• ankara nin en eski lisesi ve mezun oldugum okul
  • önceleri ismi tas mektep olan ankaranın 1886'da (bkz: oha) kurulmuş, okul olmadan önce ise hastane ve hapishane olarak kullanılan, şimdilerde ise 9/10/11-t'ye kadar şube açmış sıkıcı okul. ayrıca zamanında atatürk kendi elinden bayrak hediye edip, bir sınıfın ders fişini imzalamıştır.
  • ankara'da sihhiye maltepe arasindaki lise. ilk olarak erkek lisesi imis , sonradan normal lise , sonrasinda da anadolu lisesi haline gelmis. oldukca buyuk bir okuldur. 1988 de pilot okul secilene kadar cok sorunlu ve belali olarak karma ogretim hayatina devam etmistir. bu uygulama ile tam gun ogretime ve de ingilizce egitimin hazirliklarina baslamistir. ancak oldukca yavas bir gelisme gostermis, ancak gectigimiz yillarda anadolu lisesi olmustur. su anki adi cankaya ataturk anadolu lisesidir. futbol sahasi park yeri olarak kullanilmaktadir, tabi ogrencilerin oyun alanindan cok harika komsularinin park yerine ihtiyaci var degil mi a dostlar !...
  • eskiden kemal ozbek isimli mudur yardimcisi her sabah kapida saci uzun erkek ogrencileri ayiklardi..
    zaman zaman israrci ogrencilerin saclarina tren yolu yaptigi gorulmustur..
  • ankarada kızılayın ortasında olduğu için, arada bir asmamanın imkansız olduğu, 2000de meeee...zun olduğum okul.
  • 90-93 yıllarıındaki müdürünün adı ayhan çelen dir. izbandot gibi bir adamdır ve kendisini dövmek isteyen beş kişiyi dağıtmıştır. *
  • 2001 yilinda me'zun oldugum, kimi zaman ozledigim, saglam dostluklar kurdugum, fasist yuvasi*
  • 6 senem geçti ezile büzüle, küçüktüm küçücüktüm, top oynadım acıktım. basket potaları süperdir yalnız, bilmem duruyorlar mı hala.
  • potaları eğri büğrüdür(açık havada olanları), soyunma odaları bok kokar, yemek hanesinde bilimum hayvanat bulunur. kantindeki abiler ilginç varlıklardır. c blok ile a blok arasında bi kütüphanesi vardır, bir kaç kitap bulunur orda. cuma günleri törenlerde yarım saat bekletilirsiniz; işbu törenlerde müdür ya da yardımcısı size gönderden falan bahseder, efendim bunu bize atatürk verdi diye. bi gönder vermiş ya bunlara, yıllardır anlatıyolar. bana hazırlığı da ekleyince yedi yıl gönderden bahsettiler. gönderde alelade bi gönderdir, ne altındır ne gümüştür. arada sırada göndere dönüp "atatürk lisesi, cumhuriyetin kalesi" diye slogan atanlar olmuştur. kısacası gönder odaklı bi okuldur.

    laboratuarlar yapılmıştı biz mezun olana yakın güzel yerlerdi. bi de masa tenisi olayına girmişlerdi. ama okulun en önemli sporunun eskrim olduğu vakidir. müzik odası, dil laboratuarı, bilgisayarlı sunum merkezi gibi artist şeyler de vardı ama bize bi tek müzik odasını görmek nasip oldu. bir iki kere de everni allah'ın nasıl var ettiğine dair harun yahya vcdleri izletmişti din kültürü hocalarımız, bilgisayarlı sunum odasında. neyse, bilgisayarlı sunum odası gönderin gölgesi altındadır. önemli olan gönderdir evet.

    hapishane, hastane et but olduğu yönünde çeşitli iddialar vardır. heyulla boyutlu bi bina olduğu için kapalı bi kapı gördüğünüz zaman arkadaşınıza burası eskiden morgmuş diyebilirsiniz. ama inandırıcı olması için gönderle bi bağlantı kurmalısınız. "burası morgmuş, her ayın 13ünde gönderin gölgesi bu morgu aydınlatırmış, içerdeki ölüler canlanır ebeni sikermiş" gibi.

    bi de alev diye bi şey vardır. ama okula gönder kadar katkısı olmamıştır bu vakfın.
    (bkz: gönder)
  • potalari mutemadiyen yamultulmus bir okuldur. muzik odasi haftasonlari goz koydugunuz hatunu minciklamak icin idealdir. haftasonu kurslarindan bu sekilde faydalanmak daha akillicadir, bunun disinda pek bir ise yaramazlar. fahrettin kiroglu gibi tokat atma meraklisi pek cok ogretmeni bunyesinde barindirirdi, ama az da olsa bunlara karsi ogrencileri kollayan, gozeten sermin anteplioglu gibi harika mudur yardimcilari da vardi zamaninda, yazik ki emekli oldu o da. zamaninda yakinindaki bir pastanenin alt katinda kiz atmak icin ufak yataklar bile vardi. hocalar basardi arada orayi. turkan hacaloglu (veya hacaroglu* her ne ise) kizlara teror estirirdi, gozune batani tokat manyagi yapardi. hasta ruhlu ogretmen imajini gorebilirdiniz burada. aradaki az akli basinda normal ogretmen de ogrencileri bunlara karsi kollamaya calisirlardi. mezunlar dernegi varmis duyduguma gore, bi ise yarasa da faydalansak demekteyim ama nafile.
hesabın var mı? giriş yap