• akışta olmayı vurgulayan, eğlenceli ama zorlu, yalnızca vücut ağırlığını kullanan yenilikçi bir fitness programı.

    vücudunuzla ilgili hedefiniz ne olursa olsun, animal flow, hareketliliğinizi, gücünüzü, dayanıklılığınızı artıracaktır.

    istediğiniz yerde, hiçbir şeye ihtiyacınız olmadan uygulayabilir ve kendi akışınızı yaratabilirsiniz.

    yapması kadar izlemesi de keyifli:

    this is animal flow
  • antremanlarima ekledigim hareketler butunudur.

    tabii salonda ne ayak bu lan bakislarini pek sevmiyorum.yenilikci ve gayet zor vucut agirliği antremanidir.
  • tamamı capoeiradan araklama hareketler bütünü, ufak bir modern zaman nanesi. capoeiristaların ısınma diye yaptığı üç beş hareketi hacıla, sonra da 'ben buldum' diye gel pazarla, süper lan.

    yapana edene karışmak düşmez tabii, isteyen istediğini flovlasın. ama yenilikçi bulan arkadaşlara günde üç ölçek capoeira de angola yazıyorum, zira angolacılar yere daha yakın oynar. ha onu bulamazsanız regional da olur. taklitlerden sakınınız.

    edit: detaylar eklendi.
  • son yillarda gordugum en estetik antreman sekli.
    herkes kendi hayvaninin nefesine uysun gibi anliyorum ben.
  • 6 bileşen (mobilation-activation-form specific stretch-travelling forms-switches &transitions-flow) içinde gruplanmış egzersiz ve hareket kombinasyonlarından oluşan body-weight training disiplini.

    yoga, dövüş sporları, break dans, cimnastik gibi farklı disiplinleri çağrıştıran hareketleri kendi içinde sentezleyen yeni ve de eğlenceli egzersizler bütünüdür.

    kurucusu mike fitch. dünyada 2015’ten beri var olsa da ülkemizde sesini bu işe gönül ve de çok ciddi emek veren erhan tügen,anıl yarar ve can tuncer sayesinde duyurmaya başladı.

    başta çok kolay gibi görünen akışlar(flow) ciddi performans ve kabiliyet gerektiriyor. örneğin “front ape” denilen bir hareketi var ki sanırım 100 squata bedel. hiit antremanına taş çıkarırcasına flow’da nabzını 160-70’lere kadar çıkarabiliyorsunuz. kilo verebilirsiniz, esnekliğinizi ve dayanıklılığınızı artırabilirsiniz, akışa kendinizi bırakıp eğlenebilirsiniz, çok “kuul” görünüp (ki bu hiç kolay değil) hava atabilirsiniz :) mesela instagram sayfalarında “kuulluk”tan yıkılan flow’lar paylaşıyorlar.
  • içeriğinde diğer spor dallarında da görülen hareket kombinasyonları barındırsa da başlı başına ayrı bir disiplin. yaptığınız birkaç hareket başka bir spor dalına benziyor diye animal flow’a hakim olmuş sayılmıyorsunuz. (sosyal medyada halay çekmeye benzeyen hareketlerle animal flow yaptığını iddia edenler var.) kısa yoldan animal flow’a gidiş yok. cidden ilgileniyor ve yapmak istiyorsanız öğrenmeniz, emek vermeniz ve kendinizi sürekli geliştirmeniz gerekiyor. bunun için animalflowturkiye hesabından verilen eğitimleri takip edebilirsiniz. bu arada sadece eğitim alıp sertifikanızla eğitmen olmuş sayılmıyorsunuz. eğitim sonrası size verilen 90 günlük süre içerisinde sizden 2 video çekip eğitim aldığınız kişiye değerlendirmesi için göndermeniz bekleniyor. birincisi animal flow’a dair hareketleri doğru formlarda yaparak çektiğiniz bir video. ikincisi ise başka birine koçluk vererek animal flow akışı yaptırdığınız bir video. her iki videodan aldığınız puan 80 ve üzeri ise sertifika alabiliyorsunuz. (emek vermezseniz halay çekiyor gibi duruyorsunuz uzaktan, tercih sizin.)

    animal flow, programın yaratıcısı mike fitch’in, fitness sektöründe çalışan en iyi 50 kişi içerisine girmesini sağladı. türkiye’de ise erhan tügen’in çabalarıyla yaygınlaşıyor. kendisinin de konu hakkında çok güzel bir paylaşımı var.

