinin bile hedefine ulaştığını görmedim...

    "sağlam adam", "tam defans adamı" falan dedi buna bazı kesim, daha sonra yeni gelen bi hoca anladı bunun yaramaz bi adam olduğunu da gönderdiler, rahatladım fenerbahçe'yi düşman bilmeme rağmen. öyle bi tatsızlıktı ki kardeşim maçlardaki taçların %80'i, autların %40'ı bu adamın ayağından, wagenhaüz'un oynadığı maçlarda topun oyunda olma süresi 15 bilemedin 20 dakka. artık futbol izleyemez hale gelmiştim yani afedersin.
  • holger osieck'in yanında getirdiği bir futbolcuydu demeye dilim varmıyor. böyle kabiliyetsiz böyle kaba saba bir oyuncu görmemişti türkiye birinci telsim futbol ligi... şut atar gibi pas verir, pas verir gibi şut çeker. burada oynadığı ilk maçların birinde rastgele vurduğu top gol olmuş, sevinçten spazm geçirmiştir çünkü hayatında attığı tek goldür.
  • spikerlerin bu adamla ilgili tek repligi buydu herhalde:
    top wagenhauss ta ve riske etmeyip taca attı
  • adamin taca, kornere, daga tasa attigi toplardan sonra spikerlerin kendisini rencide etmemek icin "wagenhauss garantili oynuyor" dediklerini hatirlarim.
  • galatasaray'a şampiyonluğu kaptırdıkları maçın ertesi günü fotosporda yer almış efsane karikatürün baş kahramanı.
    hızarın başındaki usta çırağa keresteleri işaret eder ve şöyle der "evladım oradan bir wagenhaus daha getir"
  • kereste nin almancasıdır. akıllarda kalan iki olayından birisi "avrupalı riske girmeyip topu taça atar" mantığını abartıp "avrupalı embesildir, her topu taça atar" olarak degistirmesidir..

    ikinci olayı ise fb - gs maçında kalede hayrettin varken bu herr kereste topu orta saha yuvarlağının biraz ilersinden kaleye bir gömmüştür, hayrettinin zaten az olan aklınıda alacak bir hızla top kale direğinde patlamıştır (biraz daha abansaydı hakkaten patlayacaktı). ama wagenhauss u iyi tanıyanlar onun asıl amacının şut çekmek değil topu taça atmak olduğunu anlamışlardır.
  • halı sahalarda ayağa oturan ancak kaleyi bulmayan her şuttan sonra yine anılan, unutamadıklarımız listesindeki şahsiyet...
  • her topu taca atardi, adi soyadinin, spikerden duydugum gibi, wagenhaus tac oldugunu zannederdim.
  • her topu taca atmazdi, bi keresinde bombos durumdayken taca cikacak bi topu kornere atmisti
  • yaz kış devamlı kısa kollu formayla sahaya çıkan fenerbahçe'nin eski defans oyuncusu.
hesabın var mı? giriş yap