• tam adı "ankara devlet resim ve heykel müzesi" olan, tarihi bir binaya sahip müze. operet sahnesini barındırır içinde.
  • ankara'ya gidilip de görülmesi gereken bi kaç yerden biridir.
    sadece resim ve heykel değil, seramik ve özgün baskı eserleri de bulunur az da olsa.
    her gittiğimde müslümanlığın resim ve heykele yaptıklarını düşünür, ahhh.. çekerim.
  • yaklaşık 3 senedir tadilatta olduğu için müze kısmı açılmayan mekan. galerileri çeşitli sergiler için kullanılmaktadır halen sorunsuz olarak.** bahçesinde içmek de pek zevklidir, manzarası fena değildir.
  • 1930 yılında, mimar arif hikmet koyunoğlu tarafından, namazgah tepesi nde inşa edilen müze.
  • ücretsiz olarak gezilebilen müzedir. müze için geldiğinizi söylediğiniz takdirde park yerini kullanabilirsiniz. çalışanları da oldukça naziktir.

    heykel adına fazla bir eser içermese de ibrahim çallı, osman hamdi bey, nuri iyem, abidin dino gibi sanatçıların eserlerini görebilirsiniz.

    ayrıca bu müze, osman hamdi beyin ''silah taciri'' adlı eserini barındırmaktadır.

    kalabalık değildir, huzur içinde gezilebilir.
  • uzun süren restorasyon dönemi içinde, ve sonrasında soyulmuş müzedir. gözümüz aydın, zaten toptan kapatalım müzeleri de hepimiz rahatlayalım.

    http://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=120778
    http://www.cnnturk.com/…soyuldu/566907.0/index.html

    bu vesileyle, tarihi eserlerin restorasyonunu, sanki sıradan bir apartmanmış gibi, ihaleleyle müteahhit firmalara verenlere, 4 yıldır düzenli olarak sayım yaptıklarını iddia edip de onlarca resmin çalındığının farkına varmayan kişileri müdür olarak atayanlara da ayrıca selam ederim.

    haa yok british museum'dan şu geri gelsin, yok metropolitan'dan bu geri gelsin diyenlere de bırakın, elleşmeyin, dursunlar durdukları yerde, en azından doğru düzgün korunup sergileniyolar demek istiyorum.
  • bence artık karadeniz pidecisi yapsınlar burayı. zira geriye kalan sahte manzara resimleriyle uygun bir ambiyans teşkil ediyor.
  • dun aksam, bunyesinde bulunmasi gereken kimi eserlerin, "kalk gidelim" oldugunu haberlerden ogrendigim muze...

    zaten, ben boyle sanatin icine tukureyim...hepsi kaybolsa da toptan rahat etsek... muze binasini da yikip yerine residence falan dikeriz. "ankara manzarali, residence daireler" diye acayip prim yapar...

    not: esim bu haber ve mudurun sozleri uzerine guzel bir yorum da yapti ama buraya yazmak gg olacagindan kendime sakliyorum...
  • soyulduğu ortaya çıkmış müzelerimizden sadece birisidir.
hesabın var mı? giriş yap