    “anatomik olarak normal şartlarda insan vücudu 2 kol, 2 bacak, gövde ve baştan ibaret. doğal olarak kendi vücut ağırlığınızla ve ekipman kullanmadan yapabildiklerimiz elbette benzerlik gösterecektir. ama bir egzersiz programını kalıcı kılan ya da kılacak olan, o programın içeriği, mantalitesi, belli bir sisteme dayanıyor olması, çoğunluk için yapılabilir olması, yükseltilebilen ve ya indirgenebilen modifikasyonlar yapılmasıdır. crossfit’i crossfit yapan da bu idi. herkes halteri, cimnastiği, koşmayı kürek çekmeyi biliyordu, crossfit belki bize yeni bişey sunmadı ama onu kalıcı kılan ve kitleleri peşinden sürükleyen, kendine ait bir sistemi olması ve bilime dayanmasıydı. ayrıca topluluk tarafından geliştirilebilir olmasıydı. (level2 crossfit antrenörü olarak yazıyorum).

    sanırım arkadaşlarım arasında sürekli birlerine benzetilen ender insanlardanımdır. gün geçmesin ki tanıştığım birisi beni bir başkasına benzetmesin. mümkündür ama bu benim yalnızca fiziksel görünüşümle alakalıdır ve benim kimliğimle alakalı bir şeyi etkiler mi? tabii etkilemez. gelin biz de artık bişeyi başka bişeye benzetmekten vazgeçelim. olduğu şekliyle öğrenmeye çalışalım. evet animal flow’dan bahsediyorum. yorumlarda bahsedilen diğer tüm egzersiz programlarının adını buraya yazmayacağım. ama şunu bilin ki, yeni bir çocuk doğdu! elbette benim benzetildiğim gibi o da başkalarına benzetilecek ama biz onun büyümesi ve kendine ait bir yeri olması için elimizden geleni yapacağız ve vazgeçmeyeceğiz. sonuç olarak onun da kendine ait bir kimliği olacak. gönlümüzden geçen, animal flow’un herkesin deneyimlemek isteyeceği kalıcı bir program olarak bu sektörde yer alması.”
  • cumartesi günleri saat 14.00'te sweaters hub'ta erhan tügen'in tek seferlik dersleriyle deneyebilirsiniz.
  • kendi vucut agırlıgı ile yer cekimi direnc olarak kullanılarak, temeli bilme dayalı olan spesifik hareketleri ister tek tek ister kombinasyonlar halinde kullanıp kendi ihtiyac ve egzersiz stiline gore kareografiler oluşturup, yuzde yuz bodyweight disiplini ile uyguladığın bir metod 'dur.
    ıcerisinde yoga, dövüş, sanatları ve break dansı barındıran, mobility, esneklik, stabilite, guc, dayanıklılık noromuskuler gelişimi destekleyen bir içerik mevcuttur

    animal flow'un gercek sihri, kendi hareketlerini, kombinasyonlarını olustururken, hızlı - yavas - kısa - uzun - rahatlatıcı ve yoğun olarak tasarladığınız akıslarıdır. her hareketin kendi icerisinde enerji aktarımı vardır. yapacağınız her kombinasyon veya akıs kendi icerisindeki enerjiyi birbirine aktarır.
  • nedir ne değildir diye anlatacak kadar hakim değilim; ama inanılmaz keyifli olduğunu söyleyebilirim. hep uzaktan izleyip hiç denemediğim bir şeydi. bugün ilk kez denedim. basit bir flow için 7-8 hareket gösterdi hoca. tüm hareketler yogadan bildiğim hareketler olduğu için anlamakta ve akışa kapılmakta hiç zorlanmadım ama hareketleri yaparken o kadar yoruldum ki anlatmam mümkün değiş. o dizlerim havada duruşu, bileğin sağlamlığı.. gerçekten dayanıklılık savaşı verdim 45 dkda. ama peşini bırakamam artık çünkü gerçekten kendini kaptırırsan içindeki kaplan da ortaya çıkar maymun da. muazzam bi şeydi.
  • standart bir ağırlık çalışmasının vücudunuza kazandırmadığı esnekliği ve koordinasyonu size kazandırabilecek vücut ağırlığıyla yapılan egzersizler bütünü. özellikle bjj solo drill'leri de buna dahil etmek lazım.

    (bkz: ido portal/@allanmandragoran)
hesabın var mı? giriş yap