• onceleri malfunkshun isimli grupta vokal yaparken 1988 yilinda pearl jam den tanidigimiz stone gossard ve jeff ament ile mother love bone grubunu kurarak 80'ler sonunda olusmaya baslayan seattle grunge scene inin olusmasindaki en buyuk paya sahip olan ustun yetenek...

    2. albumleri apple piyasaya surulmeden 3 ay once eroin bagimliligini sona erdirme amacli rehabilitasyona baslamis ve olumunden onceki gun son roportajinda sorunlarini gayet hallediyor goruntusu cizmis olmasina karsin apple in cikisina birkac gun kala, 16 mart 1990 tarihinde overdose olarak aramizdan ayrilmistir.

    birinin olumunun ise yarayabilecegini ogrendigimiz nadir vakalardan biridir bu. andrew oldukten sonra stone* ve jeff* , grunge in ve muzik tarihinin en saglam gruplarindan biri olan pearl jam i kurmus ve de bununla da yetinmeyip birde andrew a adanmis , pearl jam-soundgarden is birligi olan temple of the dog projesi ile benim ve bircok seattle ekolunden etkilenmis kisinin hayatini altust etmistir...

    lets keep the memory alive !!!
  • mother love bone un uyusturucudan olen solisti
  • kanımca en diğer seattle gruplarının frontman'leri arasında, söz yazarları arasında apayrı bir yerde durur. kurt cobain, chris cornell, layne staley ve hatta eddie vedder gibi sorunlu, karanlık, mutsuz, yer yer öfke dolu ruh hallerini müziklerine, konuşkan olmayan yapılarını sahne performasnlarına yansıtan müzisyenlerin yanında, kendisi yumuşak sesiyle sevgi üzerine şarkılar yazıp söylemiştir.

    şöyle bir spekülasyon yapmadan da edemeyeceğim, eğer andrew wood ölmeseydi, belki de bugün bildiğimiz grunge, bilmediğimiz türde bir müzik olacaktı. mutsuzluk, sorunlar, acı bu müziğin anateması olmayacaktı.

    ama kimbilir... o zaman ne temple of the dog, ne de pearl jam hayat bulacaktı... belki bir anateması, ruh hali olmayan bu müzik, kendini kesin bir şekilde tanımlandıramayacak, dağınık bir şekilde kalacak ve iz bırakmadan silinip gidecekti...

    kısaca andrew wood ve mother love bone grunge müziğin önemli kilometre taşlarından biridir. mutlaka arşivlerde bulunması gerekir.
  • stone gossard olsun jeff ament olsun bilemedin diğer arkadaşlarını da alalım oyuna landrew derlermiş ona.
  • azınlıkta kalacağımı bile bile eddie vedder'a tercih ettiğimi rahatlıkla söyleyebileceğim vokalisttir.
  • overdose dan gitmeden önce rehabilitasyona girmiş ve herşeyin yolunda oldugunu, uyuşturucu belasından paçayı yirttigini soylemistir.lakin her işte bir hayır vardır dendiği gibi andrew wood un ölümü de grunge dünyasına pek çok iyilik getirmiştir. (bkz: pearl jam) (bkz: temple of the dog)
  • (bkz: #19839889)
  • stardog champion ve love child. ama hepsinden öte mükemmel bir ses. bir duruş. o kadar erken ölmeseydi günümüz müziği çok farklı yerlerde olacaktı..
  • yaşasaydı bu gün kırk altı yaşına girecek olan altın çocuk.
  • grunge müziğin yükselişini fişeklemiş sonra elini ayağını bu işlerden çekip göçüp gitmiştir. sayesinde pearl jam ve temple of the dog isimli iki muhteşem grubu dinleme fırsatı bulduk, eddie vedder diye bir adam ortalığı silip süpürdü falan.

    ayrıca felaket tatlı bir aksanı var, dinlerken "oha nasıl söyledi lan" diye eğleniyorsunuz falan.
hesabın var mı? giriş yap