• yanilmiyorsam 60'li yillarin baslarinda yazilmis; fikrimce çok güzel, çok sevdigim bir türk sanat müzigi parçasi (ankarali olsam daha da çok severdim). hemen paylasmak isterim. beste ve güfte gündoğdu duran, makamimiz muhayyerkürdi:

    pembe küçük dudagin söyledi sarkimizi (burasi 2 kere)
    indi bahar ankara'nin sisli yamaçlarina
    içli sesin ah ne kadar açti gönülde sizi
    her gören agladi kalbimi bagladi dalgali saçlarina

    söyledim askimi ben ankara rüzgarina
    olmadi kaldi benim her hevesim yarina
    her gören agladi kalbimi bagladi dalgali saçlarina

    önce biraz gülecek kalbe ümit katacak
    söz verecek gelmeyecek hep seni aldatacak
    sev diyecek sevmeyecek belki de aglatacak
    bos yere aglama kalbini baglama ankara kizlarina...

    yalniz son dönemde ata diye bir tip sarkiyi tek kelimeyle igrenç bir sekilde söyleyip ortaliga dökülmüs, onu dinleyeceginize bu sarkiyi hiç bilmeyin daha iyi. o ne biçim bir yorum ya.
  • ancak nesrin sipahi'den dinlendiğinde tamam olan şarkı.. aksi halde kalsiyumu falan eksik olur.. yanında rakı olmasa olur ama nesrin sipahi'den olmazsa olmaz..
  • mustafa balbay'ın tutunlanmasından sonraki, 08.03.09 tarihli programının yayın saati (1 saat) boyunca siyah fon üzerine sesimizi duyan var mı? yazarak protesto eden program.

    http://img136.imageshack.us/…136/4769/dsc03298f.jpg
  • art televizyonunda pazar günleri 11.00 12.00 saatleri arasında yayınlanan ve mustafa balbay ile emin çölaşanın haftanın olaylarını konuştukları leziz programın adı
  • nesrin sipahi ne güzel icra eder o billur sesiyle "indi bahar ankara'nın sisli yamaçlarına..." diye...
  • bu şarkı bir sitemdir. bestekar ve söz yazarı (bkz: gündoğdu duran) ın okuduğu okul olan ankara üniversitesi dil ve tarih-coğrafya fakültesi (bundan sonra dtcf olarak anılacak) kızlarına ince bir sitem.

    bestlendiği 1958 yılında dtcf de öğrenci idi gündoğdu duran. fakültede o dönem öğrenci kitlesinin 3de2 sinin kız olduğu biliniyor. şarkının ilham kaynağı besbelli o kızlar olsa gerek(bkz: swh)

    gündoğdu duran karaman'dan ankaraya okumaya gelmiş sosyo-kültürel olarak zayıf bir öğrenci. ankara o dönem en az istanbul kadar entelektüel ve kültürel aileler barındırıyordu.
    kim bilir belki de bizim esas oğlan hangi şımarık bir burjuva kızının alaylarına içerleyip kaleme aldı bu besteyi..

    nesrin sipahi ile özdeşleşmiştir, ankarayı sevdirir.
  • çayyolu'na biber gazı sıksan kızılay'dan hissedilir o derece rüzgar.
  • şehrin hiç temizlenmediğini gözler önüne sermiştir. can sıkıntısından ufak bir tur attım şehirde. nereye gidersem her yerde çöpler ucuyordu. sokaklar caddeler her yer kagit poset karton dahi uçuyordu. oysa rüzgarın tüm kötülükleri götürmesi gerekmiyor muydu. bize kalan yine çöp oldu.
  • lan odanın içinde bir aydınlık var diyordum 1-2 sat önce, balkona çektiğim brandayı almış götürmüş orospu çocuğu. sonradan fark ettim. küfür ettiren rüzgar.
  • trt arşiv kanalında denk gelerek varlığından haberdar olduğum harika nesrin sipahi şarkısı.

    kayahan ve ayşegül aldinç birlikte seslendirince çok tatlı olmuş. dinlemelere doyamıyor insan.

    link
hesabın var mı? giriş yap