• ankarada (hadi ya) kızılırmak sokakta bulunan geniş, güzel ve sevimli sinema.
  • bu aralar "avrupa filmleri festivali(gezici festival)"in ankara ayagina ev sahipligi yapiyor.perdenin diger salonlara gore biraz daha yuksekte olmasi "kaya kafa" arkasinda oturmak zorunda kalinsa da gormeyi engellemiyor.balkonu da var ki ordan izlemek ayri bir zevk.
  • metropol ve megapol ekolünden gelen tek salonlu sinema. tek salonu büyük ve nispeten rahattır, mütevazı bir sinemamızdır, anlamadığım nokta metropol, ankapol ve megapol neden bu derece birbirine yakındır? bu sinemalar aynı şirkete mi aittir yoksa birbirlerinin taklitleri olarak mı çıkmışlardır yola? bilen varsa beri gelebilir.
  • ankara kocatepede, metropol sinemasinin bir sokak otesinde bulunan tek salonlu sinema. tek salonu var ama gercekten iyi bir salon. ozellikle biletinizi erken alirsaniz, balkonun en onunden, ayaklarinizi ondeki korkuluklarin uzerine uzatarak filmi izleme sansina sahip olursunuz. telefonu da 0312 419 39 59 (bkz: metropol sinemasi) (bkz: megapol sinemasi)
  • abdullah tüze'nin sahibi olduğu "tüze grubu"na dahil bir sinama. grubun diğer salonları: ankara'da: metropol, moviepol, megapol ve koru ile bursa'da: bursa megapoldür.
  • disardan kucuk bi yer gibi gozuken ancak kocaman salonlari olan guzel sinema
  • tek salonlu olmasindan dolayi fazla ilgi gormedigini dusundugum sinema. cunku tek salonlu sinema demek, tek film demektir (gezici festival gibi aktiviteler istisnadir). ayrica genelde gunumuz sinema seyircisi,kucuk salonlari, ses düzeninin daha iyi olmasi ve perdenin daha yakinda olmasi acisindan daha cok tercih eder.

    (bkz: akün sinemasi)
  • interpol'ün ankara şubesi. tabii kamuflaj yapmak için sinema havası vermişler ortama *.
  • ses düzeni pek de güzel olmayan ama tatminkar bir sinema. reklamlar sırasında görüntü kalitesi kötüydü ama film başlayınca düzeldi bir şekilde.
    tam bilet fiyatı 7,5 milyon tl.
    bu arada ankara'ya nerdeyse ilk kez giden biri olarak, sinemanın adını akrapol / arkapol gibi birşey sandım. sonra kendime kızdım, metroya ankaray diyen ankaralılar elbette sinemaya da ankapol demişlerdir, nasıl düşünemedim diye. *
  • burada bir filme girmeden önce iki kere düşünmek gerekir; gazetede sinema ilanları arasında ankapol'un adını sıklıkla görmeyen ebeveyn, böyle bir sinema olmadığını ve kafaya alındığını düşünür. hakkınızda en az interpol hassasiyetiyle kuşku uyandıracak bi durum ise bu, önce yaşadığı kenti bilmeyen ebeveynlerinize bir şehir turu düzenleyiniz.
hesabın var mı? giriş yap