• her sene olduğu gibi şu an öğrencilerine saç baş yoldurtan sistemdir. değişmiş, yenilenmiş lakin eskisinden daha beter hale gelmiştir. şöyle buyrun;

    http://obs.ankara.edu.tr/

    bir sene ama bir sene düzgün çalış, ders kaydımı sinir krizleri geçirtmeden yaptır dişimi kıracağım sistem. sen daha eski dandirik sistemle bile baş edemiyorken kalkmışsın boyundan büyük işlere karışmışsın. telefonlarınız susmasın e mi? siz de çıldırın e mi?
  • şöyle bir duyuru geçmişler:

    "önemle duyurulur

    not girişi tamamlanmayan derslerin veri aktarımı yapılamadığından yeni öğrenci işleri bilgi sistemi interaktif kayıt işlemlerine izin vermemektedir.
    bugün saat 13 00 itibariyle not girişlerinin tamamlanması ve ardından verilerin aktarılması işlemi yapılacaktır.
    yaşanan sıkıntı için özür dileriz.

    öğrenci işleri daire başkanlığı"

    boşa abanmayın yepisyeni siteye diyorlar.
  • aynı altyapıyı balıkesir üniversitesi de kullanmakta. acılarını paylaşıyoruz, ders kaydı yapamıyoruz amına koyayım!
  • eskisi gibi asp(x) ile yazılan öğrenci sistemi. ilk gün bir çok sorun olacağı taa geçen haftadan belli olduğunu da söylemeden edemeyeceğim.
  • saat 17.30 itibariyle hala "timeout expired" uyarısı veren lanet site. bi kere de "yanıldım affet, sen çatır çatır çalıştın." demek istiyorum. yo dostum yo kayıt böyle olmaz.
  • her kayıt döneminde bir gariplik olmazsa olmaz diyip bu sefer de "obsye geçelim hadi", demişler gibi gelen sistem. aslında bir çok konuda bir öncekinden* daha iyi, ama tabii ki sistemdeki sıkıntılar çabucak giderilebilirse. obs'nin getirdiği yeniliklerin en basidinden bir örnek verilecek olursa bu kesinlikle yeni sistemin internet explorer dışındaki tarayıcılarda da çalışabiliyor olmasıdır.

    obs'de sıkıntılardan birisi ise, harç kredisi almayan öğrencilerin sisteme girememesi. peki bu nasıl oluyor? çok basit, çünkü ancak harç yatırıldığında bankadan alınacak olan dekontun üzerindeki makbuz numarası sayesinde sistemden yeni bir şifre alınabiliyor. eh bunun da getirisi şudur ki, eğer kontenjanı hemen dolan bir ders varsa ve öğrencinin parası yoksa, kim bilir belki de son güne kadar harcını yatıramayacağı için sisteme giremeyecek. bunu böyle yapmaktaki amacı, harçlar konusundaki aksaklıklar yüzünden yapmışlar güya.

    gerekli olan bilgilerin olduğu ders kayıt kullanım klâvuzu için: http://oidb.ankara.edu.tr/userfiles/file/b.pdf

    bunun dışında neden güz dönemi ile bahar döneminin arasındaki ufacık bir zaman diliminde böylesine bir değişikliğe gidildiğini kesinlikle anlayamamaktayım. sistemin o kadar çok eksiği var ki, 30 ocak - 3 şubat arasında yapılması planlanan bahar dönemi kayıtlarının sonuna adım adım yaklaşırken, benim de dahil olduğum bir çok kişi ders kaydını hala yaptıramamaktadır.
  • eski sitenin kapanmasıyla, notları öğrenmek için muhtaç hale geldiğimiz, ama eski sistemde yer alan notları bile göstermeyen öğrenci bilgi sistemi.
  • şu anda lanet olası site nerede olduğunu bir türlü çözemediğim bir anketi cevaplamazsam notlarımı öğrenemeyeceğimi söylüyor. resmen şantaj arkadaş!
  • kaç gündür giriş yapamadığım sistem.. öğrenci numarası ve şifremi girdikçe beni yeniden http://obs.ankara.edu.tr/…x?returnurl=/default.aspx sitesine yönlendiriyor.. çözümünü bilen biri bir el atsın, bir şey yapsın, lütfen.
hesabın var mı? giriş yap