• 14 mayıs 2014'ten beri sinyalizasyon çalışması adı altında kızılay'da 23:00'de sonlanan başkentin metrosudur.
  • saat 11:00'de biten metrodur. sonra vay efendim niye millet istanbul kaçıyor.(denizden değil efendim melihten kaçıyoz melihten)
  • bugün içindeki led ekranlarda 'happy sacrifice bairam' diye kurban bayramı kutlanıyordu. kurban kim, kutlayan kim çözemedim ama olsun. bu arada, sacrifice demişken;

    (bkz: elton john)
    (bkz: sacrifice)
  • 2015'in bitmesine 3 gün kala ne keçiören metrosu'nun ne zaman açılacağı, ne sıçtığımın sinyalizasyon çalışmaları yüzünden 1.5 senedir 22:30'da biten seferlerin ne zaman uzayacağı, ne de ring aralıklarının neden bu kadar geniş olduğuyla ilgili hiç bir bilgi olmayan şey.

    melih ve avanesi sizinle alay ediyor başkentliler.
  • lütfen metro var diyip heyecan yaratmayın. kendisi 4 hattan oluşmaktadır.
  • yeni açılan metroların vagon sayısı eksik. bir metrodan diğerine geçmek istiyorsanız ve o eksik kısma denk geldiyseniz aktarma yapacağınız metroya koşmanız gerekir. koşmanız diyorum çünkü treni kullanan sakallı amcalar insanların daha hızlı koşması ve teyzelerin birbirini daha güzel ezmesi için kornaya basar.

    bence metroyu kullananlar ne demek istediğimi anladı.
  • makinistin kendini pilot zannetmesi(bkz: ego)
  • eskiden bir nebze iyi olan ama şimdi içine iyice sıçılmış toplu ulaşım ağıdır.
  • ankara'daki birçok şey gibi olumsuz gariplikleri vardır.

    metro normalde ulaşımı rahatlatmak için planlanır ve açıldığında işe yarar. ankara'da durum bu değildir. metro projeleri baştan aşağa plansız bir şekilde yapıldı ve açıldıktan sonra faydadan çok mağduriyet getirdi.

    tek otobüsle 40 dk.da gidilen yollar 1 saatin üzerine çıktı. metrolar vagon sayısı eksik olduğu için çok sıkışık. metro erken saatte bitiyor. metro çok yavaş. dolmuş gibi beklediğini dahi hatırlıyorum.

    ve metrolar tercih edildiği için değil insanlar metroya binmeye zorlandığı için doluyor. eskiden olan alternatifler devam etse çoğu insan daha uzun sürede, daha rahatsız bir yolculuk yapmak için yerin altına inmekle uğraşmaz. üstelik yürüyen merdivenler yetersiz, çoğu yerde sadece iniş için var, kimi zaman onlar da arızalanıyor.

    metro istasyonları da plansızca yapılmış. bilkent istasyonunun tek bir çıkışı var, bilkent tarafına doğru. yolun diğer tarafına geçmek için istasyondan çıkıp biraz yürüyerek alt geçiti kullanmanız lazım.

    bilkent istasyonuna gitmek için metro kullanca: merdiven in, metro bekle, yavaş metroyla git, merdiven çık, biraz yürü, merdiven in, merdiven çık. 30 saniyede bir geçen random öho veya dolmuşa binince: araca bin, parayı uzat, 10 dk sonra in. hiç yürümeyip yarı sürede aynı yere gidiyorsun. işte ankara metrosu budur. metronun plasızlığını gösteren bunun gibi daha birçok örnek var.

    bu ayrı bir tartışma konusu ama insanlar metro içinde düzgün durmayı, merdivende acelesi olana yol vermeyi de bilmiyor.

    tabi insanların metro açılmadan önce kullandığı hatları kaldırıp metro + ring şeklinde değişiklik yapıldığı için insanlar mecburen biniyor. hani öyle bir ürün yaparsınız ki doğası gereği talep görür, yoğunluk olur ya. metro öyle değil. metroya insanlar binmek zorunda bırakıldığı için biniyor.
  • çin metrosuyla aynı
hesabın var mı? giriş yap